Bloggen Livets glädjeämnen!

För två år sedan..

Av
den
15 oktober 2017

Det första jag ser på bloggen idag är ett inlägg från dagens datum 2015

där en stolt finnkäring hjälper till att flytta hästarna till vinterhagen
Visst är de vackra, Irja och Indy, mor och dotter, och stora!
Observera att jag inte hade minsta lilla hästvana när hästgrannen flyttade hit…

Blinka var inte mer hästvan än sin matte, men hon litade fullt ut på Marianne, så det var inga problem att få henne upp på Lufsen, även om blicken ser rätt hjälpsökande ut..

Och dessa två, Olle och Lufsen som delade hage och var så kärvänliga. Tänk att ha såna sötingar att titta på genom vardagsrumsfönstret!

Fy bubblan vad jag saknar hela menageriet! :kiss:

Det närmaste jag nu kommer hästar är väl

Bor man på Älgsjökullen i älgjaktstider så ligger det nära till hands.. :mrgreen:

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  15 oktober 2017

  Det är trevligt att se tillbaka. Jag förstår att du saknar djuren.

 2. Svara

  Eva-Lena

  15 oktober 2017

  Förstår att du saknar de fina hästarna och deras ägarinna som väl hade höns, hundar och kaniner också. Hoppas att det tycker upp någon ny granne, eller att hon kommer tillbaka!!!

 3. Svara

  Synnøve

  15 oktober 2017

  Førstår absolut du saknar din granne. Men varfør flyttade hon? Vackra hæstar tycker jag.
  Den siste med tæcke var inte dum heller, hihi.
  Kram från nabolandet.

 4. Svara

  Karin Eklund

  15 oktober 2017

  Ljuvliga levande bilder!
  Idag när vi var till skogs fick jag se en älgtjur. Eller den mig rättare sagt. Försökte få upp kameran för att få en bild men tji fick jag. Inte ens älgändan hann jag ta bild på. Mäktigt var det. Och det var nog en älg för den hade inget täcke på som det stod häst på 😀

 5. Svara

  Mia

  15 oktober 2017

  Underbara bilder från då…och jag förstår till fullo att du saknar dom alla, kram på’re :love: :love:

 6. Svara

  Mia

  15 oktober 2017

  Jag brukar säga att hästar är det vackraste djuret för mig. 🙂

 7. Svara

  Anki

  16 oktober 2017

  Så kul att titta tillbaka … och jag minns din skräckblandade förtjusning över hästarna i början och hur du sen blev allt tuffare 🙂 Härliga minnesbilder!
  Kram

 8. Svara

  "LillaSyster"

  16 oktober 2017

  Vilken fin tillbaka blick. Nu jobba till kl 17. Ha en bra måndag. Kram

 9. Svara

  Tove Olberg

  16 oktober 2017

  Ååå nu blev jag nästan skodd … vilka härliga hästbilder och det är ju underbart att de följer en ovan – du hade nog rätta inställningen: Följ mig!
  😉 🙄
  Från residenset till pörtet 8)

 10. Svara

  Ninni

  16 oktober 2017

  Jag förstår att du saknar hästarna, kaninerna och alla djur du hade som grannar. Då och då kommer saknaden över mig också, saknaden efter att vakna på morgonen och titta ut i hagen med kor, kvigor och kalvar och se efter ifall det kommit någon ny liten kalv under natten. Det är något väldigt speciellt att bo mitt uppe bland djur, då menar jag inte katter och hundar. Att höra ljuden från dem och se dem varje dag är en speciell livskvalité.
  Kram på dig!

 11. Svara

  Mias Mix

  16 oktober 2017

  Kommer ihåg inlägget när du hjälpte till att flytta hästarna. Förstår att du saknar både din fina granne och djuren.
  Och jag förstår också hur mycket du ogillar dessa älgflugor!! De är hemska. Igår när vi gick i skogen satte sig en i huvudet på lilla Charles. Jag fick bort den ganska omgående som tur va. Idag när jag red landade en mitt i pannan, strök bort den och såg hur den trillade ner på reflexvästen och vidare ner… Sen när jag satte mig framför datorn när jag kom hem började det krypa i nacken… då var det en där också… Usch och fy!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 54
 • 425
 • 1 716 592
 • 4 905
 • 63 127
Sök här