Fem en fredag

Fem en fredag: intryck

Av
den
5 april 2019

Tema: intryck

 

 1. Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
 2. Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
 3. Vilket första intryck tror du folk får av dig?
 4. Vad har du sett mest av under veckan?
 5. Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?

Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?

Oj, vilken fråga till en gammal människa, förmodligen just det, att den gamla tanten en gång varit ung hon också!

 

-Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?

Det första jag ser är om personen tittar mig i ögonen. Flackande blick, ingen att lita på. Om personen visar ett intresse för mig som person. Jag vill påstå att jag har en god människokännedom, men jag är också den första att medge att jag kan ha fel…De som avger en negativ energi måste jag sålla bort, dem har jag inte tid eller ork med. Så krass h ar jag blivit med åren.

 

-Vilket första intryck tror du folk får av dig?

I värsta fall att jag är en flamsig tant som bara tramsar.

I bästa fall att jag är spontan, pålitlig, pratsam och smågalen

 

-Vad har du sett mest av under veckan?

 

En massa härliga vårtecken!

 

-Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?

Här refererar jag till tidigare fråga om första intryck. Jag är prestigelös och inkluderande och umgås gärna. Jag hoppas också att jag ibland lyckas peppa andra att våga sig på nya saker…När jag blir arg vet hela världen om det, jag håller inte tyst när jag upplever något som jag tycker är orättvist.

Elisa    har kommit på de kluriga fredagsfrågorna. Häng på du också så lär vi känna varandra lite bättre!

 

 

Trevlig aprilhelg med allt vad det innebär! Här har snön vräkt ner idag, förmodligen för att jag planterade penseer igår…flåt!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  5 april 2019

  Du är förlåten….vi kan ju inte göra nåt åt vädret och penséerna brukar tåla lite illa behandling av vår Herre 😉 Intressanta svar på frågorna, även om jag misstänkte att det var på det där viset 🙂
  Kram på’re

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  5 april 2019

  ung i sinnet kan man ju vara, inte trampa på gamla spår.

 3. Svara

  Ninni

  5 april 2019

  Härliga bilder.
  Det lärer vara nån som planterat penséer häromkring också för vi har snöväder vi med.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 april 2019

  Haha, jag är inte påverkad av dina penseer så mig gör det inget 😀 Här har solen visat sig nästan hela dagen.
  För att svara på de här frågorna måste man ha lite självkännedom och tänka efter. Du svarar ungefär som jag skulle kunna förvänta mig av en trevlig kvinna med både empati och åsikter 😀 Jag bedömer också folk utifrån deras ögonkontakt och fasthet i handslaget när vi hälsar. Förr kunde jag även ta med hur de bemötte mina hundar men det är inte riktigt rättvist. Det finns faktiskt hundrädda personer och alla älskar inte hundar, konstig nog 😉
  Kram

 5. Svara

  BP

  5 april 2019

  Ungefär det intrycket jag fått av dig som person bara genom att följa din blogg och dina kommentarer hos mig. Japp, min människokännedom är inte så dum den heller;-)
  Härliga vårtecken hos dig. Synd bara att det har snöat, men blommorna är nog luttrade antar jag;-) Vi har haft sol hela veckan, så också idag. Nio grader och ingen snö… än.

 6. Svara

  E

  5 april 2019

  Låter klokt att inte lägga tid och energi på människor som stjäl energi. Härliga bilder!

 7. Svara

  Ditte

  5 april 2019

  Intressant att läsa både frågor och allra mest förstås dina svar- Känner igen mig hos dig såväl som hos BP i era svar. Är jag ilsken så syns och märks det omedelbart. Mina elever märkte t.o.m. på stegen i korridoren om det var så att jag var arg.
  Vad gäller flackande blick eller ett “mesigt” handslag så kan jag bli på min vakt. Jag kan också stå på mig men har jag fel är jag den första att erkänna det- Händer då och då.
  Kram och tack för dina svar. Spännande läsning.

 8. Svara

  it_is/Anette

  6 april 2019

  Intressanta svar, jag tyckte det var svåra frågor denna gång, men när jag läser dina svar så verkar dom så enkla.

  Härliga bilder

 9. Svara

  Ama de casa

  6 april 2019

  Det var faktiskt taskigt av dig att plantera penséer, men jag godtar din ursäkt 😉 Att göra så under april är ungefär lika dumt som att tvätta fönstren – då kallar man på regn alternativt vårens sopbil som ska städa gatan. Eller så kommer både och… 🙂
  Svåra frågor den här veckan, men braiga svar 🙂

 10. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ?

  6 april 2019

  Det är en fin egenskap att kunna erkänna om man har fel, det kräver en hel del mod och trygghet för att göra sådant :). Bra av dig 😀

 11. Svara

  "LillaSyster"

  6 april 2019

  Tur att du valde att plantera tåliga vårblommor! Våren kommer nog snart på allvar till dig med =) Ha nu en fin söndag imorgon min härliga bloggvän

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 265
 • 353
 • 1 715 231
 • 4 902
 • 63 074
Sök här