Bloggen Livets glädjeämnen!

Idag firar vi 4 års-dag!

Av
den
1 februari 2024


För fyra år sedan fick jag en ny sambo, älskliga Daniel! Han kom som en stor tröst då jag sörjde min tidigare vovve Blinka som gått över regnbågsbron.
Jag kände ju honom sedan tidigare då han tillhörde dotterns familj, och han hade också varit på kollo hos mig när unga familjen var borta på semester.

Det blev en perfekt lösning för oss alla att Daniel flyttade hem till mig som var pensionerad och behövde sällskap medan dotterns familj hade dåligt med tid då alla antingen jobbade eller pluggade.

Daniel fick nu också två nya “syskon” den svarta vackra kattflickan Astrid

och Torsten som blev Daniels bästis och beskyddare, kolla bara hur han lägger svansen runt lillpojken!
Senare fick katterna ett nytt hem ute på landet i samband med min flytt från Fredriksberg.
Daniel är okomplicerad och gosig, kräver lite men ger mycket kärlek!
Han har redan under våra år varit med om två flyttar och det berör honom inte nämnvärt. Han hör hemma där jag bor, hur självklart som helst.
Nu när vi bor i Falun får Daniel också umgås med andra i familjen, inte minst lilla Noelle som tidigt lär sig umgås med djur, och gör det så bra!
Nu funderar jag på hur jag ska göra denna dag lite festlig för oss sambos?
Det är ju inte så lätt när Daniel går på en sträng diet så han inte får återfall med magproblemen.
Tack och lov är han matglad så han tar tacksamt emot allt han får, undantaget kokta morötter (som småbarnen också ratar!)
Ute blåser stormvindar idag, och Daniel som är fjäderlätt efter sin ofrivilliga bantningskur måste hållas rejält kopplad för att nte flyga till väders!

Vi ska mysa i favoritfåtöljen där jag ska läsa högt för Daniel ur Jenni Haukios biografi Sinun tähtesi täällä om hennes 12 år som presidentfru i Finland. Daniel gillar speciellt det finska språket!

TAGS
34 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  1 februari 2024

  Vilka underbara bilder <3 men den sista säger väl allt, jag menar det räcker att se vad älskade Daniel tycker och tänker, han kräver nog inte så mycket för att fira, mysa räcker gott och väl <3 Hurrakramar från oss!

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Tack Mia, jag nyper mig i armen och gläds åt att vi ännu får följas åt en bit på vägen, prinsen och jag. Hur mår Artemis? Länge sen jag såg henne i flödet på fb.
   Hoppas att du börjar känna dig något starkare, var ni bägge dåliga eller kom syrran undan med bara förskräckelsen? Nu får du hålla dig frisk resten av detta år, minst!
   Kram från pörtet

   • Svara

    Mia

    2 februari 2024

    Artemis mår bra, det är nog bara jag som inte fotar så mycket, jag borde ha gjort det när vi var ute i stormen, hennes öron stod rätt ut som på Dumbo 🙂
    Det var jag som fick ta smällen vad gäller sjukdomen, syster har lite hosta, fast ärligt talat så är hon alltid sjukare än jag oavsett (enligt henne), börjar bli lite trött på martyren i huset! Det var elakt skrivet men sant.
    Kram på¨re

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  1 februari 2024

  Han är en prins, Daniel. Han mår gott nu, trots diet. Ge honom en go kram (nte hård då) från mig och de fyra fyrbenta här.
  Kram.

 3. Svara

  Kina

  1 februari 2024

  Så underbart fint skrivet Paula! Jag kan se er två sitta där i fåtöjen och mysa och du läser för din vän, som lyssnar uppmärksamt men kanske nickar till emellanåt. Ha det gott ni två! Kram!

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Ja tänk så det kan bli! Nog har mina tidigare hundar också varit gosiga, men nu är prinsen och jag nästan jämngamla så då ligger vi ungefär på samma energinivå. Ute är han jättepigg och trummar på med sina korta ben men inne är han en soffpotatis. Så vi är två! Kram!

