Bloggen

Fixat vårfrillan!

Av
den
9 april 2018

Blinkas nya vår-look är färdig, hon blev söt som socker och nu syns hjärtat på ryggen igen, men lite kallt om rumpan är det allt !

Fast inte kyligare än att hon fortsätter rulla sig i snön!

Lucky är ingen liten valp längre utan har vuxit om Blinka rejält, och Blinka är inte överförtjust i hans uppmärksamhet! Men hon luktar ju så gott när hon varit på salong!

Här lyckades jag få gårdens alla djur utom katterna på bild, kaninen, Lucky, Valter och Blinka. Saknas gör kissarna Torsten, Astrid och Doris

Torsten har ockuperat Astrids bästa bädd, och då blir hon alldeles villrådig, till sist lägger hon sig ovanpå…skrivaren !

Där känner hon sig inte bekväm så länge så hon provar att ligga på ett ryggstöd istället, men det var nog inte heller alltför bekvämt för en lagom rultig kisse!

Men nu har hon funnit sin plats, bredvid Blinka på fårskinnspälsen mår hon gott!

Vi har haft många fina soliga dagar med takdropp

Dagsmeja som tinar snön på skoterleden men genast fryser på igen när kvällen kommer

Det flödar i vattendragen

Själv känner jag mig så här, helt vissen och under isen!
Jag har haft ont i nacken länge nu, först skyllde jag på att jag spände axlar och nacke när jag åkte spark…
Sen kom jag på att det gjorde ont när jag bar ryggsäcken full med grejer från affären…
Men värken har eskalerat trots att jag varken åker spark eller bär ryggsäck längre och senaste nätterna har varit jättejobbiga när jag vaknat flera gånger av smärtor i nacken och domningar i fingrarna.
Idag var jag så yr när jag skulle stiga upp att jag bokstavligt fick gå och hålla mig i väggarna. Världen snurrade rejält och det kändes lagom kymigt att gå ut så det blev bara en kort runda på gården.
Det har regnat, snöat och haglat om vartannat idag och liten frusen nyklippt Blinka har inte alls varit medgörlig till promenader så jag har inte behövt ha så dåligt samvete över det.

Istället har jag suttit vid datorn och letat på Youtube! Hittade några videosnuttar med nackövningar som var riktigt bra, så nu har jag stretchat och tänjt, visserligen varligt och försiktigt, men det känns något bättre nu efteråt.
Jag har en vetekudde men vet inte om den skada jag har behöver värme eller kyla så jag låter bli att använda den. Man kan ju förvärra skadan annars.

Tips mottages tacksamt, för så här vill jag inte ha det!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa von Friesen

  9 april 2018

  Kan eventuellt vara din arbetsställning vid datorn? Prova att ha den, datorn, lägre och högre och jämför. Vetekudden kan användas nedkyld också, med en handduk emellan. Prova varm och kallt och jämför. Huvudkudden är också viktig!
  Hoppas på bättring, önskar arbetsterapeuten!

 2. Svara

  "LillaSyster"

  9 april 2018

  Då är det vår, när Blinka varit på vårsalong! Torsten ser lite arg ut. Du har isgata och jag har tagit två fästingar på Elvis som varit ute hela långa dagen.
  Den där yrseln lät inget vidare inte smärtan heller. Jag har mejlat dig lite förslag. Men arbetsterapeuten har gett bra tips, jag har bara kompletterat med lite bilder på stretchövningar. Kram

 3. Svara

  Ditte

  9 april 2018

  Så vackra bilder! Och jag gblir så glad och varm inombords när jag ser dina fina vänner. Blinka är så fin som nytrimmad och det var hon även innan.
  Jättetrist med dina nackbesvär och om d einte ger med sig bör du ju kolla upp och få hjälp. Min kalkaxel är nu nästan smärtfri med två kortisomsprutor och bedövning. Kalken i axen syntes tydligt på röntgen. Nu sjukgymnastik och en del annt. När jag hade som värst smitta hjälpte en kylklamp en del.
  Ett bra tips är att just nu minska tiden vid datorn, kortare stunder, och även stå, titta ock skriva med datorn högre upp så att belastningen för nacken blir mindre. Men är det spänningsvärk behövs ju annat.
  Önskar dig god bättring.
  Kram!

 4. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  9 april 2018

  Neimen hvorfor har du klippet henne? Hun som var så flott med pelsen sin.

