Lövsprickning

Fördelen med det svala vädret senaste veckan är ju att våren tagit en liten paus istället för att älga fram som en blådåre.
Då hinner man ju med att njuta på ett annat vis, även om man kanske inte njuter lika mycket av att vistas utomhus…

Gissa trädet?

På nära håll med ny kotte, ett lärkträd. På hösten växer det lärksopp under träden, logiskt eller hur?

Ett av det maffigare träden i byn, så perfekt i formen och lika vackert året om.

Nu har de börjat växa till sig, de stolta soldaterna som ska bilda dungar av doftande liljekonvaljer

Ledig enrummare, sjöutsikt, inte illa!

“Det gör ont när knoppar brister” diktade Boye en gång..

Trevlig helg!

4

13 Comments:

 1. Underbara, skira grönska….bästa tiden på året, enligt mig :) Åååå liljekonvaljer!!!! Jag måste hitta nåt sånt ställe i närheten dom är ju ljuvliga…. Ha en trevlig helg du också, kram på’re

 2. Karin Eklund

  Det är en underbar tid just nu. Och visst är det bra att naturen inte bälgar på hur som helst just nu, vi måste ju hinna med också med lövsprickningen och allt som vaknar till liv på nytt. Ljuvliga bilder som vanligt inne hos dig. Lärkträd är fina och kottarna blir så fina till dekorationer längre fram.
  Ha en fin helg du med Paula! (pst, idag har vi sjösatt båten, så jag ska snart visa den utlovade bilden på lilla Smulan) .

 3. Så vackra bilder från din trakt. Och som du skriver är det fint att våren pausar lite. Har i Stockholm idag sett både syren på gång att slå ut och att häggen är utslagen. Så min tid, mellan hägg och syren verkar ha anlänt.
  Och snart kommer liljekonvaljen. Min pappas favoritblomma. Ja, gullvivor hörde också dit.
  Önskar dig en fin helg.
  kram!

 4. Kan bara konstatera ännu en gång att du och Anki är rena databaser båda två när det kommer till fauna och flora. Ni är otroligt duktiga på att veta vad ni tittar på.
  Hade gärna velat veta vad det är för träd vars knoppar brister. La upp en snarlik bild för några veckor sedan, men just inlägget kommenterade ingen av er om jag minns rätt. Så jag får leva vidare i ovisshet;-)
  Bilden med det stora trädet framför huset är en absolut höjdare:-)

 5. En underbar tid just nu! Fantastiska bilder från din närmiljö!
  Kram

 6. Underbart! Highland cattle trampar på liljekonvaljen…

 7. Nu börjar våren närma sig hemma hos dig med allt vackert, det syns på dina fina bilder. Visst är det en härlig tid.
  Ha en fin söndag !

 8. Nu har jag läst ikapp….. mmmm nässelsoppa det får mig att minnas då jag var liten och var med mormor och plockade nässlor och hur vi kokade soppa. Glada soliga dagar =) Önskar dig en fin söndag och njut av våren och den härliga grönskan! Kram

 9. Jag håller med om att det är ganska bra med lite fördröjning av vår och sommar. Björkarna här ser ut ungefär som hos dig och lövsprickningen på andra träd och buskar är i full gång. Jag har inte sett några liljekonvaljer ännu men de kanske finns. Jag är ju inte riktigt hemma här och vet inte var jag ska leta efter dem. I slutet av maj kanske jag tar en ny tur till Optand där jag vet var de växer i massor :)
  Kram

 10. Vilka helt FANTASTISKA bilder! :-)
  Men attans också att du avslöjade trädet! Jag hade givetvis gissat på lärkträd och sen förväntat mig ett pris :-D

 11. Älskar träd! De där små rosa kottarna på lärken är så otroligt charmiga, som om de skulle vilja vara små ljuva rosor istället för att sitta på ett barrträd.

 12. Den här kylan kom som en välsignelse för pollenallergiker. Nu är det inte så intensivt mycket pollen och det känns bra. Visserligen blir det lite mer utdraget men hellre det än att vara tvungen stänga in sig långa varma perioder under våren.
  Men trädgårdsskötseln blir det inte mycket med hos oss. C orkar ju inte och min kropp motarbetar mig rejält just nu. Jag hoppas det är p.g.a. lågtryck och blåsväder så det inte ska hålla i sig länge. Jag vill ju vara ute och dona men jag orkar knappt förflytta mig inne som jag mår nu. Huvva! Men jag njuter av knoppar som sakta brister och grönskan som kommer mer och mer men i en takt som jag hinner med att se. Inga grönskande explosioner här inte. Och regnet tackar vi för förstås.
  Kramen.

 13. Så fantastiska bilder som alltid när du är i farten! Lärk är ett så häftigt träd, på vårt område är det en familj som har två fina lärkträd på sin tomt, de brukar jag beundra när jag promenerar ditåt. Vad är det för träd som har så vacker form?
  Jag tycker också att det är skönt att våren hämtade andan.

Kommentera