Söndags-smakbit # 15

Bloggen Betraktelser ger oss varje söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på

smakbit hämtad på sid. 48

Isle of Skye,
den 31 oktober 1913

David!
Dina brev har gått från att göra mig smått förargad till att göra mig fullkomligt rasande. Det är ingen medfödd egenskap som gör oss till hustrur eller mödrar eller hemmafruar. Är vi födda med någonting inuti oss som gör oss bra på att laga mat och stoppa strumpor? Tror du att vår skapare var så framsynt att han visste vad som skulle komma att krävas av nittonhundratalets hemmafruar, och reserverade en särskild del av hjärnan till pajbakning? Min begåvning omfattar inget av detta. Kanske föddes jag med bara en hjärnhalva?”

ur boken Breven från ön av Jessica Brockmole

0

17 Comments:

 1. Vad mycket du hinner läsa!
  Idag är det grått ute….. kanske blir det bättre fram på dagen.
  Ha en fin söndag! Kram

 2. Med den teorin så skulle ju alla stjärnkockar vara kvinnor… Märkligt nog så är de ofta män.

 3. Spännande … blir nyfiken på fortsättningen. Tack för tipset! Igen!
  Kram

 4. okänd bok för mig, men den verkar intressant. ilskan lätt att förstå! tack för smakebiten! och nu måste jag presentera mig igen, ser jag

 5. tack för smakbiten, tja, våra söner bakar, stickar, flätar döttrars hår, byter bildäck…

 6. Ja och amen till det uttalandet!

 7. Nyfiken på den boken. Tack för smakbiten!

 8. Den uttalelsen likte jeg! Godt at vi kan gjøre ulike ting, blir mer variasjon på den måten :)

 9. Jeg er helt enig! Jeg tror ikke et sekund at vi har et spesielt sted reservert det å være hjemmefru :-) Det som er helt sikkert er at uansett så er ikke jeg født med den delen! :-) Boken har jeg derimot lyst til å lese.
  Ha en riktig fin søndag!

 10. Tack för smakbiten. Jag blir nyfiken.

 11. Låter väldigt intressant! Tack för smakbiten.

 12. Den har jag läst och jag tyckte mycket om den. Tack för smakbiten!

 13. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

 14. Känner till boken men har inte läst. Än.Tack för smakbiten!

 15. Den här läste jag i vintras!

 16. Tack för ännu ett bra boktips. Hade inte hört talas om boken tidigare men den är nu lagd till listan. Känner att jag inte alls läser så mycket just nu. Jo, läser gör jag, men spanska och repeterar kinesiska och en bok kanske i veckan.

 17. Härlig smakbit :) Har dessvärre inte heller fått strumpstoppning eller pajbakning bland mina gener.

Kommentera