 5. Svara

  BP

  9 april 2018

  Till att börja med vill jag tacka för din otroligt trevliga och fina kommentar:-) Å du – jag gillar dig också. Du är en riktig tuffing. Åsså läser du böcker på originalspråk, vilket jag också gör;-)
  En härlig ny header har du också lagt upp! Tack för den:-)
  Blinka blev riktigt fin. För att vara ärlig så fick jag dock kolla tidigare inlägg för att se skillnaden;-)
  Vad gäller dina “krämpor” så kan jag bara säga att jag alltid “ursäktar” skavankerna med att det är bara “normal”. När man är 50-plussare så är det bara så. Å det blir inte bättre heller. Ibland undrar jag om vi “gamlingar” kanske sitter stilla för mycket, bloggar för länge och det med fel kroppshållning dessutom. Har hur många ursäkter som helst

  Men jag drar alltid den “enklaste” slutsatsen: det är åldern. Så länge vi inte behöver en spikmatta och är tvungna att stelopereras så;-)

  PS. Vilka vägar! Vilken gegga det kommer att bli! Kan skicka upp lite regn om du vill, men då blir det ju ännu värre;-) DS.

 6. Svara

  Ninni

  9 april 2018

  Härliga vårbilder! Och när Blinka fått sin vårpäls då är det vår. 🙂
  Beställ en tid hos en sjukgymnast! Man får gå till en sådan tre gånger utan remiss. Men se till att det är en som har avtal med ditt landsting för då räknas det med på högkostnadskortet. Ingen större idé att gå till läkarn när det är nacken – sjukgymnasterna är mycket bättre på sånt och du kan säkert få reda på varför du har ont också.
  Kramen.

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  9 april 2018

  mysiga bilder!

 8. Svara

  Anki

  10 april 2018

  Härligt med nyklippt Blinka – då vet man att det är vår! Mysiga bilder på alla djuren hos dig och vackra bilder från din omgivning – men oj så mycket snö ni har kvar!
  Låter inte alls bra med ditt onda och din yrsel! Hoppas nu det snabbt rättar till sig – du har ju fått lite tips ser jag 🙂
  Kram

 9. Svara

  Anna

  10 april 2018

  Kolla öronen! Det var bland det första doktorn frågade mig, vid min sista öroninflammation! Om jag hade ont i käkarna och nacken. Tydligen kan det spridas från öronen!
  Otroligt vackra bilder som vanligt! Men isgatan såg lite otrevlig ut.

  // Anna

 10. Svara

  Ama de casa

  10 april 2018

  Mitt tips är att du söker upp vårdcentralen…

  Härliga vinterbilder och mysigt med alla djuren 🙂 Kaninen, har den inget namn eller?

  Ha en fin dag!

 11. Svara

  Malin

  10 april 2018

  Jag har oxå problem med nacke, axlar o har haft det i ett par år nu. Har även yrsel o domningar i armar o händer precis som du. Det är ett riktigt elände.!!

  Jag har gått på sjukgymnastik (här behövs ingen remiss), fått akupunktur, gått på massage o hos kiropraktor. Ätit smärtstillande o smort m voltaren.

  Jag blir sämre av spinning så det har jag slutat med, jag anv knappt alls den tunga kamerautrustningen o sitter minimalt vid datorn hemma. På jobbet kan jag bara stå o jobba numer, o av det har jag dessutom fått tennisarmbåge. Sjukgymnasten o jag tror att jag har artros i nacken o det är inte mycket man kan göra åt det.

  I mitt fall blir det bättre av att undvika statiska rörelser, sitta m mobilen o datorn. Rörelseövningar o promenader är också bra.

  Sjukgymnastik är mitt råd. Min sjukgymnast tycker att jag ska sjukskriva mig, stressen gör att jag spänner mig o inte gör mina övningar så ofta som jag borde. Men jag är lite för envis för mitt eget bästa.

  Underbara bilder på pälsklingarna!

  Kram o hoppas det vänder för dig!!

 12. Svara

  Åbe

  11 april 2018

  Härliga bilder på dina fyrfotade vänner. Jag skrev ett långt inlägg som försvann när jag skulle trycka på sänd.
  Återkommer ?

 13. Svara

  Gärdsmygen

  12 april 2018

  Fantastiska bilder! Vilka underbara djur. Fotot av vattnet i ån har du tagit så bra!!
  Stackare som har så ont. Jag har haft mycket problem med nacken och fått bra hjälp av kiropraktor. Det påverkar en så mycket med nackvärk.

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 april 2018

  Så fin Blinka blev och så mysiga alla djur är tillsammans. Men så ledsen jag blir för att du mår dåligt och att värken sätter in med full kraft. Jag vet ju inte vad du har för diagnos så jag vågar inte komma med några råd. Du gör nog rätt som försöker dig på att stärka nacke och axlar och om det inte blir bättre kanske du bör söka hjälp av någon professionell. För mig funkar värme, tens-apparat och att variera rörelse med vila men för en del är kyla bättre.
  Krya på dig!
  Stor kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 48
 • 575
 • 1 641 904
 • 5 101
 • 65 754
Sök här