Gems Weekly # 15

HOPP

Den fantastiska vintern vi upplevt har gett hopp om en fin sommar, för så brukar det vara, om vintern är blä så blir sommaren sval och regnig, om vintern är barsk så brukar sommaren bli solig varm och fin (alldeles för varm för mig!)

Jag finner hopp om våren när jag följer utvecklingen i slussarna vid sjön

8 mars

19 mars

28 mars

10 april
Visst ser man skillnad!

Hundar har alltid hopp och skutt och lek i sinnet!

Nu hoppar vi ner!

“Må glädjens rosor din panna smycka, må intet fattas uti din lycka, må du behålla till ålderns dar, tro, hopp och kärlek i minnet kvar!

Avslutar med mammas gamla minnesbok, där finns många önskningar om en hoppfull framtid!

Flera bidrag till temat hittar du om du klickar på bilden

0

17 Comments:

 1. Vad härligt vattnet forsar! Hoppiga hundar på äventyr – lyckligare kan de knappast vara. Fin tolkning Paula – hoppas att du är mindre yr och mår bra. Önskar dig en fin lördagskväll! Kram

 2. Völdigt vackra bilder till en väldigt fin tolkning av veckan stemaord. Visst finns det hopp och av skilda slag. Tydligt syns det hur snön smält en del och hoppet om en snar vår finns. Versen din mamma skrev är hoppfull och ett vackert minne.
  Trevlig lördag från ett vålvackert stockholm i strålande sol.

 3. Du är duktig på att finna bilder som är så passande till alla teman…Nog märks det stor skillnad där vid slussarna!!! Det där med att sommaren skulle bli varm, det håller jag med dig om, jag är väl ingen vinterälskare av rang, även om jag tycker att vintern ska vara vit och vacker men en het sommar…nähä tack!!! Lagom är bäst ;)
  Kram på’re

 4. Svar: Jo, jag har perenner som kommer upp. Men för många år sedan satte jag en marktäckare i det där landet. Men det blev inte så bra. Så idag har jag tagit bort den och sanerat lite bland döda rosor. Några andra växter har också fått flytta till ett annat land. Ständig förändring….. en trädgård blir aldrig klar. (Inte min i alla fall) Kram

 5. Hujedamej vad mycket snö ni har fortfarande! Hundarna har ju glädje av det i alla fall kan man se. Ändå syns det ju skillnad på dina forsbilder, så våren är nog på väg till er också. Vilken trevlig resa till Karlstad. Jag gillar också Lerins bilder, men de kostar väl också kan jag tro.
  Kram och lycka till i flyttbestyren

 6. F*n så duktig du är på att få till de fotoutmaningar du deltar i! Stor ELOGE där!.
  Ett helt underbart bidrag till “Hopp”. Ganska så exotiskt för en nollåtta också med “forsränningen”. Eller så tänker jag osökt på Mikael Niemis böcker när jag ser dina bilder.

  Å din mammas minnesbok är en skatt. Vet atr jag sagt det förut, men det tål att upprepas!

 7. Du har en skatt i din mammas minnesbok. Håller man överhuvudtaget på med sådana nu? Fantastiska hopp-bilder med våren starkt lysande genom snö och is. Visst är den på väg även hos dig nu! Med kraft och energi . Dina små vänner är ljuvliga och tycks vara fulla av god självkänsla, precis som det ska vara.
  En fin söndag önskar jag dig Paula!

 8. Violen på Brandholmen

  Fyndigt att följa utvecklingen i forsen! Den ser verkligen hoppfull ut! Snart blir det vår hos dig också! Alltid roligt att se glada hundar som hoppar omkring!
  Ha en skön söndag!

 9. Heisann, så flott at du har tatt en serie bilder av smeltinga, helt befriende å se vannet fosse videre nedover elva. Og hunder blir man bare glad av å se hoppe omkring!
  Ha en flott søndag sammen med dem ;:OD)

 10. Toppenbidrag till veckans ord Paula! Jättefina bilder från slussarna och härliga bilder på hoppande hundar!
  Din mammas minnesbok är en riktig skatt att vårda ömt!
  Kram

 11. Vilket härligt hoppfullt inlägg! :-)

  Hoppas du får en fantastiskt fin söndag :-)

 12. Visst ger dina fantastiska bilder från slussen hopp om vår. Och hundarna gillar verkligen att hoppa i snön. Jag har en liknande poesibok som din mamma. Den är ca 70 år gammal och det är roligt att titta i den ibland och minnas.
  Ingrid

 13. Ja, visst ser man skillnad på bilderna från slussen. Å, så härliga hundbilder med fart och fläkt! :-)

 14. Oj, så mycket snö det ännu är kvar! Hoppas helgen har gjort sitt så du kan få känna på barmarken snart.
  /P

 15. Ja nog finns det hopp…
  Vi har haft en härlig helg med besök av våra vänner från Tåtorp. Vädret har varit toppen. Vi har suttit i solen, stickat, grillat korv och bara njutit.
  Nu är vi tillbaks i vardagen igen och det vackra vädret håller i sig. Helt otroligt skönt ute nu. Vill helst bara vara ute.
  Kramen.

Kommentera