Datakrasch

Ifall någon har märkt att det varit lite glest med besök från mig, så kan jag berätta att det har berott på

en rejäl datakrasch!
Det började i förrgår då jag inte kunde komma in här på min egen sida! Jag såg hur datorn buffrade och buffrade men det hände ingenting. Andra sidor fungerade!

Jag har ju som bekant inte så långt tålamod och dessvärre inte heller några datakunskaper för att lösa problem.
Så, jag kontaktade världens bästa webb-hotell , länkar namnet, Manufrog och bad om hjälp
De tyckte det var lite märkligt för de hade inte heller några problem med att komma in på min sida!
Det hade sannerligen gått troll i alltihopa!
Nu ombads jag testa med en annan webbläsare, och si, där var felet! Jag kom inte in på min sida med Chrome som jag använder jämnt, men med gamla hederliga Explorer (inte vodkan) gick det bra! Nu hade vi kommit en bit på väg så nu fick jag tydligt förklarat hur jag skulle rensa webbinfo från Chrome webbläsaren.
Jippi, det funkade och jag kunde skriva mitt temainlägg till Gems weekly photochallenge.
Jag kan verkligen varmt rekommendera mitt webbhotell som jag använt under många år nu, det är prisvärt och man får alltid snabb hjälp!

Men, jag misstänkte andra problem också, min stationära dator har många år på nacken nu och det räckte inte längre att köra ett rensningsprogram lite ibland.
Så, jag ringde till min

datadoktor, (klicka för att komma till Smeservern) att fysiskt ta sig dit med en stor hårddisk på bussen, haha, det var verkligen inget alternativ!

Men, det finns ju fjärrstyrning!

När jag köpte datorn så installerade säljaren in en fjärrstyrningsfunktion, o gissa om den är bra!
Jag ger honom id-nummer och lösen, sen får han härja fritt och leta igenom datorn efter fel och brister.
Och oj, om det fanns! Medan spökskrivaren jobbade fick jag sitta med ena handen under låret för att inte i misstag ta tag i datormusen och försöka styra den! Det ser coolt ut när markören flippar hit och dit på skärmen utan att man själv kan påverka den!
För att göra en lång historia kort, efter drygt en timmes genomgång, samtidigt som vi hade telefonkontakt så var allt reparerat, kastat och nyinstallerat. Nya brandväggar, utslängda trojaner, jag ni fattar? Det gör inte jag men vad gör väl det!

Datorn känns som ny, webbläsaren fungerar problemfritt, livet leker och finnkäringen är på toppenhumör!

Nu har jag många besök hos er kära bloggarkompisar att göra, men först

ska jag iväg och käka påskägg imorgon, sen ses vi!

1

10 Comments:

 1. Härligt att du fick det fixat. Så skönt när suporten fungerar. Visst är det märkligt att se musen röra sig över skärmen utan att man själv gör ett endaste dugg. På jobbet är man ibland tvungen att ta sån hjälp.
  Ha det gott och trevlig fredag.

 2. Underbart att allt fungerar igen, för datorer bara SKA fungera. Har inget webbhotell men väl en leverantör av antivirusprogram/säkerhetsprogram som jag ger tillåtelse att “ghosta” min dator. Otroligt fascinerande. Å precis som din datadoktor kan de sin sak. Är lika tekniskt begåvad som du, så den tekniska hjälpen är jag otroligt tacksam för.

 3. Vad hände… min kommentar försvann någonstans.
  Bra att du fick hjälp med din sjuka dator!
  Kram

 4. Ja, jag fattar då ingenting men huvudsaken är ju att du fixade det med hjälp!! :) Kram på’re

 5. Så skönt att det löste sig! Bra när det finns hjälp att tillgå. Jag har också en superbra kombinerad webb-hotell/datordoktor och han sitter just nu bara nåt rum bort på sitt kontor ;-) Anders är en fena, och han hjälpte även sin far med hjälp av sån där fjärrstyrning.
  Har till och med själv hjälpt kunder med dataproblem med sån där fjärrstyrning, men det var länge sen nu – jag har loggat ut, kan man säga :-D

 6. Prima ballerina att allting ordnade sig så bra och tack för tips om webbhotell och
  fjärrstyrningsfunktionen! måste höra om det finns en sådan möjlighet här också. Förmodligen.
  Njut av påskäggsätandet imorgon!

 7. Jag tror vi är få som har tålamod när bloggen eller datorn inte fungerar. Det tekniska ska bara fungera. Fint att du fick snabb hjälp och från två håll. Jag har ocksp ett väldigt bra webhotell med snabb hjälp att få. Nog så viktigt. Sedan har makens som dubbelkommando till min dator så kör det ihop sig kan han ordna det. Har också bra “back up” från Applebutiken i Täby Centrum. Känns som om jag är väl garderad. Och det kan behövas.
  Önskar dig en trevlig äggkväll.
  Kram!

 8. Härligt när hjälpen är nära!
  Hoppas att påskmaten smakade bra =) Själv blev jag bjuden på Sushilunch idag. Ha en bra helg! Kramen

 9. Det är tur att det finns hjälp att få och du verkar ha hittat bra hjälp :D Det där med fjärrstyrning är häftigt och väldigt smidigt. Men jag förstår att det ibland var frestande att styra och ställa lite på egen hand. Nu hoppas jag att du slipper alla problem för lång tid framåt :)
  Kram

 10. Vilka bra kontakter du har! Såna är bra att ha.
  Min dator fick fnatt för ett tag sen och ville inte komma igång riktigt. Frågade efter varifrån jag ville starta windows och rutan var helt svart. Då drog jag mig till minnes att jag haft det problemet en gång tidigare och letade på nätet (via C:s dator) lösningar på problemet. Då kom jag på den ljusa idén att jag skulle dra ur alla usb-kontakter som jag inte behövde (det var bara skrivarens usb jag kunde dra ut) och se… när jag startade den sen (hade även brutit strömmen helt till datorn under tiden) så fungerade det. :-) Gissa om jag var stolt som kunde fixa problemet själv. En sån gång hade jag ju inte kunnat nyttja fjärrhjälp heller.
  Jag hoppas du har en trevlig äggsexa!
  Kramen.

Kommentera