Bloggen

Fyrkantiga ögon

Av
den
2 februari 2014

Jisses så mycket tevetittande det har blivit denna helg!
Vintersport på dagarna och filmer på kvällarna…

Igår kväll blev det sannerligen ett anti-klimax i pörtet 😥
Vi hade tidigare bandat filmen Shutter Island och bestämde oss för att nu var vi sugna på att se den.

ShutterIsland

Jättespännande och välspelad film, tills….poff, bandningen upphörde! :thumbsdown:
Tiden stämde inte, Hasse hade lagt till ett par minuter på bandningstiden men det räckte inte 😯 och nu fick vi inte se den rafflande upplösningen!
Vi var helt förstörda!
Nu har jag i alla fall hittat ett sätt att ta reda på hur berättelsen slutar, jag hittade boktiteln som filmen bygger på och har nu beställt den på biblan! Så nu får jag läsa mig till hur filmen slutar….så det kan bli ❓

Igår gjorde vi ett välbehövligt avbrott i soffhängandet och drog iväg till Sågen

0201h

Där stod denna ljuvliga kuse fastspänd vid en släde

finnmarknad

Det var den årliga Finnmarknaden som gick av stapeln.
Det är aktiviteter i tre olika byar och här säljs genuint hantverk och mycket gott i matväg 😀

0201j

En mycket vällagrad vit caprin, getost, fick följa med hem, liksom hästkorv och spännande piroger med fyllning av älgkött och kantareller!

Så¨var då även Mellon igång, hur tråkigt som helst om ni frågar mig :zzz:
Jag var inte imponerad av programledarna eller deras manus, och Ellen var den enda artisten som var riktigt i min smak.

I Finland har man som vanligt utan större åthävor redan valt sitt bidrag genom att anordna en musiktävling för ungdomar där vinnarna automatiskt skickas till Eurovisionstävlingen. Vinnarna verkar vara populära 8)

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  2 februari 2014

  Mellon blir bara för mycket med det upplägg som vi har här i Sverige, jag kommer nog inte att titta på några deltävlingar.

  Trevligt vinterutflykt med finnmarknaden. Vi har tyvärr varit mest inomhus ihelg, inne i sporthallar och hemma. Förutom lite snösopning och pysslande med våra pälstussar.

  Kram till dig!!

 2. Svara

  Mia

  2 februari 2014

  “Shutter island” Har sett den och ska inte avslöja slutet men säger att jag tycker den var lite knepig :oj:
  Hästen…jag vad säger man, jo att det där, det är en riktig häst det!!!!! Love it!! :love:
  Finnmarknaden blir jag lite avis på!!!! Mumma vad gott ni fick med er hem och där fanns ju ännu mer gottigt…men vad är finnsoppa??????
  Å apropå Finland, smart av dom att göra så där med Mello….Säger som så många andra, det blir förblånat utdraget här i landet *suck*
  Ha en fin kväll nu i Pörtet, kram på er!

 3. Svara

  Sylvia

  2 februari 2014

  Shutter Island – till skillnad från dig har jag bara sett slutet, kom in av misstag. Förstår att det blev ett slut man inte tänkt sig. Tack för tipset skall beställa den på biblioteket jag också. Getosten ser ju bara sååå god ut. Melodifestivalen har jag inte sett på flera år. Urtråkigt! Tycker jag. Men har förstått att många gillar programmet.

 4. Svara

  Nette Cecilia

  2 februari 2014

  :yawn: Tittade med ett halvt öra på mellon igår som du säger var Ellen den bästa åh vilken röst den flickan har .Det finska bidraget tittade vi också på men det kan dom gott lämna hemma .Synd det där med filmen det är ju den här reklamen som förstör ,alla dom här programreklamerna som ska visas femtioelva gånger ,kan inte förstå .är vi på något vis dumförklarade eller .Ja som du hör är jag trött efter att ha tänkt för flera nu igen ,trevlig söndagskväll ,Nette

 5. Svara

  Ninni

  2 februari 2014

  Men vad irriterande att inte få se slutet!!! Förstår er frustration.
  Melodifestivalens programledare hade jag då gott kunnat vara utan. Jag är nog för gammal för att förstå det “roliga” i deras sätt att leda programmet.
  Bra låt ifrån Finland, tycker jag. Den borde ha skaplig chans.
  Yohio och Ellen hade de bästa bidragen och Ellen var helt klart bäst av de båda. Då det var omröstningar förberedde vi oss för att titta på en serie igen. Just nu tittar vi på “Braking Bad” som både sonen och yngsta brorsan rekommenderat. Den är inte lika trevlig att se som de båda andra serierna vi sträcktittat på men sevärd ändå.
  Mysigt med marknaden! Vi har bara varit hemma i helgen. Vi trivs bra hemma här i huset. Vill inte gärna röra på oss. 🙂
  Nu är det dags för en lite sen middag.
  Kramen.

