Bloggen

Små pittoreska utflykter..

Av
den
23 april 2012

..har vi ägnat oss i helgen.
Vädret har varit tråkigt, skogen otillgänglig med snö och blask men ut måste man ju då man har en vovve.

Därför har vi åkt omkring lite och tagit promenader i bymiljö

I lördags var målet Nyfors, som ligger 7km hemifrån upp över skogen.
En mycket vacker by med vattendrag och sjöar runtom, med gamla välbevarade byggnader och trevlig verksamhet sommartid med kanotuthyrning och antikaffär.

Igår åkte vi istället in till Söderbärke dit det är en dryg mil över skogen. Ja, allt är över skogen om man ska åka någon annanstans härifrån! :mrgreen:
Marketta, en bloggkompis som bor där, hade tipsat om badplatsen och där hade jag aldrig varit.
Som synes är det väldigt fint där, nästa gång får vi åka dit när det grönskar, och kyrkan mitt i byn är så vacker så den var jag tvungen att fota. Hela kyrkogården ligger vackert ute på en udde i sjön.

Ja så fick vi då helgen att gå, och Hasse lyckades till sist få ett löfte om att få hem materialsatsen till skottkärran med post!
Vi får väl se närmaste dagarna…

Efter en titt i almanackan har jag förstått att vi har en långhelg framför oss då Valborgsmässoafton är på måndag och första Maj på tisdag. En del behöver säkert jobba även då, men många har nog möjlighet att ta ledigt, och Hasse är knappast välkommen hem till folk under helgen.

Vi väntar ivrigt på nyheter om att en ny liten Karlsson ska få se världens ljus, men än verkar det dröja även om prinsen nu är några dagar försenad. Det blir nog en cool kille!
Det är alltså Melissa som ska bli storasyster, spännande värre!

Tjingeling, nu ska jag låtsas att det är torsdag och käka hemlagad ärtsoppa!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  23 april 2012

  Men du, vad jag skrattade åt sista bilden! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Så himla bra!!!!!!!!
  Ni bor så fint och relativt nära till de där vackra platserna, Dalarna är verkligen vackert…ja, Hälsingland också förstås, men det behöver inte påpekas ;-))
  Kraaaaam!!!

 2. Svara

  Nette Cecilia

  23 april 2012

  😆 Den där foxen var bra ,vi skrattade gott alla.Vacker plats du besökt ,här har det varit nästan sommar idag + 17 grader det var ett inslag av vind från öst men nu har vinden o molnen vänt till vår nackdel igen . Kram nette

 3. Svara

  Nilla

  23 april 2012

  Vilka trevliga utflykter ni har gjort. Spännande med tillökning igen. Ja precis, vissa är lediga och vissa jobbar (jag tex.) Men å andra sidan är jag ju ledig när andra jobbar, så det jämnar väl ut sig. Lite tråkigt bara att jobba när familjen är ledig, jag jobbade ju hela påsken också. Men så är det.
  Kram på sig

 4. Svara

  Astrid

  23 april 2012

  Men så smart det borde ju vi också göra. Jag har alltid siktat in mig på att det ska var ett elljus spår osv. Men man kan ju gå runt i byar också
  Vilken kul bild på Firefox, den hade jag en period .Men jag minns att det var problem med banken när jag skulle betala

 5. Svara

  Malin

  23 april 2012

  Ny gör mysiga utflykter och vi besöker mest sporthallar om helgerna..längtar tills det blir mer utomhusarrangemang, har dragit igång lite smått.

  Fasen nu fick du mig sugen på att ta ledigt på Valborg, hmmmm

  Men man är ju liite snål med sina semesterdagar så vi “får la se”

  Kram på Er !

 6. Svara

  annette

  23 april 2012

  Härligt sätt att att njuta av ledigheterna, finns ju massor i vår närhet som tål att undersökas vidare och här hittade Ni ju två mysiga byar, just i Dalarna och uppåt så finns det ju hur mycket som helst av småbyar att utforska, den ena vackrare än den andra.
  Jobbar på måndag;( Hoppas Hasse får ledigt så Ni får några sköna dagar att njuta av, skall väl bli skapligt väder har jag förstått!
  Hemkokt ärtsoppa, det kan man äta varje dag i veckan;)

  Kramen!

 7. Svara

  britten

  24 april 2012

  Helt i min smak…..härligt

 8. Svara

  Kicki

  24 april 2012

  Vi har samma möjligheter som du att åka runt skogarna, den ena platsen mysigare än den ändra. Men, de icke asfalterade vägarna är bedrövliga så här års, så vi har inte börjat “utflykta” i såna områden än.
  Så lillkillen låter vänta på sig, men han kanske har kommit nu, annars sätter dom väl igång det hela, jag tycker det verkar som om dom inte väntar så länge när man går över tiden.
  Skönt om Hasse kan få lite fritt över helgen.
  Kramen

 9. Svara

  Gunvor

  24 april 2012

  Härligt att åka på lite sightseeing i hembygden ibland. Man behöver påminnas att det finns mycket vackert att se hemikring också.
  Jaså du får lite Sthlm,s längtan av bilderna. Ni får nog kanske stanna lite längre då nästa gång ni är där.
  Jag tycker det är roligt att bara åka i stan när vi är på väg nånstans. Man är väl lättroad. Hoppas komma iväg i sommar..då är det underbart att strosa omkring. Nu är barnen så pass stora så det är lätt att ha dom med.
  Hoppas bäbisen kommer snart så du får åka iväg o gosa bebbe!
  Ha det gott i pörtet. Själv ligger jag i min vanliga sjuka. Har klarat mej länge nu. Mer än två månader. Storartat!

 10. Svara

  Marketta

  25 april 2012

  Jaså, så ni var hit i söndags. Själv så var jag ut på Hagudden och trampa imorse. Jag gick där nere efter sjön, bla där vid borden som du tagit bild på. Såg ju ut att vara skapligt väder här då. Själv var jag ju i Uppsala.

  Kramizzar
  Marketta

 11. Svara

  Ninni

  25 april 2012

  Vad mysiga ställen ni hittade trots att ni inte behövde åka så långt. Kyrkan i Söderbärke var verkligen fin. 🙂 Jag är ju en rätt hängiven kyrkofotograf. 😉
  Förstår att Hasse blir förbaskad då inte allt är med som han beställt. Jag skulle bli vansinnig.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 146
 • 497
 • 1 652 568
 • 5 119
 • 66 012
Sök här