Fem en fredag

Fem en fredag: förflyttning

Av
den
10 maj 2019

Förflyttning

När flyttade du senast?

För precis ett år sedan flyttade jag, sisådär en kilometer….för att komma närmare servicen i byn.
Här har jag inhägnat min lilla uteplats för att Blinka ska kunna röra sig fritt där.

På vilket sätt tar du dig helst från plats A till plats B?

Jag har inte tillgång till bil, tyvärr, i glesbygd det mest bekväma sättet att transportera sig.

Om jag är ute och reser föredrar jag båt eller tåg.

Vad flyttas ofta runt hemma hos dig?

De få stackars krukväxter jag har flyttar jag mellan söderfönster till norrfönster allt eftersom…
Annars är det djurbäddarna som ligger lite överallt i lägenheten, o som jag sparkar till och flyttar när jag städar, mina tre pälsklingar nästan slåss om de tre korgar jag har på golvet, men när jag nu ser mig om här i vardagsrummet så ligger faktiskt två i soffan och en i fåtöljen så alla korgar är för tillfället lediga!

Är du en soffpotatis eller hurtbulle?

Absolut en soffpotatis! Men jag har ju hund och måste ut på minst tre-fyra promenader varje dag, i ur och skur. Idag skur för det spöregnar. Tack och lov gillar inte Blinka heller regn så då är det okej med kortare rundor.

När förflyttar sig dina tankar till dagdrömmarnas värld?

Ytterst sällan faktiskt, jag har med åren blivit för mycket realist.
Däremot förflyttar sig mina tankar mer och mer bakåt i tiden, ju äldre jag blir desto mer gamla minnen kommer upp till ytan, sånt man glömt/förträngt under många långa tider kan plötsligt aktiveras i hjärnan. Det upplever jag som både nostalgiskt och positivt!

Det är Elisa som håller i temat, där hittar du flera tema-inlägg

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  10 maj 2019

  Ett roligt tema, fem en fredag.
  En soffpotatis som går ut och går tre till fyra gånger per dag.
  Det är ju en riktigt hurtig soffpotatis det 😉 Hurtbulle-soffpotatis
  Ha det fint alla ni fina !

 2. Svara

  Mia

  10 maj 2019

  Så kul att läsa dina svar på alla dom här fem frågorna varje fredag 🙂 Kram på’re

 3. Svara

  E

  10 maj 2019

  Fint att kunna få uppleva gamla minnen som glömts bort om än bara i tankarna 🙂 trevlig helg!

 4. Svara

  BP

  10 maj 2019

  Flytten till ditt nya hem minns jag mycket väl. Din uteplats är ju hur fin som helst, och jag skulle inte kalla den liten faktiskt. En lagom stor gräsplätt som inte kräver mera än en vanlig gräsklippare.

  Skrattar gott åt Blinkas min som säger mera än tusen ord;-)

  Skulle absolut inte kalla dig för soffpotatis! Du är ju ute jämt med Blinka…

  Min man har också kommit till “minnesstadiet” som du. Jag har inte nått dit än, å då är jag ändå tre och ett halvt år äldre än han;-)

 5. Svara

  Susjos

  10 maj 2019

  En sån mysig uteplats, och så fin bild på Blinka! Nej, nån soffpotatis är du inte..har man hund så är man inte det!
  Trevlig helg!
  Kram!

 6. Svara

  Ditte

  10 maj 2019

  Vad roligt att läsa dina svar. Jag tänkte också efter för min del. Minns när du flyttade och nog verkar det ha blivit bra med ditt nya .
  Kul med tre lediga djurbäddar. Men fint att dina pälsklingar kan välja. Tänkte också här som BP att du inte är någon soffpotatis utan ofta är ute i skog och mark. Mne regniga dagar måste man ju inte ut och irra…
  Och att dagdrömma kan ju vara så mycket….
  Jag tänker också ibland på saker jag upplevt och det jag inte gjort för jag inser att framtiden inte direkt är evig. Men det är ju ändå den jag har framför mig. Lite knepigt…
  Kram!

 7. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  11 maj 2019

  Så trevligt blogginlägg och vilken söt liten vovve ! Så härligt du verkar bo. Bra för våra “pälsklingarna” att ha det så där fint. Och kompostgaller är verkligen ett genialt hjälpmedel när man har hund. Det har jag också 🙂

 8. Svara

  Kicki

  11 maj 2019

  Flyttat, det har vi inte gjort så ofta de senaste 50 åren. 37 år i Arkhyttan och nu dryga 10 år här i Vikmanshyttan.
  Skillnad var det när man var yngre, då flyttade jag nästan lika ofta som du.

  Här finns 5 hundbäddar, oftast ligger båda i en i taget. Eller, som hos dig, i soffan.

  Jag har aldrig varit någon drömmare, är realist i de allra flesta fall, men att drömma, eller snarare tänka tillbaka det gör jag allt som oftast.
  Kanske mest för att inte glömma helt.
  Kram/Kicki

 9. Svara

  Ama de casa

  11 maj 2019

  Det är väl enda fördelen med att inte ha hund – när det regnar ute stannar jag inne… 🙂
  Sen reser vi runt en del också och då är det bekvämt att inte ha nåt djur att ta hänsyn till. Men när vi ledsnar på att resa så kanske det kommer in en fyrbening här också. Ja, om Anders lovar att ta promenaderna när det regnar då 😉

 10. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  11 maj 2019

  Har inte flyttat på snart 15 år. men idag förflyttde jag mina orkideer för att de skulle få vatten. Går en tur ner till sjön varje dag, så jag förflyttar mig minst en gång om dagen. Man blir lite knas när man tänker på allt och alla gånger man förflyttar på sig och saker 😀

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 maj 2019

  Vilken fantastiskt vacker bild i din header. Där fastnade jag en lång stund innan jag kom vidare och läste om alla dina förflyttningar, både av dig själv och olika föremål. Jag log igenkännande när jag läste om hur du sparkar till och flyttar djurbäddar och flyttar blommor mellan olika fönster. Nu har jag inga djurbäddar längre men två stora hundbäddar tog länge plats i mitt vardagsrum 🙂 Mina växter byts successivt ut mot konstväxter eftersom jag försöker göra mig av med allt som binder mig. Men de jag har kvar har flyttats omkring en hel del. Även bilden med Blinka och hennes kattkompis får mig att stanna till med blicken. Jättefin bild!
  Kram

 12. Svara

  Ninni

  12 maj 2019

  Har svårt att se dig som en soffpotatis. Du verkar ju gå massor! Bara att ha hund gör ju att man måste ut och då kan man inte vara soffpotatis.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 98
 • 138
 • 1 654 174
 • 5 124
 • 66 091
Sök här