Bloggen

Fikasällskap i augusti?

Av
den
20 juli 2009

Nu var det verkligen länge sedan vi tog ut “Pärlan” (husvagnen) på en tur!
Inte blev det av denna helg heller, vädret var inte att skryta med, maken hade ont i ryggen och vi hade pyssel hemma så det räckte.

I fredags fick maken hjälp av vår nya granne att hämta hem vårt senaste Blocket-fynd, sängram, två sängbord och hylla.
Bra blev det tycker jag, billigt var det, 250,- för rubbet (!) och nu slipper vi få fettfläckar på tapeten!
Men vad ska jag ha på hyllan??? Ideér någon?

Loppan fick en ny kompis att gosa med när sängen var inburen!

Igår trotsade vi de mörkgrå molnen och gjorde en skogsutflykt.
Jag hoppades förstås hitta en massa kantarellbebisar efter det myckna regnandet, men tji fick jag…

Men som du ser så fick jag min belöning ändå!
När vi i ösregn var på väg tillbaka till bilen fick jag syn på läckerheterna vid vägkanten!
Vad gjorde det då att regnet strilade nerför nacken, att ändan blev dyngsur när jag stod med den i vädret en kvart, en halv liter smultron är inte att förakta!

Någon som vill ta en fika med mig kring Djurgården i Stockholm tisdagen den 4 augusti???
Skulle vara skoj att träffa någon bloggkompis som bor i huvudstaden!

Saken är att jag ska åka på en Helsingfors-kryssning med barn och barnbarn. Maken får inte följa med, han är städslad som hundvakt, hihi
Vi kommer åter till Stockholm på tisdag o si då har barnen bestämt sig för att gå på Grönan och ta en kvällsbuss (jag kallar den nattbuss) hem!
Det blir en lång dag och kväll på Grönan för mig som inte längre känner dragning till snurrande attraktioner, så det vore kul att sitta o surra en stund över en fika!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Margaretha

  20 juli 2009

  Oj vad kul det hade varit att ta en fika med dig….men jag bor ju tyvärr inte där och det är lite långt att åka….men säg till om du kommer till Göteborg !!!! :caffienated: ‘
  Sängen blev jättefin och jag tror nog att du hittar grejer att ha på hyllan i ett nafs…. Jag har ställt en tavla lutandes mot väggen….bra för så e den lätt att byta ut…
  Kram på dig
  Margaretha

 2. Svara

  Famos/Menageriet

  20 juli 2009

  :caffienated: En fika med Dig är det nog många som vill ta!
  Tyvärr är det för långt för mig, men Du kanske kommer till västkusten nån gång?
  Jasså, det ska vá guldkant på sänghalmen nu? Så billigt och vilket fynd Ni gjort. Du som tar så många fina bilder måste ju ha massor att rama in och ställa på hyllan?!
  Själv har jag en liten hylla med svart/vita släktfoton. Lättdammat måste det vara!
  Loppan ser verkligen kär ut i grannen och ser ut att trivas i hans knä. :luv:
  Här finns ett fint smultronställe, nackdelen är bara att det ligger bredvid en liten väg där alla går med sina hundar, så jag plockar inte dom bären. Dina bär ser jättegoda ut! :yum:
  Hur är det med Din egen rygg? Själv är jag på bättringsvägen. En aning stel, men inte så mycket värk längre.
  Det blir inga långa hundpromenader precis.
  Här skiner solen så skönt idag, men det blåser en del, fast vad gör det bara det inte regnar.
  Ha det gott!

 3. Svara

  BrittMarie

  20 juli 2009

  Helt fantastiskt att hitta så fina grejor å blocket. Där kommer ni att sova gott. Synd att det är så långt till Stockholm, för vem vill inte fika med Paula :caffienated:
  Kram

 4. Svara

  Kicki

  20 juli 2009

  Du lär nog inte få några problem att hitta en fikakompis i Stockholm. Jag förstår att Grönan inte hägrar för en hel dag.
  Smultronen såg ljuvliga ut, och är dessutom mycket godare än t.ex. jordgubbar.
  Hallon är inte heller helt fel, de börjar rodna lite på häcken.
  Jättefint i sovrummet! Synd att dra upp hundar i den sängen 😉
  Appropå engelskan på Skorpans utställningskritik, carring betyder bära. Alltså att hon bar på något för mycket vikt. Han kanske inte ens tyckte att hon var för tjock, utan för stor och tung i största allmänhet. Vem vet.
  Kramen!

 5. Svara

  Malin

  20 juli 2009

  Äsch vad synd att jag inte bor i Sthlm el råkar vara där just då, hade varit spännande att träffa dig på en fika!

  På hyllan ovan för sängen kan du lägga ett par travar med böcker samt några fina foton som du tagit!

  Kram 💡

 6. Svara

  åsa

  20 juli 2009

  Vilka fynd ni gjort!
  Jadu, jag är ju i Stockholm, fast inte när du är där….typiskt!
  Vi får väl ta fikat i Dalarna istället…
  Ha dé!/Kram

 7. Svara

  Gunvor

  20 juli 2009

  Vilka fynd du gör. Jättebra pris för rubbet! Och fint var det. Fikakompis hittar du nog. Det är ju många som bor i huvudstaden bland bloggarna. Hoppas du får göra nån tur med pärlan snart. Det är så vackert i Dalarna, säger jag varje gång vi åker hem från Malung. Vi hade tur med vädret i allafall. Här har det spöregnat hela dagen.
  Ha det så bra! Kram!

 8. Svara

  Ingegerd

  20 juli 2009

  😉 Det borde inte vara omöjligt att träffa Dig! Jag hör av mig igen om du vill!
  Kramen!

