Bloggen

Frustrerande…

Av
den
23 oktober 2018

Välkommen till finnkäringens gnällhörna!
Här avhandlar vi idag:
-en telefon som dog
-en bildskärm som svartnade
-mediciner som fortfarande saknas, mycket!

I morse vaknade jag och konstaterade att klockan skulle ringa om fem minuter. Pyttsan heller, inget larm satte igång fast klockan passerat åtta…
Jag masade mig ur sängen, tog med mig mobilen till köket och konstaterade att den var stendöd…
Inte värre än att den när jag satte den i laddningsstationen talade om att den hade 0% laddning och att den skulle börja ladda.
Men hur i världen var det möjligt, den var på över70% laddad när jag gick och lade mig!
Detta mysterium har inträffat förut också, jag begriper bara inte vad som ligger på och äter batteri!?!
En gång fick jag meddelande att jag förbrukat all surf, den lilla mängd jag handlar kontant varje månad eftersom jag mest använder min pc för att surfa, och det var ett lika stort mysterium, vem hade käkat upp all surf, det hade i alla fall inte jag gjort! Förmodligen någon app eller program som var extra hungrigt?

Sedan ett par dagar tillbaka släcker min bildskärm ner så fort jag inte petar på den, skriver eller använder musen. Det betyder att om jag t.ex sitter och läser tidning eller någon blogg eller annat så släcker skärmen ner, och inte nog med det, det är inte alltid den vaknar till liv när jag försöker aktivera den med musen! Då blir jag tvungen att starta om hela tröskverket och jag blir än mer frustrerad. Snart återstår inte annat än att kontakta min support som kanske kan lösa problemet via fjärrstyrning. Jag har försökt ändra nersläckningstiden men utan att lyckas.

Och så undrar jag hur de som dag ut och dag in går omkring med rejäla smärtor orkar? Visst skaver och gnager det och gnisslar i min kropp, lite ont här och där men inget som ens kräver medicinering. Men nu då jag haft ordentlig värk som inte gett sig på över en vecka, nu har jag verkligen fått full förståelse för hur andra lider…såna som man kanske äschar lite åt inombords när man lyssnar till deras “gnäll”. Jag fick en ny bekräftelse idag på att försändelsen är skickad för andra gången, men har svårt att tro att den verkligen ska nå slutstation :pörtet!

Tur man har hunden som glatt viftar på svansen och frågar om vi inte ska gå ut snart..
Nästan alla träd står nu kala och huttrar medan isande vindar viner…det börjar lukta vinter i luften..

Här prasslar vi ikapp Blinka och jag, längs stigarna som förvandlats till lövbäddar

Och visst finns det färgklickar kvar!

Och visst kan min lilla kamera ta skapliga närbilder utan macro!

Och visst har hon finnkäringen två bästa vänner som håller henne sällskap framför teven vareviga kväll, så nu slutar hon gnälla, just precis nu!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  23 oktober 2018

  Jag gillar att läsa vad “gnällkäringen” har för sig.
  Det där fenomenet med väckarklockan har jag också varit med om ett antal gånger, ända tills jag har kommit på att jag antagligen inte lade på alarmet innan jag somnade. Kanske din klocka är helt kry och frisk när det kommer till kritan?
  Angående mobilbatteriet så har vi liknande erfarenheter. Jag tror att mitt batteri inte orkar ladda så mycket mera än som det gjorde tidigare, men så är det gammalt vid det här laget. Fick veta av Uffe att jag skulle byta ut det gamla mot ett nytt.

  Och visst är det så att när man själv smakar på hur det är att ha ont en längre tid, då förstår man andra bättre. Jag minns när jag fick ischias och inte kunde stiga upp ur sängen, än mindre röra mig alls. Steg jag upp så svimmade jag. Då lovade jag mig själv att jag aldrig skulle gnälla mera. Då tänkte jag på dem som går omkring och har ont hela tiden. Jag fick hjälp, en kortisonspruta hjälpte och sedan dess har jag klarat mig ( ca 40 år). Peppar , peppar…

  Du har så gosiga vänner, mjuka, varma och rara och ute är det fortfarande vackert men även i den här klimatzonen känner vi vintervittring.