 6. Svara

  BrittMarie

  2 februari 2014

  Nej, fy så tråkigt att inte få se slutet på filmen! Det måste varit frustrerande. Så måste du vänta tills du läst ut boken, eller läser du bara de sista sidorna?
  Melodifestivalen måste man ju se på. Hur dåligt det än är. Jag gillade också Ellen. Hon sjöng väldigt bra. Den finska låten har nog lika dålig chans som våra andra låter, tror i alla fall jag.
  Förresten. Köpte du verkligen rökt häst 😈
  Kram

 7. Svara

  Christina

  2 februari 2014

  Nej,vad tråkigt med bandningen.Jag skulle blivit galen.Jag älskar att gå omkring på marknader.Här brkar de ordna några per år,men nu så får vi vänta till April tror jag.
  Mello blev jag också grymt besviken på.Får väl se om vi hyr ett gäng filmer nästa helg istället 😉

  Ha det bra!

 8. Svara

  Soffie

  2 februari 2014

  Har kollat den filmen å gillade den men va typiskt att den tog slut innan slutet… Fina bilder du visar ha en go ny vecka nu, kram

 9. Svara

  TT

  2 februari 2014

  Som vanligt är man smartare i Finland, vem orkar se deltävling efter deltävling med kvalificerat skräp! Den unga tjejen som gick direkt hade en fantastisk röst så det var rätt men resten… som jag skrev på FB… Yohåjaja så trist.
  Själv har jag som vanligt varit hemma hela helgen med valpen fast vi var bjudna på exmakens sambos 40-årsfest igår… lite svårt att lämna så liten hund och jag tyckte det var egoistiskt att åka in själv… fast idag ångrade jag mej då mannen först åkte på jakt och sedan till huvudstaden för att hjälpa en kompis. :tunga:

 10. Svara

  Gun Wiik Pils

  3 februari 2014

  Oj vilket antiklimax man blir ju skogstokig av sånt! Menar filmen då förstås.
  Brukar inte titta på dom här deltävlingarna, men det fanns inget annat på burken så jag tittade och håller med om att Ellen var tjejen som gjorde det sevärt!

 11. Svara

  ami

  3 februari 2014

  jag älskar shutter island, en av mina favoritfilmer 🙂

 12. Svara

  leila

  3 februari 2014

  Men gud så snörpligt :help: och det är väl tur att du ändå kan få reda på slutet :party: Jag har inte sett den filmen men ska nog ta och göra det nu . kram kram

 13. Svara

  Soffie

  3 februari 2014

  Hoppas du haft en bra start på veckan, kramen

 14. Svara

  Marja

  3 februari 2014

  Att inte få se slutet på filmen har också hänt mig några gånger, trots att jag lagt till 20 minuter ibland. Så irriterande.
  Vilken härlig marknad ni var på. Där hade jag nog också stortrivts.
  Finlands bidrag var ju ganska bra. Kram

 15. Svara

  Menageriet

  4 februari 2014

  Nej, jag har inte sett Melodifestivalen. :zzz:
  Så många fina utflykter Ni gör. Spännande värre. Tittade inte hästen styggt på Er när Ni köpte hans korv? 😀
  Igår hade jag kloklippning på agendan och det är sannerligen ingen lätt uppgift. Visserligen står dom still och så, medan jag får krypa på alla fyra istället.
  Jag har blivit feg på gamla dar när det gäller det, så jag förstår Din tvekan när det gäller Blinka. Dom lär sig fort vad dom kan komma undan.
  Här har snart snön försvunnit och det är skitigt längs med vägen och hundarna blir skitiga också. Jag hade hellre haft kvar snön än det här slasket. :thumbsdown:
  Roligt att Du kikade in och ha en fin vecka! 🙂

 16. Svara

  Kicki

  4 februari 2014

  Men fy så uppkäftigt att missa slutet.
  Tänk om inte boken och filmen har samma upplösning. Det vore ju inte första gången i så fall.
  Mysigt med vintermarknad, om vädret är skapligt.
  Nu är det färdigsparkat för ett tag, för mildvädret har tagit bort snön från vägen 🙁 och ut på sjöisen kommer vi inte i år, det är nog bara att konstatera.
  Du får väl börja med 5:2 dieten du också om du behöver lätta lite runt midjan. Otroligt mycket enklare än vad jag trodde. Dessutom gillar ju du att laga mat, så det kan väl vara en utmaning att hitta goda kalorisnåla rätter ett par dar i veckan :oki:
  Kramen

 17. Svara

  Raija

  5 februari 2014

  Så irriterande att bandningen misslyckades, så ni inte fick se slutet. Det har hänt här också :jaja: .
  Kikade också på melodifestivalen och gillade Ellens låt, men inte övriga. Börjar undra om man är för gammal för sånt här :music:
  Spännande med finnmarknad och en hel del gott hittade du. Piroger brukar vara så gott.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 213
 • 770
 • 1 610 881
 • 5 044
 • 65 072
Sök här