Garam Masala
Veckans kökstips handlar om en kryddblandning, Garam Masala, som är ovärderlig i mitt kök!
Den är en riktig smakförhöjare till det mesta, till risrätter och grönsaksrätter, till fisk och till kyckling, till köttgrytor och till wokrätter
Garam masala är en blandning av kardemumma, muskotnöt, svartpeppar, nejlikor, kanel och spiskummin
Den är mustig och aromatisk men inte brännande skarp utan ganska mild men distinkt.
Här har jag lagat en köttsoppa, den kryddar jag alltid upp med Garam masala, oavsett om jag använder köttfärs eller nötkött.
Har du inte provat så gör det gärna!
TAGS
Lotta
Inget glutamat då?
Här har vi slängt allt med glutamat och smakförstärkande E i.
Alltid trevligt med nya smaker. Ungarna börjar tröttna på ingefära och honung 🙂
Kram Lotta
Lallis
Paula… du har en sak att hämta inne hos mig. Klicka bara på hemsidelänken.
Kram
Ragnvi
Tjena! Har bara för någon tid sedan upptäckt den där funktionen med kommentarer i mejlen! Hade ingen aning om den! Det, som med så mycket annat!
Men lilla Loppan då! Stackarn!
Vår veterinär sa i somras när Ditte var skendräktig att dra ner på maten o motionera mer….hon som knappt åt redan före! Bäddade extra mycket då men inte så där överdrivet…nu ska hon snart löpa igen så nu ska det trugas med maten…och bäddas igen! Går för runt…
Ha en bra kväll!
Pialotta
Det ska jag tänka på vid besök till helgen i butiken.. Tack för ett bra mattips. jag har aldrig använt den där, men blir säkert en favvo här hos mig oxså.. jag älskar kryddor och så bra då allt är samlat i en och samma kryddburk:-)
Visst är det gott med små bebisar.. just nu håller jag på att sticka smått här.
Ha de gott kram på dig Paula :whistle: :run:
molle
okey det måste man ju testa passar det även på torra rojal kulor
leila
Det var ett bra tips, ska skriva upp kryddan på inköpslappen. kramis leila
Monica
Jag gillar kryddor så jag tackar för tipset och ska inhandla en burk.
Leena
Låter spännande med Garam masala i köttsoppan. Riktigt mustigt höstsoppa…blir hungrig av bara tanken. Jag ju inte den som står vid spisen men jag tar emot ideer. Ha de gott i höstmörkret, Leena
elisabeth
Åhh vad roligt med höst igen och kunna ta del av dina mattips och recept – har saknat dom 😉
kram ha det fint.
ps stackars loppan – hoppas det ordnar sig och inte har jag några tips komma med heller – skulle så gärna vilja dela med mig, inte så hundvan vid tikarnas problem som dessa. ds
Inger Maryissa
Jo, Garam Masala är jätte-gott i olika maträtter.
jag brukar också ha det hemma.
Kram
Christina
Våran andra hund är en blandras mellan Leonberger/Bernersennen.
Garam masala har jag också förrästen upptäckt.
Christina
Punatukka
Kanonbra tips…. 😀 Jag lagar ofta köttfärssoppa så nu ska jag testa….Låter mumsigt!
Kramar om er alla!
Redtopp
Tanten
Åh, det där ser ju bara hur gott ut som helst! Jättelänge sedan jag gjorde köttsoppa, tack för tipset!
Kramis
Anki N
Jag sitter här i ett hörn och håller händerna för ögonen. Ja jag skäms. 49 år och har ALDRIG använt eller äns sätt den här kryddan. Skäms på mig!!!!
Annas har jag ganska gott om dom, en del till och med aldrig använda. Nej nej jag samlar inte på kryddburkar. Uch nej.
Tänkte de att folk skulle reagera som jag på mitt inlägg om den som hade insändare i tidningen om VEM ÄR MEST VÄRLD. Man blir lite smått chockad ibland här i livet.
Nu till lilla vovven. Vad gullig liten baby hon skaffat. Tänk vad kroppen både på djur och människor påverkas vid operationer o annat. Klart hon vill ha en baby nu, när hon vet att hon aldrig någon kan få. Tur hon fann en att adoptera.
Ja jag får väl fortsätta sitta o skämmas över missad krydda..humm.
Här är fullt upp o mer där till, älsklingen o jag är lediga o då är de bara jobb o jobb, ja åt oss själva alltså.
Kramiz Anki
Famos/Menageriet
Tack för tipset och påhälsningen!
Ska genast :run: och köpa den. Den passar säkert till korvgrytan oxå, eller hur?
Haa Dee!
Gunvor
Tack för tipset. Har aldrig smakat den men måste nog prova när du säjer att den är god. Soppan ser så jättegod ut. jag älskar soppor o grytor av alla slag. Köttsoppa mmmmums!
Här har det snöat på eftermiddagen o den ligger kvar än. Brrr..det är nollgradigt hela dagen. Ha det så gott Paula!Kram!
Kersti
Jag har bara använt den när jag lagat Indisk mat men ska genast prova till annat. Förstår inte riktigt varför jag inte gjort det tidigare. Tack för tipset.
Och du Kirkegaard har jag ju inte heller läst, kanske dödstråkig. Men som du skrev, man kan inte ha hunnit med allt.
Lissen
Den där kryddan ska jag försöka komma ihåg!!!
Hannele
Mums, finncrispiä vielä.