 4. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  1 februari 2024

  Åh så mysigt ni båda verkar ha det – men saknar ni inte katterna!? Versen är helt underbar och den ska jag nog använda så fort lilla Molton är här igen. Det var några veckor innan jul sen vi såg honom sist, så trist…
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Jag har lyckats förtränga kissarna ganska bra. Har haft katt sedan början av 90-talet så visst kändes det konstigt i början. Men jag får små uppdateringar från nuvarande matte och vet att de har det bra. Här i förorten skulle de inte trivas, och trafiken är svår utanför med stora långtradare som kör. Det finns några kattstackare i husen på andra sidan vägen, men jag skulle inte kunna låta dem vara utekatter här. Vi förlorade flera katter till vägarna förut.

 5. Svara

  Minton

  1 februari 2024

  Den lille prinsen är så fin. Ni har det bra och nu hoppas vi att magen blir ok.
  Nospuss från oss

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Det är lugnt på magfronten, han bajsar mycket mindre än förut men det beror nog på att han får mat i mindre portioner och oftare. Verkar vara rätt melodi, så jag fortsätter nog så. Däremot ska jag konsultera djuraffären angående vilket foder vi ska välja i fortsättningen. Nospuss till Minton, helgkram till dig!

 6. Svara

  LillaSyster

  1 februari 2024

  Grattis till det perfekta paret =)
  Låter bra att ni firar inne, för ute är det då inget skönt. Buset och jag vilar lite nu efter jobbet…..dåligt med sömn inatt då det stormade på bra. Kram

 7. Svara

  Anna-Lena

  1 februari 2024

  Tvåspråkig hund! Wow! Eller Vov kanske!
  Grattis på er dag! Hoppas att den blivit riktigt bra!
  Här ha6det mognat under dagen. Riktigt vårlikt under den korta promenad som jag tagit efter att ha utfört min rmrndagars arbetsvecka! God kväll!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Daniel är trespråkig, läser ofta högt även på engelska, lol….
   Hos mig snöar det för tillfället, men det är inget mot vad de har för väder upp i norr. Barnbarnet Simon skickade en video från Kiruna igår, man höll sig inte upprätt i blåsten!
   Kram från pörtet

 8. Svara

  Susjos

  1 februari 2024

  Åh, så fint skrivet! Stort GRATTIS till era 4 år tillsammans! Hoppas ni haft en fin dag och slipper stormen Ingunn!
  KRAM

 9. Svara

  Punatukka

  1 februari 2024

  Underbart skrivet!!! Grattis,grattis på er fyraårs-sambodag…
  Daniel är så otroligt fin och jag älskar fotot med honom och Torsten 🙂
  Kramar om och önskar er alla en skön kväll

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Tusen tack, ja vi har det så bra tillsammans, o jag hoppas vi får fortsätta så ett tag. Nu önskar jag dig en trevlig helg, ljuset har kommit åter och trots snön som faller här känns det som lite mer vårlikt. Kram

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 februari 2024

  Åååh, vilken fin berättelse om finaste sötnosen Daniel och era fyra år tillsammans. Jag har ju haft förmånen att få ha honom sovande i min famn så jag vet hur gosig och mysig han är 😀 Jättefina bilder och jag ler inom mig när jag ser bilden av hur du läser högt om den finska presidentfrun för honom 😀
  Kramar till er båda <3

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Haha, ja visst är jag knasig som läser högt! Ibland blir det på engelska o ibland på finska. Boken presidentfrun skrivit är intressant, en dagbok från 12 år som i ämbetet, alla resor o besök de tagit emot genom åren.
   Kram

 11. Svara

  Karin

  1 februari 2024

  Bästa bästisen – grattis till er båda! Så otroligt gulligt med högläsning för Daniel på finska. Jag förstår att han känner sig älskad när han får sån uppmärksamhet.

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Tack, jag upplever att han verkligen njuter av att lyssna, för så snart jag tar fram boken ska han upp i knäet. Lite knöligt att ha honom på armen, för hans haka ska luta mot min arm, o så ska man försöka vända blad också, men mysfaktorn vinner helt klart!

 12. Svara

  Anna-Lena

  1 februari 2024

  Den bästa av kärlekar har ni. Den är ömsesidig!
  Grattis på 4-årsdagen till er båda.

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Tusen tack!

