Fem en fredag

Fem-en-fredag # 6 Tiden går

Av
den
10 februari 2023

# 6 Tiden går

Mina svar denna vecka följer ett visst mönster….

Vad gjorde du för 10 år sen?

Jag gratulerade mitt första barnbarnsbarn Vanessa på hennes ettårsdag!
Och en sak till, jag……flyttade!
Otippat va? Vi flyttade tillbaka till Fredriksberg efter att ha bott i Ludvika och Smedjebacken några år

Vad är ett minne för fem år sen?

Kan du gissa? Det var en vacker vinter och jag passade på att…flytta!
Jag bodde en bit utanför byn och tyckte det hade blivit drygt med att traska till butik, buss, tvättstuga….så jag hyrde en liten lägenhet mitt i byn, jag kallade mitt nya lilla pörte för min skokartong!

Vad har du gjort om tre år?

Jag hoppas verkligen att jag bor kvar i lägenheten jag flyttar till om exakt fem veckor!
Det är inte helt lätt att möblera en liten etta, men eftersom jag inte lyckas banta ner mig själv så satsar jag tydligen på att minska mitt boende vid varje flytt! Nu tror jag dock gränsen är nådd…

Vad går fortast, veckan eller helgen?

Dagar och veckor går ju lite i ett när man är dagledig, men skillnaden består av att det är på helgen jag kan träffa familjen och då springer förstås den förbi i ilfart

Hur mycket ledig tid har du om dagarna?

Heeela dagarna!
När jag bodde i Fredriksberg var jag engagerad både i lokala pensionärsföreningen där jag satt i styrelsen, var pressansvarig och utbildningsansvarig. Jag jobbade extra 1-2 dagar i veckan på kyrkans loppis i byn.
Efter flytten ville jag bo in mig och passa på att umgås med familjen. Det har jag fortsatt med, jag har inte känt någon dragning att aktivera mig på annat sätt.
Hur det blir nu efter flytten vet jag inte ännu, jag har många fler möjligheter i stan både att sysselsätta mig själv eller gå med i någon förening eller cirkel.
Jag stressar inte fram något utan tänker njuta av vår och sommar med jycken och tjejerna i för mig nya kvarter.

Du hittar flera temabloggare hos Elisa


Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Hannele

  10 februari 2023

  Hoppas du kommer att trivas i din nya bostad! Smart att fundera lite hur man vill ha det, trevlig helg!

 2. Svara

  Kina

  10 februari 2023

  Ska du flytta Paula! Det har jag missat! Flyttar du in till Falun? Kommer du att bo i ett område med flerfamiljshus, eller vad? Nu blev jag riktigt nyfiken! Hoppas allt blir bra i alla fall! Kram!

 3. Svara

  Karoleen

  10 februari 2023

  Hoppas flytten går bra och att du känner att lägenheten blir bra. Att banta ner sig låter väldigt skönt, man har helt enkelt för mycket saker. Vi hoppas att det går för oss också nån gång ? Tycker det låter smart att inte engagerar sig till sommaren, då finns det så mycket annat kul att göra! Kör till hösten istället! Lycka till!

 4. Svara

  Violen

  10 februari 2023

  Så spännande att flytta! Du har väl så att säga vanan inne med det praktiska, men boendemiljön skiljer sig förstås åt. Lycka till, hoppas du kommer att trivas!
  Ha det gott!

 5. Svara

  Minton

  10 februari 2023

  Det blir säkert bra i nya våningen. Ritningen ser bra ut och att du har en sovalkov. Daniel bryr sej inte om har har ett skönt ställe att ligga på.
  Kramar från oss

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  10 februari 2023

  Jag tror att du går en så härlig tid tillmötes i din nya lägenhet och med närhet till barn, barnbarn och barnbarnsbarn att du blir kvar där länge. Kanske är din nya lägenhet lite mindre men om planlösningen är bra så kanske det inte spelar så stor roll. Här får du ju en lite mer avskild sovplats, nästan som ett sovrum. Öppen planlösning är trevligt tycker jag och jag hoppas att du kommer att trivas superbra med det 😀
  Kram

