Fem en fredag

Fem en fredag: nostalgi

Av
den
12 april 2019

Tema: nostalgi

Vilken låt tar dig tillbaka till discotiden?

Efter mycket fundilerande väljer jag “Nothing compares 2 You” med Sinead O´Connor (titeln är länkad)

Vilken maträtt påminner dig om din barndom?

I Finland åt man olika “lådor”, leverlåda, kålrotslåda, och som här makaronilåda!

Vad för trend skulle du vilja se komma tillbaka?

Jag vill att det åter blir modernt med vida sköna byxor istället för tajts! Jeansen får gärna också vara luftigare och mer lössittande, jag tycker det är ytterst få som är snyggast i supertajta byxor, så det så! Och när jag letade på nätet så tror jag minsann jag kanske får som jag vill!

Vilken var den första CD-/LP-skiva/kassettband du köpte?

Kassettband lyssnade jag visserligen på, men då såna jag själv bandat in från radion. Sen fick jag i tioårsåldern min första skivspelare, en liten enkel en, undrar om den inte också var hopfällbar. Två små högtalare hörde till. Första skivan jag köpte minns jag inte, men bland de första var Simon & Garfunkels Bridge over troubled water, de var mina stora idoler, och det speciella med skivan var att alla låttexter var tryckta på konvolutet! Dittills hade man ingen möjlighet att få fatt i texter till låtarna man lyssnade på, något som ledde till att man sjöng som man tyckte att man hörde, haha, jag lovar att det inte gick att begripa!

Tittar du någonsin igenom saker och lådor med saker du sparat?

Ja, när jag flyttar, och det har jag ju gjort några gånger i mitt liv, tja, det var en “understatement” , jag har nog flyttat ett tjugotal gånger!

Du kan också delta och svara på de roliga och kluriga frågorna som Elisa ställer. Hos henne kan du också se vilka andra som deltar.

TAGS

13 april 2019

8 kommentarer
 1. Svara

  BP

  12 april 2019

  Japp, låtarna känner jag igen – Sinead O´Connors “Nothing compares 2 You” och Simon och Garfunkels “Bridge over troubled water2. Båda var ju kult!
  Vad gäller modet håller jag faktiskt med dig. Grejen är bara den att jag idag faktiskt kunde konstatera, att min kropp som då passade perfekt till/i utfällda jeans (till exempel) gör det inte idag längre. Har ungefär samma vikt som då, men kroppens delar har liksom omfördelat sig på något konstigt sätt… Så det blev inget köp…

  20 flyttar måste nog vara rekord! Tänkte efter själv och kom fram till att jag bytt adress bara fem gånger. Lika bra det, då jag avskyr att flytta;-)

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 april 2019

  älskar lådor, det gör inte barnen….

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 april 2019

  (jag har flyttat 25 gånger, bytt land och språk en gång)

 4. Svara

  Ditte

  12 april 2019

  Vad roligt att läsa dina svar här. Och som vanligt funderade jag för egen del. Och en del av mina tänkta svar stämde fint in på dina. Ja, inte maten då…
  Minns att jag såg ( nåja hörde) Simon &Garfunkel i New York, i Central Park 1978 då jag bodde där i stan. Mäktigt!
  Tänker nog som du även vad gäller mode men inga V-jeans för min del.
  Många gånger har du flyttat och jag kan tänka mig att du rensat en hel del var gång. Skulle nog vara bra för mig att flytta en gång till och få rensat en del.
  Kram och natti.

 5. Svara

  Ama de casa

  13 april 2019

  Var tvungen att räkna efter… Har flyttat 8 gånger i mitt liv, dom tre senaste har varit med Anders under dom senaste 38 åren. Vid flytten från Skellefteå till Sollentuna 1981 rök det mesta av gamla nostalgigrejer och så gott som alla andra barndomsminnen försvann när vi flyttade hit till Spanien 2006. Foton har vi dock kvar, såklart. Men Anders scannade in ca 10.000 diabilder till datorn innan vi flyttade, dom originalen slängdes också när dom väl var på plats i datorn.

 6. Svara

  Mia

  13 april 2019

  Kul att läsa svaren du ger 🙂 Var tvungen att räkna min flyttar och det blev 31!!! Hur kunde det bli på det viset???
  Kram på’re

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  13 april 2019

  Jag ligger lite i lä, har bara flyttat 14 gånger men nu hoppas jag att jag slipper flytta någon mer gång 😉 Det är roligt med nostalgi och det är kul att läsa om dina minnen. Min första LP-skiva var djungelboken. Den kostade 18 kr och jag var ca 8 år. Jag var jättestolt över att betala med pengar jag själv hade sparat ihop 😀 Jag älskade makaronipudding och det måste väl vara något liknande din makaronilåda. Det ser i alla fall väldigt gott ut. Vad gäller mode är jag alltid några år efter och just nu trivs jag i tajta jeans och en tröja. Hur det klär mig bryr jag mig inte om. Jag gillar det 😉 Om de mer lössittande kläderna blir vanliga nu så kanske jag gillar dem om ca två år.
  Kram

 8. Svara

  Elisa

  15 april 2019

  Jag tror de vida byxorna var inne redan förra året, jag minns det mest för att jag själv köpte ett par. Annars gillar jag mest smalare byxor. Och du har nog så rätt så då även jag överallt ser vida byxor även nu! 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 254
 • 353
 • 1 715 220
 • 4 902
 • 63 074
Sök här