 13. Svara

  BP

  1 februari 2024

  Fyra år – redan!!!??? Minns så väl när ni blev sambos. Och ni trivs verkligen med varandra. Prinsen kunde knappast ha fått ett bättre och mera kärleksfullt hem. Ja, i vanliga fall hade jag rekommenderar en falukorvtårta, men då han går på diet så får det helt enkelt räcka med kramar och högläsning. Bra att du förtydligade att Daniel gillar det finska språket, för det hade jag tänkt fråga – förstås;-)
  Han en skön kväll!

  PS. Maria Wern på tv4 kl. 21 idag. Kl. 21.30 på svt1 på lördag en ny säsong av Shetland utan Perez, men Tosh verkar vara kvar:-)

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Shetland ska jag ser oavsett att Perez har övergivit, tjejen är bra, hon har väl blivit befordrad. maria wärn har jag inte följt alls. Tycker du skulle vinna mycket på att ta hem vissa appar, som t.ex tv4play så du kunde botanisera bland britbox.serierna o se direkt när du vill. Jag började se en serie igår, den heter Sanningens pris, riktigt bra! Kostnaden för tv4play är bara någon hundring i månaden.

 14. Svara

  Znogge

  1 februari 2024

  Så fint du skriver om Daniel som jag förstår betyder mycket för dig <3 Vilken bra lösning det blev att han fick flytta till dig så ett stort grattis till era fyra gemensamma år!

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Tack, ja jag har ärvt ett par hundar från dotterns familj när det passat. Den förra jag tog hand om var en papillon som jag tog redan när hon var bångstyrig tonåring, hon blev tretton år så vi fick många fina år ihop. Men nu är det sista hunden, den fjärde i ordningen, sen får det räcka.

 15. Svara

  Karin Eklund, Äventyret framtiden

  1 februari 2024

  Otroligt, redan 4 år.
  Grattis till er båda!
  Perfekt att läsa Jenni H s biografi !
  Ha det bäst på er egna fest!??
  Kramar

 16. Svara

  Åke

  2 februari 2024

  Grattis Daniel 🙂 Underbar text till mycket talande bilder Paula 🙂 Beskyddaren verkar tydligen ta uppgiften på riktigt allvar 🙂 Finska språket vilken höjdare 😉 Trevlig fredag på Er!

 17. Svara

  Anna i Portugal

  2 februari 2024

  Så fint och kärleken är väldigt tydlig! Om jag skulle ha hund någongång (vilket inte kommer hända eftersom jag inte vill ha djur inne) så skulle det bli en chihuahua eller en frenchie. Grattis till era år!

 18. Svara

  Karin

  2 februari 2024

  Grattis i efterskott till er båda, på 4-årsdagen som sambos <3
  Tänk så bra det blev både för dig och Daniel, det är så fint att ni har varandra <3
  Kram till er båda från mig!

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Tack, ja vi trivs och är riktigt sammansvetsade. När hon är hos dottern om jag är ute på vift så börjar hon gnälla direkt har jag hört….något dottern fnyser åt!
   Trevlig helg till dig!

 19. Svara

  Kicki

  2 februari 2024

  Så det är 4 år sen Blinka gick vidare, tiden går så fort. Det är 8 år sen i sommar som Jolly fick sluta sina dagar!
  Vi har bott här i 16 år! Även om Berra tror att vi flyttade hit i julas, de dagar som han inte känner igen sig.
  Ha en fint veckoslut tillsammans med din Daniel!
  Kram

  • Svara

   Paula

   2 februari 2024

   Jag har för mig att ni inte hade flyttat till Vikmanshyttan när vi lärde känna varandra! Men sexton år, nä, då bloggade jag knappast ännu, Har för mig att jag började 2008
   Nå oavsett så är det lång tid. jag har ju hunnit med otaliga flyttar sedan dess. Ja det är inte lätt när Berra blir förvirrad förstår jag, är det Alzheimers han drabbats av. Jag har tänkt göra en demensutredning, tycker jag börjar bli en virrpanna jag också, o vet inte hur mycket som beror på min täppta halspulsåder. Mormor var dement så det finns i släkten, tycker det är bra att få veta så tidigt som möjligt om man kanske kan ta bromsmedicin . Helgkram från pörtet

   • Svara

    Kicki

    3 februari 2024

    Vi flyttade sommaren 2008 till Vikmanshyttan.
    Du och jag hade träffats innan, ute på nån udde i Falun.
    Jag har väl varit på alla dina boställen, utom de två senaste.
    Vi har nog känt varandra i nästan 20 år. Jag har ju träffat både Larissa och Loppan.

