Läst

Jag har läst..

Av
den
19 juli 2009

Sa du gula höns? samtal om livet från A till Ö av Agneta Lagercrantz och Lill Lindfors

Nej, det här är inte en biografi över Lill Lindfors artistliv. Det är snarare ett stycke kvalificerat tjejsnack, ett långt samtal mellan journalisten Agneta Lagercrantz och artisten Lill Lindfors.
Om familjen. Om att anpassa sig och att bara vara. Om kroppsspråk, att älska sig själv, kärlek och drömmar, liv och död
Med både allvar och humor berättar Lill och Agneta för varandra om vad som format dem genom barndom, framgångar, personliga prövningar och parförhållanden.
Agneta har sedan redigerat allt prat och skrivit om det så att läsarna kan bjudas in att vara med.
“Jag har blivit oerhört berikad och tycker att Lill är en av de klokaste människor jag träffat”, säger Agneta. Och reflektionerna kring allt det vi pratat om slutar egentligen aldrig, konstaterar Lill. “De fortsätter och fortsätter och fortsätter”.

Jag kastade mig glatt i kast med den här boken, för även jag anser att Lill Lindfors är en av våra duktigaste artister och dessutom upplever jag henne som en sympatisk och klok kvinna.
Boken är indelad i kortare avsnitt såsom: Anpassning, Duktig flicka, Humor, Livet och döden osv.
Men jag måste erkänna att jag hade lite svårt att ta till mig alla vackra orden.
Kanske är det formatet som inte passar för mig, jag läser inte ofta “kropp-och själ-böcker”, jag tappar helt enkelt koncentrationen.
Det gjorde jag även under dessa “samtal” och ibland kom jag inte ihåg om det var Agnet eller Lill som berättade…
Jag hade helt klart föredragit t.ex ett teveprogram, typ soff-program där Agneta och Lill får diskutera livsfrågor. Jag tror det hade gett mig mera. Bägge kvinnorna har kommit långt i sin personliga utveckling, men de har också haft möjlighet och råd att gå kurser och seminarier, resa till kloster och gå på pilgrimsvandringar, prata med kurator osv. Alla kvinnor har inte den möjligheten.
Två kloka kvinnors bok får ** lika många stjärnor, men jag kan tänka mig att många tycker boken är underbar, så läs den själv och bilda dig en egen uppfattning!

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Lotta

  19 juli 2009

  Jag gillar LIl men vill inte läsa boken 😉
  Här plöjer jag genom hela bokhyllan. Det bara regnar, hela tiden.
  Just nu deckare i öronen och traktorer på ukrainska i textform.

  Lotta

 2. Svara

  Eva-Lena

  22 juli 2009

  Håller helt med dig om att alla kvinnor inte har möjlighet att utveckla sin personlighet! Hur är det för alla kvinnor som sliter i hemtjänst, åldringsvård, livsmedelsbranschen osv. Ibland tycker jag att det är rena hånet när det ges ut böcker om att tänka positivt så förändras allt. Bullshit säger jag! Jag skrattar mycket, älskar mina barn, mina vänner och har ett d-t bra liv egentligen, men inte fan hjälper det att tänka positivt när ångesten sprutar ur öronen. Tankens kraft kanske hjälper för vissa, kul för dem då, men…

  Ojsan, nu tände det till här!

  Kram från Eva-Lena (som till skillnad från de flesta andra INTE gillar Lill Lindfors, tycker hon är överlägsen och dryg och pratar dessutom baby-språk)!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 288
 • 499
 • 1 640 979
 • 5 101
 • 65 744
Sök här