 9. Svara

  Nilla

  21 juli 2009

  Vilka fynd, blev jättefint. Du ska väl ha dina böcker på hyllan. Jag jobbar natten mot den 4:e aug. och sover åtminstonde halva dan. Men hittar du ingen annan att fika med så kanske jag kan sega mig upp tidigare. Hör av dig i så fall.
  Kram

 10. Svara

  Turkulainen

  21 juli 2009

  Hej
  och tack igen för bra text och fina bilder. Vad synd att du är i Helsingfors i början av augusti, jag är där lite senare… Men jag hoppas att du skriver om kryssningen och berättar vad ni gjorde i Helsingfors! Lite “reklam” för den gamla hemstaden är väl inte så tokigt? Tack.
  På hyllan tycker jag absolut att du ska böcker. Kanske nyanskaffade olästa böcker som du kan välja emellan när du går och lägger dig. Själv har jag alltid minst tre på gång (en deckare, en så kallad skönlitterär bok och något annat, kanske en memoarbok).
  Jag samlar på lergökar, så jag skulle ställa upp sådana på hyllan. Fast de ska ju dammas…
  Ha det bra!

 11. Svara

  Synne

  21 juli 2009

  Middag på dig i pörtet.
  Här i naboladet så blaskar det som bara attans.
  Dropp och dripp från tak och grenar…
  Men det är mysigt.
  Man sitter inne och gottar sig istället.

  Så snygg säng med tillbehör ni fick för några futtiga kronor.
  Grattis till det fyndet.
  En glad Loppan med sin nya kompis ser jag. Sånt är härligt.
  4 augusti ja, näe tyvärr. Då är jag inte i Stockholm. Vad jag vet iallafall….
  Det kan ändra sig fort hihi…
  Jag hör av mig närmare.

  Ha det nu bra där i pörtet.
  Kram från grannkärringen 😆

 12. Svara

  Anki N

  21 juli 2009

  Vilket fynd…tänk vad bra det är det här med att de vi inte längre behöver, behöver någon annan, o de någon annan inte behöver, de behöver vi. Hela den där grejen är ju kanon. Fy skam är inte heller med trevliga, hjälpsamma o goa grannar!!!

  Vet du Paula, idag är det 4 år sedan jag började blogga. Jösses vad tiden gått, läste nydligen i min gamla blogg en kommentar du gjort för 3 år sedan, minns du då när jag blev anklagad för vanvård av Ebbha min Golden. Jä…var arg jag var…som alltid hade henne med mig dag ut o dag in, dygnet runt. Uch o fy.
  Ganska kul att läsa lite gamla grejer. Man kan ju lugnt säga att livet har förändrats o gått i annan fas.

  Ang loppis hos mig. Jo men jag måste, vi kan ju inte ha hur mycket som helts drellans här o säljer jag av lite kan jag ju få lova att förnya mig själv lite..hihi. Men några samlarsaker tänkte jag inte sälja, vi har ju dock ganska mycket av 2 saker av varje, så nu när allt legat nedpackat i flera år, ja då har man passat på att förnyat sig lite..man får inte vara dum..eller hur?!

  Stockholm…ja men dit har jag ju bara 38 mil eller nått…enkel körning för en fika med Paula. Skämt o sidor, kul hade det varit men nu har vi bestämt att i augusti ska vi upp till Sörmland o då du, då är jag inte så långt från dig………………

  Nu ska jag jobba IGEN.
  Kramiz Anki N

 13. Svara

  Ninni

  21 juli 2009

  Vad ni har fyndat! På hyllan kan du ha inramade foton som du själv har fotograferat. Du har ju hur många fina bilder som helst! Förstora dem till ca 18x13cm och köp ramar för 10:- styck på Dollarstore eller annat billighetsställe. Det blir så fint så!
  Vad med smultron!!
  Kul med museet. Tack för titten. 🙂
  Vi har heller inte hittat några kantareller än men hoppas det blir mycket av dem även här uppe nu. Men jag ska nog ta dem i nåt annat än en bajspåse… :$
  Kram.

 14. Svara

  Punatukka

  21 juli 2009

  Typiskt….vad ska ni i Stockholm å göra?????????????????????????????????????? När det finns Helsingborg o Danmark,tsss! MYCKET bättre förstås med kontinentala vindar o skånsk/danskt gemyt….. 😉 Jag skulle ge måååånga smultron för att få ta en fika med dig! Får väl nöja mig med att applådera nya sängen med tillbehör….Kanonfin,vilket klipp!!! Ser “hemmamysigt” ut om du förstår vad jag menar.Påhyllankan du ha nåt ihärligt lantligt stil med inslag av romantikförstås! Du hittar säkert nåt som passar! Jag köpte vita korgar igår påIkea som jag blandar med foto av olika sorter! Ett o annat “smultron” är också med på ett hörn! Motiven är så lätta att byta ut när man tröttnar,bara skifta efter humör och årstid+att du ju redan har massor av fantastiska foton…*L* Snickra till några grova ramar….voilá,klart! Kramar om er alla….ha ljuuuva dagar! Med massor av svampfynd..*L*

 15. Svara

  Paula

  24 juli 2009

  Kul att du hinner se lite av naturen i stan också!
  Ska roa mig med tandläkarbesök just den dagen, men efter det, typ efter 12 är jag lös och ledig, om kanske inte så talför.
  Om du inte hittar nån roligare att fika med, än mig med nymekad mun.
  Kontakta mig via mail i så fall!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 336
 • 499
 • 1 641 027
 • 5 101
 • 65 745
Sök här