Bloggen

Frossat i sol!

Av
den
20 januari 2020

Tänk vad lite solstrålar kan göra för humöret en söndag i januari!

Sol betyder kyla, några timmar i alla fall!

Bäst att skynda att fota innan dimridåerna rullar in igen..

Jag vill bara hålla kvar det livgivande ljuset, det vi alla behöver så förtvivlat väl just nu!

Ja det blev många granruskor,,,,men solstrålarna silade så fint genom barrgrensverket..

Vi tog oss inte långt för efter bron var det översvämning efter allt regnande och det var bara Blinka som kunde gå någorlunda torrskodd på tuvorna. Tänk, jag har gått i lågskor i stort sett hela januari!

Ismössan har hamnat på trekvart..

Lingonriset har pudrat sig

Och jag gillar fortfarande upp-och-nedvända världen!

För att frossa i snö måste man åka en bra bit norrut, så jag kompenserar det med att titta på

Snowhow på svtplay. Bara klicka på länken om du också saknar vita vidder!

Blinka då? Jaa, vad ska jag säga. Att hennes knä mår bättre, hon haltar mindre och använder benet konstant.
Men…istället är hon lite loj, inte ett dugg alert, ligger mest i korgen och sover..

Det kan bero på att hon är risig i magen, har ingen aptit och äter pyttelite. Man ska ge hundar som är dåliga i magen risavkok, men vilken jycke vill ha smaklöst risvatten? Inte min i alla fall. Inatt kurrade hennes mage så högljutt att jag vaknade…

Det är så märkligt för när knäet var som värst så hoppade hon på tre ben inomhus för hon skulle ha stenkoll på vad som hände. Var jag borta en stund så stod hon och hoppade jämfota av glädje när jag kom hem.
Nu kommer hon knappt fram ur korgen…trött och initiativlös och inget svansviftande..

Är det inte det ena så är det det andra…bara att se tiden an och hoppas att aptiten snart är tillbaka.

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  20 januari 2020

  Vilken ljuvlig söndag! Stort tack för promenaden som jag nu följde med på via dina vackra bilder. Så fina. Fastnad för alla, som vanligt, men den sista blir favoriten.
  Här har vi haft regn i mängder, hård vind och åska sedan igår. Så förra veckans försommar känns lite avlägsen.
  Tänker mycket på Blinka och hoppas att hon inte ska ha så ont. Men hon verkar, som du skriver. trött och påverkad av allt.
  Hoppas att hon snart blir lite piggare och att aptiten kommer tillbaka.
  Kram och många tankar till dig och de fyrbenta vännerna-

 2. Svara

  BP

  20 januari 2020

  Vilka fantastiska bilder! Unnar dig verkligen solen, du som haft så många regnveckor. Hoppas den håller i sig nu, både hos dig och mig. Fast jag kan inte klaga. Det har inte regnat under dagtid på minst en vecka:-)

  Konstigt med Blinka. Kanske är hon också trött på gråvädret och blir piggare när solen skiner. Håller tummarna att hon snart är sitt gamla pigga själv igen.

 3. Svara

  Susjos

  20 januari 2020

  Tack för alla soliga bilder, vi hade ju sol här också, men jag var ju så trött så jag sov istället för att gå ut i solen, hm…
  Lilla Blinka, hoppas aptiten återvänder! Varm Kram!

 4. Svara

  Anki

  21 januari 2020

  Underbara bilder från din solskenspromenad!
  skönt att Blinkas knä är bättre, men tråkigt att hon inte verkar helt frisk i övrigt. förhoppningsvis är det bara tillfälligt, för vem orkar vara glad om man har ont i magen. Hoppas hon snart blir som vanligt igen … tänker ofta på er.
  Kram

 5. Svara

  Mia Halvarsson

  21 januari 2020

  Nu blir jag glad, ja över att du äntligen fått se solen!!! Nu hoppas jag bara att lilla Blinka piggar på sig också, kanske det är sviterna efter trasslet med benet som visar sig??? Nospuss till henne, lilla gumman och stor kram till dig!

 6. Svara

  Gun-San

  21 januari 2020

  Underbara bilder, blir nog den enda rimfrost och is jag ser den här vintern, här blommar vintergäck och vårblommorna uppe 10 cm.
  Så svårt när djur inte mår bra, går ju inte att fråga dom…

 7. Svara

  Minton

  21 januari 2020

  Njutit av dina underbara bilder med SOL som vi längtar efter. Stackar lilla Blinka som har problem med magen. Minton har känslig mage så det blir dietmat ibland. Kokt torsk eller kokt kyckling brukar han äta. Nu när det är så mörkt ligger han mest och sover.
  Kramar från oss.

 8. Svara

  "LillaSyster"

  21 januari 2020

  Det är aldrig fel med en solskenspromenad! Det kostar ju energi att läka, så mat behöver hon ju få i sig. Jag köpte en Recovery pasta på apotea.se till Smulan det finns till hund också och kommer ju ända hem till brevlådan. Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  21 januari 2020

  Vilka helt magiska bilder du bjuder på! Sååå fina! 🙂

  Hoppas Blinka återfår gnistan snart. Det är kanske mörkret som påverkat även henne? Utan snö och sol blir det inte så ljust vid den här årstiden.
  Skönt i alla fall att benet är bättre!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 januari 2020

  Underbara bilder och alldeles extra fin är den upp- och nervända världen med vackra speglingar i sjön 😀 Det gäller verkligen att passa på när det är lite kallt och kanske frostigt eller en aning nysnö. Här har det inte regnat särskilt mycket men det töar och fryser om vartannat och blåser dessutom rejält. Hoppas det blir bättre snart hos både dig och mig.
  Underbara Blinka, så glad jag blir att hon mår bättre i sin tass men lite bekymrad blir jag av att energin inte är som den har varit. Men det kan finnas många förklaringar, t ex någon slags efterreaktion eller som du skriver, magproblem. Ge henne en stor kryapuss på nosen från mig <3
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 647
 • 681
 • 1 603 787
 • 5 032
 • 64 895
Sök här