Bloggen

Flitig som en…

Av
den
12 april 2012

..bäver borde det heta och inget annat

för nog tycker jag dom är minst lika flitiga som myrorna!
Jag undrar om vi har ovanligt mycket bäver i området eller om det är likadant i hela landet. Vi har flera bäverbon mitt i byn längs ån och jag tycker mig se bävrarnas framfart vid nästan alla vattendrag i närheten. Tänk vad sällan man ändå får syn på själva djuret, i år har jag en enda gång skymtat en bäver i skymningen då det är vanligast att de är i farten.

I morse skulle maken iväg till Enköping på utbildning så klockan ringde fem!
Det är en totalt okristlig tid för oss i pörtet.
Och inte blir det enda morgonen heller, imorgon är Hasse ledig, sedan kör han ett extrapass i mataffären på lördag, väckning 5, sedan ledig söndag, mataffären måndag och tisdag med väckning fem…

Han får slita för brödfödan, skönt att det är den ljusa årstiden då allt känns lite lättare.

Idag finns åter lite hopp om sol efter en lång och grå regnvecka.

För fem år sedan skrev jag i bloggen att sjön Väsman i Ludvika hade sköljt men i år tror jag knappast att den gjort det ännu.

Vi har mycket lågt vattenstånd efter den snöfattiga vintern och Skräddartorpsån är inget undantag, det liknar mer en liten bäck än ett vattenfall.

På tal om de kära barnen och barnbarnen, nog kan dom kläcka ur sig det bästa, haha, ja vad svarar man!

Ta vara på dagen, det ska jag göra, ut och räkna flyttfåglar vid sjön kanske?

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Britten

  12 april 2012

  För ett par år sedan så hade vi bäver på en holme där vi har skog uppe på gården….han föll ett par HA skog för oss den rackaren ( eller om han hade sällskap)

 2. Svara

  Sigge Svamphund

  12 april 2012

  Finns massor med bäver här också. Men få se dom är en annan sak.
  Skräddartorpsån……..är det där vi var och det var så vackert vattenfall?

 3. Svara

  Kajsa

  12 april 2012

  Vilken härlig plats du bor på. Du verkar verkligen ha naturen runt knutarna. Blir lite avis på dig. Om jag hade bäver i närheten, så skulle jag sitta på pass, med kameran. Härligt när du vill dela med dig. Tack o kram/ Kajsa

 4. Svara

  AprilSus

  12 april 2012

  Vilka jätte vackra bilder! Jag kan inte minnas att jag någonsin sett några spår efter bävrar? Men så har jag ju bott i en Stockholms förort, visserligen nära Mälaren, men det är väl inte där bävrarna bygger sina bon?

  Här där vi bor nu, mitt i Småland, så har vi ju en å som slingrar sig mellan två sjöar, men några bäver spår har jag inte upptäckt där, men jag ger mig ju inte heller ut i terrängen utan nöjer mig med de promenad stigar som finns längst med ån.

  Skönt att höra att det inte är helt ovanligt beteende som Nala har, men när det gäller min son, så har han sig själv att skylla, för han har inte alls lust att vänta på att bli godkänd. Resten av hans familj blev ju snabbt godkända, för att de inte slängde sig över henne som han gjorde. Nala blev t o m glad när min svärdotter kom upp tidigare än alla oss andra, så lugn och tålamod lönar sig. 🙂

  Hoppas du haft ännu en härlig dag i Pörtet! 😀
  Kramisar! ?

 5. Svara

  Nette Cecilia

  12 april 2012

  💡 Vi borde kanske importera lite bäver hit så vi skulle få bort alla räden längs med åarna det är så svårt att fotografera när det är träd överallt .Såg att det är lite is på havet nu om du tittar på väder hos mig ser du att det är inte långt kvar nu .kram nette 😎

 6. Svara

  annette

  12 april 2012

  Har en känsla av att här hos oss så har bävern ökat, för ute i Kolmården är det en massa bäverträd överallt längs med vattendragen, har sett en bäver en gång, då fräste den och visade tänderna, men det gör inget för jag gillar dom ändå!

  Här blev det skönt väder framår eftermiddagen, gick hem från jobbet då jag jobbat i stan idag, var så skönt att få se lite ljus och aningens sol istället för regn.
  Verkligt sköna bilder, ser nästan lite sommarlikt ut.
  Varför man väljer att bli en gammal tant vet jag, jo för då kan vi nästan säga och göra precis vad som helst, allt blir förlåtet med orden, tja en “gammal kärring” är inte mycket att bry sog om;)

  Kramen på Dej!

 7. Svara

  Malin

  12 april 2012

  Här har vi oxå haft riktigt skitväder sen i tisdags, men jag jobbar så det gör inte så mycket 😉
  Nu tycker jag bara det är skönt att snön regnar bort.

  Vi har bävrar vid en bäck ett par km från vår stuga. Man ser spår och fällda träd men jag har aldrig sett dem live själv.

  Snart helg igen, ha en trevlig sådan!

 8. Svara

  Marketta

  12 april 2012

  Jo, man ser ju spår efter dessa bävrar lite överallt. Fast inget här i våra trakter.

  Du skall absolut prova den där salladen. Jag har ju köpt på Ica Maxi i Borlänge. Men måste säga ett Ica Pilens såg mer hygieniskt ut. På Maxi ligger allt öppet. På Ica Pilen så var allt bakom luckor.

  Kramizzar
  Marketta

 9. Svara

  Mia

  13 april 2012

  God fredagsmorron till er i Pörtet!
  Det sägs att det finns bäver här i älven, men jag har inte sett nån… Jag skulle faktiskt vilja se…en bäversafari blir det nog *L*
  Han har fullt upp mannen i ditt liv, att han bara orkar!
  Nähä, iväg nu igen, två dagar kvar med konfirmanderna…. 😛
  Kram på er!

 10. Svara

  Kicki

  13 april 2012

  Jag tror att det är extra gott om bäver i dina trakter, för var man än stannar vid vattendrag på väg till Smedjebacken så ser man spår av deras framfart.
  Det är ju bra för dig att Hasse åker åt faluhållet emellanåt, så du får chans att träffa barn o barnbarn, för visst är det oftast allt för sällan man får umgås med dom.
  Varför kunde vi inte få ha kvar gårdagens fina väder. Det är ju så himla grått och trist nu. 🙁
  Kramen

 11. Svara

  messan

  13 april 2012

  Det hade jag inte an aning om att de var så glada i att äta träd…alltid lär man sig något nytt:).
  Då förstår jag att det inte blir så mycket färsk fisk men ni har så fina sjöar finns det någon ni kan fiska i?
  Jag gillar inte heller att gå upp tidigt. När jag åker till Stockholm och jobbar då måste jag åka hemifrån vid 6 snåret så då blir det att gå vid femtiden…det är natt då för tusan:). Somnar sött på kvällen gör man iaf.
  Kramar och ha en go kväll!

 12. Svara

  Ninni

  15 april 2012

  Nån bäver har jag inte sett just här hos oss men vi har ju en liten bit till vatten också. Men nog finns det bäver men om det är speciellt många har jag ingen aning om.
  Jag gillar inte heller tidiga mornar men kliver upp före halv sju alla vardagar ändå för att försöka ha samma dygnsrytm som Christer.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 390
 • 552
 • 1 609 738
 • 5 043
 • 65 049
Sök här