Av
den
28 oktober 2008

Veckans kökstips handlar om en kryddblandning, Garam Masala, som är ovärderlig i mitt kök!

Den är en riktig smakförhöjare till det mesta, till risrätter och grönsaksrätter, till fisk och till kyckling, till köttgrytor och till wokrätter

Garam masala är en blandning av kardemumma, muskotnöt, svartpeppar, nejlikor, kanel och spiskummin

Den är mustig och aromatisk men inte brännande skarp utan ganska mild men distinkt.

Här har jag lagat en köttsoppa, den kryddar jag alltid upp med Garam masala, oavsett om jag använder köttfärs eller nötkött.

Har du inte provat så gör det gärna!

TAGS
19 kommentarer
  1. Svara

    Lotta

    28 oktober 2008

    Inget glutamat då?
    Här har vi slängt allt med glutamat och smakförstärkande E i.

    Alltid trevligt med nya smaker. Ungarna börjar tröttna på ingefära och honung 🙂

    Kram Lotta

  2. Svara

    Lallis

    28 oktober 2008

    Paula… du har en sak att hämta inne hos mig. Klicka bara på hemsidelänken.
    Kram

  3. Svara

    Ragnvi

    28 oktober 2008

    Tjena! Har bara för någon tid sedan upptäckt den där funktionen med kommentarer i mejlen! Hade ingen aning om den! Det, som med så mycket annat!
    Men lilla Loppan då! Stackarn!
    Vår veterinär sa i somras när Ditte var skendräktig att dra ner på maten o motionera mer….hon som knappt åt redan före! Bäddade extra mycket då men inte så där överdrivet…nu ska hon snart löpa igen så nu ska det trugas med maten…och bäddas igen! Går för runt…
    Ha en bra kväll!

  4. Svara

    Pialotta

    28 oktober 2008

    Det ska jag tänka på vid besök till helgen i butiken.. Tack för ett bra mattips. jag har aldrig använt den där, men blir säkert en favvo här hos mig oxså.. jag älskar kryddor och så bra då allt är samlat i en och samma kryddburk:-)
    Visst är det gott med små bebisar.. just nu håller jag på att sticka smått här.
    Ha de gott kram på dig Paula :whistle: :run:

  5. Svara

    molle

    28 oktober 2008

    okey det måste man ju testa passar det även på torra rojal kulor

  6. Svara

    leila

    28 oktober 2008

    Det var ett bra tips, ska skriva upp kryddan på inköpslappen. kramis leila

  7. Svara

    Monica

    28 oktober 2008

    Jag gillar kryddor så jag tackar för tipset och ska inhandla en burk.

  8. Svara

    Leena

    28 oktober 2008

    Låter spännande med Garam masala i köttsoppan. Riktigt mustigt höstsoppa…blir hungrig av bara tanken. Jag ju inte den som står vid spisen men jag tar emot ideer. Ha de gott i höstmörkret, Leena

  9. Svara

    elisabeth

    28 oktober 2008

    Åhh vad roligt med höst igen och kunna ta del av dina mattips och recept – har saknat dom 😉
    kram ha det fint.
    ps stackars loppan – hoppas det ordnar sig och inte har jag några tips komma med heller – skulle så gärna vilja dela med mig, inte så hundvan vid tikarnas problem som dessa. ds

  10. Svara

    Inger Maryissa

    29 oktober 2008

    Jo, Garam Masala är jätte-gott i olika maträtter.
    jag brukar också ha det hemma.
    Kram

  11. Svara

    Christina

    29 oktober 2008

    Våran andra hund är en blandras mellan Leonberger/Bernersennen.
    Garam masala har jag också förrästen upptäckt.
    Christina

  12. Svara

    Punatukka

    29 oktober 2008

    Kanonbra tips…. 😀 Jag lagar ofta köttfärssoppa så nu ska jag testa….Låter mumsigt!
    Kramar om er alla!
    Redtopp

  13. Svara

    Tanten

    29 oktober 2008

    Åh, det där ser ju bara hur gott ut som helst! Jättelänge sedan jag gjorde köttsoppa, tack för tipset!
    Kramis

  14. Svara

    Anki N

    29 oktober 2008

    Jag sitter här i ett hörn och håller händerna för ögonen. Ja jag skäms. 49 år och har ALDRIG använt eller äns sätt den här kryddan. Skäms på mig!!!!
    Annas har jag ganska gott om dom, en del till och med aldrig använda. Nej nej jag samlar inte på kryddburkar. Uch nej.

    Tänkte de att folk skulle reagera som jag på mitt inlägg om den som hade insändare i tidningen om VEM ÄR MEST VÄRLD. Man blir lite smått chockad ibland här i livet.

    Nu till lilla vovven. Vad gullig liten baby hon skaffat. Tänk vad kroppen både på djur och människor påverkas vid operationer o annat. Klart hon vill ha en baby nu, när hon vet att hon aldrig någon kan få. Tur hon fann en att adoptera.

    Ja jag får väl fortsätta sitta o skämmas över missad krydda..humm.

    Här är fullt upp o mer där till, älsklingen o jag är lediga o då är de bara jobb o jobb, ja åt oss själva alltså.

    Kramiz Anki

  15. Svara

    Famos/Menageriet

    29 oktober 2008

    Tack för tipset och påhälsningen!
    Ska genast :run: och köpa den. Den passar säkert till korvgrytan oxå, eller hur?
    Haa Dee!

  16. Svara

    Gunvor

    29 oktober 2008

    Tack för tipset. Har aldrig smakat den men måste nog prova när du säjer att den är god. Soppan ser så jättegod ut. jag älskar soppor o grytor av alla slag. Köttsoppa mmmmums!
    Här har det snöat på eftermiddagen o den ligger kvar än. Brrr..det är nollgradigt hela dagen. Ha det så gott Paula!Kram!

  17. Svara

    Kersti

    29 oktober 2008

    Jag har bara använt den när jag lagat Indisk mat men ska genast prova till annat. Förstår inte riktigt varför jag inte gjort det tidigare. Tack för tipset.
    Och du Kirkegaard har jag ju inte heller läst, kanske dödstråkig. Men som du skrev, man kan inte ha hunnit med allt.

  18. Svara

    Lissen

    30 oktober 2008

    Den där kryddan ska jag försöka komma ihåg!!!

  19. Svara

    Hannele

    30 oktober 2008

    Mums, finncrispiä vielä.

Svara Christina / Avbryt svaret

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 56
  • 450
  • 1 583 120
  • 4 534
  • 57 995
Sök här