GemsWeekly

Gems weekly # 19

Av
den
10 maj 2018

KOMPLICERAT

Tankarna på detta tema har snurrat bra länge nu i min hjärna…
Det finns så oerhört mycket som är komplicerat, allt från oss människor, tekniska grejer, rymden och alltet, jisses, man får ju panik bara av att tänka på så komplicerade ämnen!

“Hjärna som en guldfisk” har ni hört talas om va?
Kanske har jag snäppet bättre koll, men ändå tycker jag alltså att väldigt mycket är komplicerat och därför är jag både vetgirig men samtidigt tvärtom, när jag inser att jag inte kan begripa då släpper jag det, fullständigt och omedelbart!
Och då kan vi tala om att sätta ihop en hylla från Ikea, alldeles för komplicerat för mig, visa mig instruktionen så blir jag ännu mer förvirrad!

Till slut efter alla funderingar skulle jag istället skriva en bokrecension, och se, där kom det så lämpligt, ordet komplicerat!

För när boken jag precis har läst innehåller på tok för många karaktärer i väldigt många epoker på bara 350 sidor, då blir det rörigt och komplicerat!
Under läsningen får jag hela tiden gå tillbaka till persongalleriet och försöka nå klarhet i vem jag läser om just nu och hur den personen är besläktad med den jag läste om för tio sidor sedan…
Ja ni fattar…

Så även om boken kommer att få ett skapligt betyg så blev det hela för komplicerat

Om du klickar på hjärtat så får du se andra tolkningar på veckans tema!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  10 maj 2018

  Den där boken verkar alldeles för komplicerad för mig, för att sättas upp på läsa-listan…
  Kram på’re

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 maj 2018

  En del komplicerade uppgifter är stimulerande att lösa men de som varken är viktiga eller intressanta bryr jag mig inte ett dugg om. Det är rätt så skönt att välja bort det man inte måste orka med 🙂

 3. Svara

  Ingrid Käfling

  10 maj 2018

  Elena Ferrantes böcker är komplicerade just p.g.a. att det uppträder så många olika personer. Men hon har i alla fall en presentation av personerna i början på varje bok så man kan gå tillbaka och läsa. Den här släkttavlan visar ju bara en massa namn så jag skulle inte ha en chans att veta vem som är vem. Mycket komplicerat verkligen :-).
  Ingrid

 4. Svara

  Karin Eklund

  10 maj 2018

  Det verkar alltför komplicerat för min del att ens tänka mig att sätta mig in i vem som är vem i den boken. 🙂

 5. Svara

  "LillaSyster"

  10 maj 2018

  Jag håller mig till mina deckare – de är inte så komplicerade, I eftermiddags slukade jag boken som kom med posten igår, ´En själ som blöder´ av Mikael Ressem
  En bra tolkning av veckans tema! (Du skulle varit med här förra veckan… då satte jag ihop lite Ikeahyllor) Ha nu en fortsatt trevlig långhelg! Kram

 6. Svara

  Ninni

  10 maj 2018

  Ikeahyllan kan jag nog klara för det är inte så komplicerat men den där boken verkar komplicerad så den tänker jag inte ge mig på.
  Kram.

 7. Svara

  BP

  11 maj 2018

  Hahaha! Jag gillar böcker (=deckare) med komplicerade handlingar,men absolut inte diagram som påminner om släkttavlor OCH om kemiska formler dessutom. Ja, jag vet att jag har en konstig hjärna. Japp jag fattar! Hade troligen aldrig läst boken till sista sidan;-)

 8. Svara

  Anki

  11 maj 2018

  Jag funderar fortfarande på hur jag ska lösa veckans tema … jag har en tanke, men sen får vi se om det blir så 🙂
  Du fixade det i alla fall galant och ibland är det alldeles för många personer och släktband att hålla reda på!
  Ha en fin dag!
  Kram

 9. Svara

  By blixtra

  11 maj 2018

  Den där boken verkade vara komplicerad att läsa. 🙂

 10. Svara

  Ama de casa

  11 maj 2018

  Gillar din tolkning av detta svåra tema! Fast jag ogillar den typen av böcker där det är för många personer inblandade och en alltför komplicerad handling som hoppar hit och dit…

  Ha en finfin fredag! 🙂

 11. Svara

  Ditte

  12 maj 2018

  Visst är det mycket här i tillvaron som är komplicerat. Och även för mig är det komplicerat att få ihop npgot som ska fås ihop. Får oftast delar över…
  Och den bok du hänvisar till verkar extremt komplicerad. Tror jag gett upp. Trots att jag är en envis typ. Mycket envis. Men det måste löna sig att vara det.
  En härlig tolkning har du fått till.

 12. Svara

  Violen på Brandholmen

  12 maj 2018

  Visst är det komplicerat att hålla reda på så många olika personer, särskilt om det är en spännande bok! Det har hänt att jag har lagt undan boken om den blir alltför komplicerad, det tar bort att lite av läsglädjen att ständigt fundera över “ven är det här nu igen”. Bra tolkning av temat!

 13. Svara

  Mias Mix

  12 maj 2018

  Låter väldigt komplicerat att hålla reda på alla de där namnen. Det var ju inga vanliga namn heller. Må så gott! Kram

 14. Svara

  Anne-Mari

  13 maj 2018

  Flott tolka.
  Ja, så fint å ha persongalleri når ein skal lese bok.
  Det blir absolutt mindre komplisert då.

 15. Svara

  kajsalisasblogg

  13 maj 2018

  Det där ser både krångligt och komplicerat ut, kul bild.

 16. Svara

  bjorgnin

  13 maj 2018

  Heisann, helt enig, veldig komplisert å lese en tok der persongalleriet er i famileiforhold til hverandre over laaaaang tid tilbake. Ikke rart mange gir opp når et slikt slektstre dukker opp! Ha ei flott uke ;:OD)

 17. Svara

  gemsofmylife

  19 maj 2018

  Bra tolkning kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 313
 • 380
 • 1 635 184
 • 5 092
 • 65 629
Sök här