    Hittade nedanstående i min gamla blogg från 2007.
    28 febr. ons. Idag har jag blivit utmanad av Paula på både det ena och det andra, får väl ta dem i ordning. Här kommer svar på den första.

    1. När gick du upp idag? kl7
    2. Diamanter eller pärlor? Varken det ena eller andra är en typisk “icke-smycken-människa”
    3. Senaste filmen du såg på bio? Den bästa av mödrar
    4. Favorit TV program? Mannen som talar med hundar, engelska deckare, svenska serier (oftast)
    5. Vad åt du till frukost? Havregrynsgröt med lingonsylt (hemgjord så klart) te och en mjuk mörk macka med ost
    6.Vad är ditt mellannamn? Ingeborg
    7. Vad är din favoritmat? Kyckling i nästan alla former, kålpudding, spagetti o köttfärssås, pajer
    8. Vilken mat gillar du inte? Lever
    9. Favorit chips? Köper nästan aldrig chips
    10. Vilken är din favorit CD för tillfället? Lyssnar inte på musik på CD, men har fått en mp3 spelare idag (men jag vet inte hur man använder den, får väl fråga ett barnbarn)
    11. Vilken bil kör du? Suzuki Wagon (årsmodell 2001 köpte den när jag hade valpar samma år)
    12. Favorit macka? Svårt, men en vanlig ostmacka tror jag, gärna på mörkt, men inte osötat, bröd.
    13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med? Falskhet, avundsjuka, hyckleri
    14. Vika är dina favoritkläder? Brallor som inte sitter åt i midjan, T-skirt och tröja
    15. Om du fick åka vart du ville på semester. Vart åkte du då? Turkiet eller Marocko
    16. Favoritklädmärke? Vet inte ens vad det är
    17. Var vill du dra dig tillbaka? Jag trivs bra där jag bor nu, hoppas jag orkar bo här även när jag blir gammal
    18. Favorit tid på dagen? Förmiddag
    19. Var är du född? Stockholm
    20. Vilken är din favoritsport att se på? Trav, annars ingenting
    21. Vem tror du inte sänder detta tillbaks? Det visar sig
    22. Vem tror du skickar tillbaks först? Se ovan.
    23. Coca Cola eller Pepsi? Inte förtjust i nåndera
    24. Fotboll eller ishockey? Ingendera
    25. Är du en morronmänniska eller nattuggla? Morgon, men ännu mer förr
    26. Pedikyr eller manikyr? Vad är det?
    27. Några spännande nyheter att berätta för oss? Min svärdotter har varit här idag och fixat många av felen på min dator!
    28. Vad ville du bli när du va liten? Veterinär eller bondmora
    29. Bästa barndomsminnet? Sommaren när jag var 13 och på en bondgård över lovet
    30. Varit i Afrika ? Ja, i Marocko t.o.m. två gånger
    31. Nånsin rullat in nån i toapapper? Icke
    32. Varit med om en bilolycka? Nej, tack o lov
    33. Favoritdag i veckan? Alla dar är lika
    34. Favorit restaurant? Har jag dessvärre ingen
    35. Favoritblommor? Nu blev det för svårt, jag tycker om så många, men tulpaner den här årstiden och dahlior på sommaren
    37. Favorit snabbmats restaurant? Har ingen, men det händer att man tar en pizza nån gång nånstans
    38. Hur många gånger kuggade du uppkörningen? Aj då, får erkänna att jag kuggades första gången
    39. Vem fick du senaste mailet från? Paula
    40. På vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Ingen
    41. Läggdags? Tidigt. oftast vid 22, när travet är slut på TV, men se’n kan jag ligga och läsa en timme eller mer.
    42. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till? Allas svar
    43. Senaste personen du delade en middag med? Mannen
    44. Vad lyssnar du till just nu? Ingenting
    45. Favoritfärg? Jag tror inte jag har nå’n
    46. Hur många tatueringar har du? Ingen och det är jag glad för
    47. Hur många sänder du det här mailet till? Jag har inte bestämt mig än vilka det blir.

    Det mesta stämmer fortfarande.

    Kram/Kicki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 138
 • 1 654 180
 • 5 124
 • 66 091
Sök här