  Ha det gott bästa Paula!

 2. Svara

  Kicki

  23 oktober 2018

  “En olycka kommer sällan ensam”, visst är det trist när sakerna inte fungerar som man förväntar sig.
  Gnäll eller inte gnäll, men det är fan inte skoj att ha värk. Speciellt när det påverkar nattsömnen.
  Kram

 3. Svara

  Ditte

  23 oktober 2018

  Börjar bakifrån. Härligt med vännerna som finns hos dig och tröstar dig och är till stor glädje. Bilderna från din promenad är verkligen vackra Dropparna glittrar där de ligger på löven.
  Men att mobilen trilskas och datorn likaså verkar vara ett mysterium. Och du har ju inte direkt en telefonbutik nästgårds som kan hjälpa dig med mobilen. men titta på apparna för de drar ström, men borde inte dra slut på batteriet. Hoppas du får hjälp med datorn. Låter skumt.
  Trist att du ska ha så ont och att din medicin inte kommer. De borde skickat den i taxi.
  Hoppas det snarast bli ordning på det som är i olag.
  kram!

 4. Svara

  Mia

  23 oktober 2018

  Underbar header, Paula!! Likaså höstbilderna, nu är det bäst att njuta av den färg som finns kvar i naturen, det kan dröja länge till nästa gång….typ ett år eller så 🙂
  Men….så var det det andra, tekniken blir jag galen på ibland, superbra när den funkar…och den SKA liksom bara funka!!! Men när det börjar strula kan man bli hispig på riktigt! Jag hoppas verkligen att du kan få hjälp med det där, både mobilen och datorn….
  Så var det det där med medicinen….ja vad säger man??? Det är ju så galet som det kan bli!! Nu får dom fan i mig ta tag i det där. Det är ju hemskt att Postnord utmärker sig lite nu och då genom försändelser som försvinner….inte alltid, det ska jag erkänna men nog händer det oftare nu än när Posten skötte om det….
  Styrkekram på’re

 5. Svara

  Ninni

  23 oktober 2018

  Min nya mobil drar gärna mycket av batteriet. Det är en j-a massa appar som ligger i bakgrunden och drar batteri OCH surf. Jag har tagit för vana att sätta appar i viloläge då och då och sen har jag varit in i alla appar och stängt av att de inte får dra surf i bakgrunden. Har inte märkt av att det blivit nå sämre iaf. Sen drar det mer batteri om man har inställt på Wi-Fi när man är ute på och inte har tillgång till Wi-Fi. Det att telefonen då letar Wi-Fi drar mycket batteri.
  Jag har mycket surfmängd (8 GB/mån) så jag skulle kunna låta dem dra men principen! Jag brukar göra av med på sin höjd 2,5 GB och då använder jag bara Wi-Fi nån gång ibland så apparna får hämta uppdateringar. På gamla lät jag apparna uppdatera sig utan Wi-Fi men det är så mycket onödigt skit (appar) i nya telefonen som jag inte lyckas stänga av utan de uppdaterar sig och finns där hela tiden fast jag inte använder dem.
  C tog över min gamla telefon nu och köper 1G surf i månaden. Tror nog det räcker gott och väl för honom. Han kör på Wi-Fi här hemma och är sällan hemifrån och inte är han nån storanvändare av sin telefon heller, vare sig hemma eller när han åker nånstans.
  Jag hoppas verkligen att din medicin har kommit idag! Det går aldrig att säga att någon värk är mindre smärtsam än någon annan. Det beror ju också på individen. Och har man ständig värk så “vänjer man sig” så den kanske inte får så stor uppmärksamhet.
  Jag upptäckte sen jag opererat höften att jag ju faktiskt hade fruktansvärt ont innan jag blev opererad. Kändes konstigt när jag inte längre har den smärtan. Men den andra höften har börjat bråka nu så nu är det bara att vänja sig vid mer och mer värk igen. Och värken jag hade i ögat när det var som sämst var grym. Men värsta värken hade jag när jag slog en axel ur led. Hade hellre fött 10 ungar än haft den. Men den gick ju över när det läkt.Sen har jag inte tyckt att det gjort speciellt ont att föda barn heller. Så värk är väldigt individuell. Kan tänka mig att den smärta du känner nu är totalt vidrig och jag är tacksam om jag slipper testa den.
  Kramen.