 7. Svara

  Anna-Lena

  10 februari 2023

  Mycket flytt! Hoppas att du stannar i Falun några år. Gissar att du har mycket nomadblod i dej! Kram

 8. Svara

  Susjos

  10 februari 2023

  Du är verkligen van att flytta! Vilken härlig vinterbild med sparken, och inte Daniel utan…Blanka?
  Kul att läsa dina svar!
  Ha en fin kväll!
  KRAM

 9. Svara

  BP

  10 februari 2023

  Hahaha! Att du orkar! Att flytta alltså. Du är då inte av den lata sorten Paula;-) Layouten av den nya lägenheten är kanooon. Bodde i en snarlik etta på 18,5 kvm i början på 1980-talet. Hade en väldigt stor balkong och jag trivdes alldeles förträffligt. Grejen med en etta är ju att man slipper allt vad städning heter – alltså jämfört med städjobbet en fyra för med sig menar jag.
  Är man pensionär och trivs med livet – varför ska man sysselsätta sig med nåt förutom promenader med Daniel och dina tavlor till exempel. Det räcker, bara du är nöjd och tillfreds med dig själv och livet:-)
  Vanessa är lika söt som Noelle och Freja:-)

  PS. Så bra med sovalkov. Då “räcker” det väl med en säng. Då behöver du inget bäddsoffa eller?! Det finns ju gott om plats för en “riktig” soffa i vardagsrummet. DS.

 10. Svara

  LillaSyster

  10 februari 2023

  Sötaste Vanessa?
  Oj ett rum och kök, själv hade jag nog fått panik,men vi är ju alla olika. Hoppas att du hittar en bra bäddsoffa =) Trevlig helg!

 11. Svara

  LillaSyster

  10 februari 2023

  PS kolla in blocket det finns bäddsoffor i Falun nu =)

 12. Svara

  Ditte

  10 februari 2023

  Ja, flyttarna har det ju blivit en del av . Härligt med en liten Vanessa. Och åren har ju gått.
  Vad gäller bäddsoffor så har IKEA en hel del. , Kanske hittar du något där. Men visst borde du kunna ha en bra säng i alkoven och sedan en bäddsoffa som komplement i allrummet. En bra säng är ju guld värd och inte minst när vi ju nu ändå råkar bli äldre.
  Så spännande med flytten och fint att du nu kommer närmare de dina.
  Kram

 13. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  10 februari 2023

  du flyttar ofta ser det ut som. det ser trångt ut i din lilla lägenhet. men det är ju alltid spännande att flytta

 14. Svara

  Äventyret framtiden

  11 februari 2023

  En väl planerad lägenhet kommer du att få . Bra tanke bakom när den ritades. Gillar den från ovan så att säga. Grattis Paula! Fint att komma närmare de dina, få nya spännande kvarter och upplevelser att upptäcka.
  Kram från gränden!

 15. Svara

  Anki

  11 februari 2023

  Söta Vanessa – ett fint minne från hennes första födelsedag.
  Sitter med ett leende och tänker på alla dina flyttar. Hoppas du nu hittat rätt plats och att du kommer att trivas i många, många år! Ritningen ser bra ut – och bra med sovalkoven.
  Ha nu en fin lördag!
  Kram

 16. Svara

  Mia

  11 februari 2023

  Men du!! Vilken fin lägenhet och planlösningen ser riktigt bra ut, måste jag säga, där finns allt man behöver, varken mer eller mindre 🙂 Ser att det är våren som är flyttid för dig 🙂 allting nytt, både hemma och i naturen <3
  Kram på're

 17. Svara

  Ingrid

  11 februari 2023

  Många flyttar har du gjort, så jag förstår att du ser fram mot att få bo kvar i den nya lägenheten ett bra tag, Lycka till med flytten!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 18. Svara

  Bokdamen

  12 februari 2023

  Du är van vid att flytta. Hoppas det blir bra i nya! Ha en fin söndag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 445
 • 559
 • 1 651 877
 • 5 116
 • 65 975
Sök här