Fem en fredag

Fem en fredag: Fritidsgöra

Av
den
17 maj 2019

Fritidsgöra

Nämn ett par böcker på din att läsa-lista?

Idag ska jag påbörja boken 1919 – kvinnornas år av Unda Hörner där vi får lära känna några kvinnor som för hundra år sedan stod mitt i livet, bl.a Coco Chanel och Marie Curie. Den läsningen ser jag mycket fram emot! Jonas Karlssons Regnmannen står därefter på tur.

Vad har du för höjdpunkter på att göra-listan i helgen?

Som pensionär styr jag mina dagar själv och någon större skillnad mellan vardag och helg har jag inte. Men, jag ser mest fram emot skogspromenader, har precis återerövrat skogen som nu är torr och fin att traska i, dessutom har myggen ännu inte kommit i några större skaror så det är extra njutbart.

-Vilken film ser du mest fram emot att se?

Jag tittar väldigt sällan på film, jag är rastlös och har svårt att sitta stilla och koncentrera mig så länge…
Men jag såg imorse att filmen Sameblod fanns tillgänglig på SVTPlay och den är jag sugen på att se.

-Vad är något du skulle ha gjort i veckan men som får vänta till nästa?

Inget speciellt, tar dagen som den kommer…

Har du ett ofärdigt projekt liggandes du inte har rört under senaste året?

JA! Det var längesedan jag målade, förut satt jag och pillmålade tavlor med acrylfärg, och jag har många ofärdiga alster att sätta tänderna i! Varför är det så svårt när jag vet hur kul det är?

Önskar trevlig helg med Ilkka Niskanens fantastiska nallefoto som blev vald till Photo of the Year

Du hittar flera inlägg till Fem en fredag hos Elisa

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ?

  17 maj 2019

  Sameblod rekommenderar jag dig att se, den är riktigt bra och man får många ögonöppnare med den. Gällande 1919 – kvinnornas år av Unda Hörner blev jag onekligen intresserad, viktiga kvinnor i historien 🙂

 2. Svara

  Eva-Lena

  17 maj 2019

  ”Sameblod” är en riktigt bra och gripande film!!! Har du läst Anna Laestadius Larsson historiska böcker, jag rekommenderar dem varmt, och även Niklas Natt och Dags bok 1793!

  Allt gott!

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 maj 2019

  den där samefilmen borde jag se, att måla är väldigt avkopplande.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  17 maj 2019

  Skönt att styra sina egna dagar! Trevlig helg!

 5. Svara

  Pirjo Saloniemi

  17 maj 2019

  Jag tittar sällan på filmer men nu blev jag nyfiken på Sameblod

 6. Svara

  Kraka

  17 maj 2019

  Trevligt att läsa dina svar på veckans frågor och tack för ditt besök hos mig.

 7. Svara

  Ditte

  17 maj 2019

  Måste verkligen berömma din vackra header. Så somrig och fin. Ja, du har alltid vackra bilder här….
  Boken 1919, Kvinnornas år är helt klart en bok jag vill läsa.
  Filmen Sameblod har jag sett och ja tyckte den var väldigt bra. Sorglig och skrämmande också. Absolut sevärd .
  Visst är det skönt att vi som pensionärer kan disponera våra dagar som vi vill. Jag gillar det verkligen.
  Vad roligt med din målning. Och kanske tar du snart upp den igen.
  Kram!

 8. Svara

  Ingrid

  17 maj 2019

  Visst rår man sin tid som pensionär, men jag försöker ändå skilja lite på vardag och helg.
  Filmen Sameblod ska jag också försöka se vid tillfälle. Det finns verkligen mycket att på SvtPlay.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 9. Svara

  BP

  17 maj 2019

  Din nya header är en höjdare:-) Du är en baddare på att knycka bilder – lagligt alltså;-)

  Så du målade tavlor. Hur kul som helst ju! Men det ska ju vara roligt, och om man har massvis med ofärdiga alster liggandes någonstans då blir det ju nästan till ett måste att färdigmåla dom. Förstår dig helt och hållet.

 10. Svara

  Karin Eklund

  18 maj 2019

  Frågeställningar som får svar i ett fredagstema låter riktigt roligt. Och dessutom får man som läsare också veta mera om skrivaren. Tack också för alla tips du delar med dig, boktitlar och filmtitel. Sameblod låter intressant, ska titta vad jag kan hitta.
  Headern är toppenfin!
  Hoppas att din helg blir lkadan!

 11. Svara

  Anki

  18 maj 2019

  Kul att läsa dina svar … mycket överensstämmer med hur jag skulle svara 🙂
  Vad sa veterinären om Blinka?
  Kram

 12. Svara

  Kicki

  18 maj 2019

  Visst är det konstigt att inte göra det man tycker är kul när man har möjlighet.
  Du har ditt målande, jag vävstolen.
  Jag undrar som Anki här ovan, hur var det med Blinka?
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  18 maj 2019

  Vilken helt fantastiskt bild! Förstår varför den vann 🙂

  Skulle vara kul att få se några av dina alster – att visa dom här på bloggen kanske sporrar dig att sätta igång med målandet igen 🙂

  Jag undrar också hur det var med Blinka?

 14. Svara

  Sognafaret

  18 maj 2019

  For en herlig tid vi har foran oss nå. Deilig varme og lange lyse kvelder! Det er faktisk bare å nyte… om en månedstid går det mot vinter igjen… God Sommer Paula!

 15. Svara

  Elisa

  18 maj 2019

  Nu påminde du mig om att Jonas har en ny bok ute, tack! 🙂 Fanns däremot bara som ljudbok på Nextory jag använder så får se när jag får chans att läsa den.
  Även jag undrar varför det är så svårt ibland att sätta igång med det jag faktiskt tycker är kul. Märkligt det där.

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 maj 2019

  Visst är det skönt att kunna göra som man vill med sina dagar. När man väl har accepterat att man inte kommer tillbaka till inbokade dagar så är acceptansen det som är bäst. Fritidsintressen blir mer som vanor och dagarna kommer och går utan att det spelar någon roll vilken veckodag det är. Men visst är det lite underligt att vi som har mycket tid att fördriva, ofta har svårt att komma igång med projekt som vi faktiskt vill göra 😉 När vi väl sätter igång är det ju så kul 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 279
 • 437
 • 1 579 820
 • 4 991
 • 64 332
Sök här