 6. Svara

  bpz3

  23 oktober 2018

  En skitvecka så här långt alltså. Gillar också läsa gnället, för då glömmer jag själv mina egna bekymmer;-)

  Lite frågor och tips (förhoppningsvis). Vad gäller mobilen så släck ner den totalt. Lås upp igen med din pinkod. Då borde den funka igen. Att den drar på batteri kan bero på att du har “många” sidor öppet. Dubbeltryck på startknappen. Alla appar (inkl. telefon med mera) dyker då upp på skärmen. Dra ut alla till telefonens kant. När alla är borta, tryck mitt i skärmen. Så funkar det på min iPhone, men androider funkar så också tror jag.

  Har du en separat skärm till din dator? Har du en bärbar eller stationär variant? Har du en bärbar dator, ta ut batteriet i några minuter. Starta om!
  Har du en stationär variant dra ut alla sladdar som är mellan skärmen och datorn. Sedan stoppar du dit dom igen. Det kanske funkar.

  Oavsett vilken sorts dator du har kan du också kolla dina “skärmsläckningstider” under “Energialternativ”. Högerklick på Skrivbordet för att få upp alternativen. Du kanske har kommit på en knapp av misstag, vilket har hänt mig.

  Medicinerna och värken kan jag tyvärr inte hjälpa dig med. Men kanske blir du hjälpt av några av mina tips. Hoppas det!

 7. Svara

  bpz3

  23 oktober 2018

  Glömde ju säga – fantastiska bilder!

 8. Svara

  Gunnel Moberg

  23 oktober 2018

  Fina bilder och gosiga vänner. De där två behövs säkerligen nu i allt strul som är hos dig. Hoppas det blir en ändring på det snart. Kram

 9. Svara

  Anki

  24 oktober 2018

  Underbara bilder både från naturen och med finaste vännerna i soffan!
  Trist med tekniska problem … ser att du fått goda råd från BP – jag håller tummarna för att det funkar!
  Jobbigt med medicinen – hoppas den dyker upp idag!
  Kram

 10. Svara

  "LillaSyster"

  24 oktober 2018

  Det är tur att du har dina pälsälsklingar som piggar upp tillvaron, jag håller tummarna för att din medicin kommer i brevlådan idag =) Det är tillåtet att gnälla. Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  24 oktober 2018

  Börjar med att lovorda den fantastiska makrobilden tagen utan makro!
  Visst har man mycket att vara glad över trots dom krämpor man ändå har. Dom tycks dessutom föröka sig med åren, tyvärr… Det ena ger det andra på nåt vis. Att vara stamgäst på ställen kan ju vara jättetrevligt, med igenkänning och glada leenden. Men när den (till synes) bistre läkaren på akuten på “mitt” sjukhus flinade upp sig och glatt utbrast “Vad är du här för den här gången då?”, då är det lätt att hålla sig för skratt.
  Men som sagt. Det kunde ha varit värre.

  Hoppas att både du och jag alldeles snart har en ljusare tillvaro 🙂
  Kram

 12. Svara

  Anna

  25 oktober 2018

  Ibland får man gnälla! Det är därför bloggen är så himla bra! Så där gjorde min dator, när den uppdaterade w 10! Det var bara att köpa en ny, då den även hade sina år på nacken. Vet inte hur många omstarter som jag ibland fick göra.
  Vackra bilder tog du iaf!

  Hoppas det känns bättre idag.

  // Kram från Piteland

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 november 2018

  Mystiska saker händer hos dig och jag tycker att du är i din fulla rätt att gnälla. Värst är det ändå med medicinerna. Visst vänjer man sig vid en viss nivå av smärta men när det kommer ett skov som är mycket värre, då vill man gärna ha sina medikamenter och få lite lindring. Man blir ju så trött av att ha ont också.
  Härligt att du ändå kan se det fina i det du har. Det kanske inte hjälper helt men det gör livet lite roligare. Jag hoppas att medicinerna kom fram som de skulle den här gången 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 65
 • 520
 • 1 578 100
 • 4 989
 • 64 277
Sök här