Fisk- och risgratäng

Det var så många som var nyfikna på denna maträtt så jag ska försöka beskriva hur jag gör!
Man kan använda varmrökt fisk men också kokt fisk till receptet.Använder du kokt fisk så kanske man behöver krydda lite mer, den varmrökta goda smaken kräver inte så mycket annan krydda.

Jag kokar ris som vanligt enl. anv. på paketet, antingen med lite salt eller en grönsaksbuljongtärning i vattnet. Sen rör jag ner 1 msk smör/4 port. samt blandar ner ½ dl riven ost per portion. Jag lägger ett lager av riset i botten på en smord form, täcker med fiskbitar,klippt dill o toppar med resten av riset.
Sen gör jag en äggstanning (8dl mjölk o 4 ägg till 4p) kryddar med salt o peppar o häller över.Äggstanningen bör täcka riset, annars blir rätten för torr!
Skjuts in i 175 grader ca 30-40 minuter tills äggstanningen stadgat sig. Denna rätt gillar både vi , barnen o barnbarnen, så prova gärna!

0

3 Comments:

  1. toppen med lite mer förklaring, ska testa det så får jag se om det duger åt gubben :)ha det bra, kramis leila

  2. Låter jättegött! Vill jag testa… kanske t.o.m Christer kan äta ris då. Annars föredrar han klibbris med smak annat äter han helst inte. Ska testa det här nån gång. Receptet är inte svårare än att jag ska komma ihåg det egentligen men det är väl bäst att jag skriver ner det.
    Fina vinterbilder med snöflingor.
    Tack och Kram.

  3. Låter ju görgott kanske vore nåt att testa på jobbet..det kan ju vara lite peckligt med fiskrätter där!
    Ha en fortsatt goo dag, kram

Kommentera