Matrecept och kökstips

Fiskkakor av hokifilé

Av
den
22 april 2012

Detta blev så gott så jag gärna delar med mig av receptet!

Du behöver
-400 g tinad hokifilé
-2 kokta mosade potatisar
-3 finstrimlade salladslökar
-1 ägg
-1 tsk potatismjöl
-1 tsk salt
-peppar, chiliflingor, mald koriander efter smak
-fullkornsströbröd till panering

Blanda bitad fisk i mixer, kör till en färs. Jag använder stavmixer, funkade sådär..
Blanda sedan ner den mosade potatisen och potatismjölet. Tillsätt ett ägg och kryddor efter smak. De ska inte bli alltför chilistarka i smaken.
Forma till små pannbiffar, vänd i ströbröd och stek 3 minuter per sida i olja. Efterstek 10 minuter i 175 graders ugn.

Sweet chili-sås är jättegott till de frasiga fiskkakorna och en citronklyfta att pressa över blir pricken över i:et!
Jag serverade stekt ris, stekta coctailtomater och sparris till och vi fick en både mumsig och nyttig middag!

TAGS
8 kommentarer
  1. Svara

    Nette Cecilia

    22 april 2012

    Själv är jag så mätt att jag tror jag spricker .Älgstek i lergryta den blev så mör att den smälte i munnen till det ungsstekt potatis o morot , kokt sparris o svarvinbärsgelé .din mat var säkert god också ,ha en trevligsöndagskväll ,Nette 😯

  2. Svara

    Astrid

    22 april 2012

    Det lät väldigt gott.Jag gjorde mycket fiskbiff som jag kallar det när ungarna var små
    Då åt dom fisk mycket bättre. Jag gjorde det ofta av sik som gubben fiskade på den tiden
    Just nu gör gubben mat och faktiskt något du visati din blogg en gång, köttfärsbiff i muffinsform
    Vi fixar varanan middag numera

  3. Svara

    Nilla

    22 april 2012

    Det där lät väldans gott. Tack för tips. Kram

  4. Svara

    annette

    22 april 2012

    Mums, ännu ett recept att testa från Dej, Du får väl hålla Dej till matbilder ett tag eftersom Du bojkottat vintern som råder uppe hos Dej;)
    Har idag dom första fullt blommande Rhododendronbuskarna, trodde knappt det var sant, för en vecka sedan snöade det rejält här, så våren kommer nog snart till Dej oxå!
    Ha en bra start på veckan!
    Kramen

  5. Svara

    AprilSus

    22 april 2012

    Det där var ett recept i min smak, det sparar jag! 😀

    Hoppas helgen har varit bra hos er i Pörtet? Här på höglandet har åskvoäderna avlöst varandra och både regn och hagel har det bjudits på mellan knallarna. 🙂
    Inte gör det mig något, för jag tycker det är rätt mysigt, om man är inomhus vill säga…

    Kramis! ?

  6. Svara

    Kicki

    23 april 2012

    Det där receptet verkar var i min smak. Jag minns att du nämnde det när du var här.
    Ska absolut testa vid tillfälle.
    Kramen

  7. Svara

    Mia

    23 april 2012

    Åhhh vad mumsigt!!!! Men det jag blev mest sugen på var sparris!!!! Känslan blev nästan som abstinens…synnerligen akut! :mrgreen:
    Kram på er i Pörtet, hoppas solen skiner på er!

  8. Svara

    Ninni

    25 april 2012

    Det verkar gott. Ska kanske testa det om sambon går med på’t.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 76
  • 183
  • 1 676 686
  • 5 239
  • 67 734
Sök här