Fem en fredag

Fem en fredag: VÅR

Av
den
29 mars 2019
 1. Vilka vårtecken har du sett på sistone?
 2. Vad är vår för dig?
 3. Har du utemöbler du ställer fram runt den här tiden?
 4. Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?
 5. Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid?

 

 

Vårtecken jag har sett är svanar, knipor, videkissar, vårbäckar från smältande snö

 

 

-Vår för mig är blöta stövlar, skitig hund, knastrande grus både ute och inne, värmande sol men isande kalla vindar

 

 

Vid min uteplats är det ännu inte barmark, snö har ramlat från taket så att det bildat ett cementhårt tjockt snölager, dessutom ligger det på norrsidan så det kommer att dröja innan det blir aktuellt att släpa ut några möbler. Men, katten Astrid har äntligen börjat trivas utomhus igen!

 

 

Jag är snabb att byta till tunnare kläder, det är ju så skönt när man slipper gå som en Michelingumma. Men oftast får jag plocka fram både mössa och vantar och halsduk igen ..men skam den som ger sig! I år har jag bytt till vårjacka och lågskor mycket tidigare än ifjol.

 

 

Jag gillar inte alls att mixtra med tiden, sommartid och vintertid. Min kropp mår bäst av bara en och samma tid hela året! Jag är mycket glad över att EU bestämt att vi ska slopa otyget med sommartid…

 

Vill du se fler tolkningar eller vara med själv, klicka här för att komma till ‘Elisa

 

 

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  29 mars 2019

  Fint tolkat, Paula…och lite igenkänning på det där 🙂 Kram på’re

 2. Svara

  BP

  29 mars 2019

  Gemensamt har vi två saker gemensamt – knastrande grus, fast mest ute. Bor ju i lägenhet och när jag kommit fram till vår dörr har det mesta av gruset lagt sig i entréhallen och i hissen;-)
  2021 återgår EU/vi visst till bara en tid. Hade ju önskat mig att det skulle vara sommartiden, men tyvärr lutar det åt vintertid.

 3. Svara

  BP

  29 mars 2019

  Här har vi två saker gemensamt skulle det såklart ha stått;-)

 4. Svara

  Ditte

  29 mars 2019

  Fina bilder illustrerar hur du ser på våren. Och det är roligt både att läsa dina tankar till bilderna. Sista bilden fastnade jag länge för. Så vacker.
  Sommartiden gillar inte jag heller . Vet inte vilken nytta den gör. Blir bra att ha en tid hela året.
  Kram!

 5. Svara

  Anki

  30 mars 2019

  Bra svar … och jag håller med! Grus ute och inne … betydligt bättre än pölar av smältvatten! Jag är också snabb med att hänga in vinterkläderna … de är bara jobbiga!
  Bra att vi i framtiden kommer att slippa detta trista byte mellan normal och sommartid – normaltid året om, tycker jag! 🙂
  Kram ?

 6. Svara

  "LillaSyster"

  30 mars 2019

  Jag håller med dig, det ska bli så skönt att slippa att hatta fram och tillbaka med tiden. Nja jag har nog vinterjackan ett tag till tar lite minder kläder under den istället för vinden är fortfarande kall. Du har så rätt när man hittar en bra bokserie då är det bara att släppa allt det andra och läsa och läsa. Mikaela Bley har jag läst nu tre böcker och sedan dök ju Broder Jakob upp i brevlådan som jag förhandsbeställde för jättelänge sedan. Nu har jag börjat i Professor Wille vingmutter av GW. Ha en fin lördag, jag ska snart gå in till stan och fika med en kompis. Kramen

 7. Svara

  Ama de casa

  30 mars 2019

  Härliga vårtecken! Jag minns när jag var liten och dom där snöhögarna på skuggdelen av tomterna i kvarteret låg kvar. Då gick folk helt resolut ut och skottade ut snön på asfalten där dom tinade snabbt i solen. Vårlängtande människor 🙂

  Jag gillar också att dom ska skippa den där irriterande dribblingen med tiden. Läste dock nånstans att dom har tänkt att alla länder ska få bestämma själva om dom vill köra på evig sommartid eller evig vintertid. Då blev jag irriterad igen. Ska det bli ett lapptäcke av blandade tidszoner i hela Europa? Bestäm om – bestäm rätt och fullt ut!

 8. Svara

  Ninni

  30 mars 2019

  Härliga bilder och härliga vårtecken.
  Här har vi väldigt lite snö kvar. Blåsvädret och varmgrader tog bra på snön. Sambon håller hela tiden på att påminna om att “snart är det dags att kratta”- Hm… det vill jag inte tänka på än. Han lär ju bara få titta på han.
  Så mycket grus har jag inte märkt av men granbarr släpar Snoozen in då han ligger under en av granarna för att han har så bra utsikt därifrån.
  Jag hoppas att vi bestämmer oss, i vårt land, om att behålla normaltiden. Jag tycker inte alls om att ställa om till sommartid. Normaltiden känns bäst för min kropp och min inre klocka. Du kan ju tänka dig… jag som gärna sover till klockan 9 nu, har dock strävat efter att kliva upp redan klockan 8 på vardagarna, med sommartiden blir det ju klockan 10 innan min kropp kan tänka sig att ta sig ur sängen. Nä huvvaligen, inför normaltid året runt.
  Igår var vi till flickorna E i “Byn” och hade fredagsmys med tacos. La ut ett bildspel på Instagram men kom ju på att du inte har “Insta”.
  Annars rullar det på som vanligt här nu och det är jag tacksam för. Inga extra utflykter till akuten iaf.
  Kramen.

 9. Svara

  Elisa

  30 mars 2019

  Smältande snö kan verkligen vara härligt, även om det ofta betyder smuts.
  Ska bli spännande att se om det kommer märkas nån skillnad när vi slopar tidsomställningen. 🙂

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 mars 2019

  Våren kan definieras på många olika sätt men jag gillar din definition. Du skriver hur det är och inte bara om blommor, fåglar och sol som värmer 🙂 Förr var det vår att torka skitiga hundtassar efter promenaderna men nu slipper jag böja mig ner och själv kan jag undvika leran. Här är det inte så mycket vår än men det finns säkert någon blåsippa i någon solig skogsglänta.
  Jag har inte så mycket besvär av att tiden ändras men om vi ska ha samma tid hela tiden så föredrar jag den ursprungliga tiden, vintertiden. Då är klockan tolv när solen står som högst och det tycker jag är bra.
  Kram

 11. Svara

  E

  31 mars 2019

  Härligt med vår! Min vårjacka får dock vänta ett tag till, men det kanske är den skånska blåsten som ställer till det för mig 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 472
 • 520
 • 1 640 664
 • 5 101
 • 65 736
Sök här