Bloggen

Årets smarrigaste soppa!

Av
den
9 maj 2018

Nu är dom perfekta! Redo att plockas och förvandlas till godaste primörsoppan! Fast, idag var jag bara ute och rekade..

För att komma fram till “min egen” nässelodling fick jag passera en hinderbana, i klass med den i Mästarnas Mästare..
Jag ålade, kröp, klättrade, vilken tur att ingen såg mig …utom Blinka som lärt sig låta bli att fnissa

Runt gården där jag bodde förr, för längesen, sisådär ett par veckor sedan, hade nu vitsippsbackarna fullkomligt exploderat

och jag passade på att se hur långt liljekonvaljsoldaterna vuxit på gamla jordkällartaket…det dröjer nog ett tag innan det knoppar..

Ännu orkar de gula små solarna också lysa upp i den vissna marken

Jag hade hört rykten om att tillgången på murklor var extra god i år, så jag kunde ju inte låta bli att ta en rekognoseringstur..

Jag klättrade uppför berget som en stenget och fann….en endaste murkla!

Men vad gör väl det, belöningen är utsikten över blånande berg

och spänningen i tillvaron består i att ta sig nerför berget utan att bryta vristerna…
Nu när nackspärr och annat elände släppt är det dags för mina stela vrister att krångla.
Så länge jag gick med dubbade kängorna gick det jättebra men nu då jag bytt till jympaskor måste vristen jobba mer och det gillas inte!
Jag hoppas det går över när fötterna vänjer sig, annars får jag ringa och be om en röntgen av höger vrist, den som innehåller metallskrot i mängder efter två benbrott. Kanske är det inte bara i huvudet man kan ha en skruv lös???

Förresten, hurra, idag var premiär för tevesändning i nya pörtet!
Som vi kämpat, exet och jag, han genom att försöka få igång teven med hjälp av diverse kablar och digitalboxar och ett antal svordomar och jag genom att betala för alla “extra allt”-tillbehör som jag inte riktigt räknat in i flyttkostnaden.
Ändå lyckades vi inte få till det, och Hasse gjorde ett sista försök idag innan han for till barnen i Stockholm.
Men, som en räddande ängel kom bostadsbolagets personal som via telefonhjälp med expert lyckades knäcka koden!

Jag har dock klarat mig utmärkt med dator och playkanaler, men onekligen ska det bli skönt att få sitta i en bekväm fåtölj emellanåt till skillnad från en skrivbordsstol vid dataskärmen.
Vem vill titta på teve på sommaren? JAG! När fri-idrottssäsongen börjar på allvar då är jag redo!

Hörni, nu stundar Kristi Flygar-helg så jag säger bara:

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  10 maj 2018

  Trevlig helg på dig också! Om du tar ett par jympaskor som är lite högre så får ju vristen stöd. Nässelsoppa är ju så gott, det kokade alltid mormor om våren och det var fest att få äta det.
  Jag tycker mig se två knoppar på konvaljerna…. till vänster i bild ca 5cm från nederkanten och rakt upp….ser du vad jag ser?
  Inte fel att ha fungerande TV, men med din fina natur är det nästan synd att sitta inne. Ha nu en skön helg! Kram och mitt eländiga träd är en dubbel blommande japanskt körsbärsträd

 2. Svara

  Anki

  10 maj 2018

  En härlig promenad … tackar för det och alla underbara bilder! Tråkigt med din krånglande vrist – tror Lilla Syster har en poäng där – skaffa gympaskor som är lite högre bak och inte helt platta. Jag får ont i ryggen av platta skor, så jag måste ha sådana. Kanske kan du prova att linda vristen med elastisk binda och se om det blir bättre.
  Nässelsoppa … den godaste vårsoppan!
  Bra att tv:n fungerar, för visst finns det en del att se även under sommaren och speciellt n är det är regniga dagar!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  10 maj 2018

  allätande jag gillar inte nässlor… var försiktig med den giftiga murkeln, gott!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  10 maj 2018

  P:S.
  höga skor är livsfarliga – skaffa platta barfotaskor…

 5. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  10 maj 2018

  Otroligt vackra bilder hos dig Paula. Förstår att det tog på vristen att klättra både upp och ner där. Var försiktig! Här ska vi ut och kolla äversvämningen. Lite rädd för vad jag ska se. Njut nu dagen och ha det bäst.
  Kram från nabolandet <3

 6. Svara

  Ama de casa

  10 maj 2018

  Men? Vart tog allt det där vita du hade på marken vägen? 😉 Härliga sommarbilder!
  Nässelsoppa är verkligen underbart gott. Har dock aldrig tillagat nån sån själv, men pappas fru brukade bjussa på det varje vår. Mmmm…

  Ha en härlig kristi himmelfärdsdag!

 7. Svara

  Ninni

  10 maj 2018

  Jag ryckte bort några späda brännässlor igår när jag tog upp kratthögarna och tänkte på dig och soppan. 🙂 Du är då otrolig som har sån koll på blommor och svampar. Men du går ju mycket så då kan du ju följa naturen förstås.
  Eftersom varken sambon eller jag klarar av att gå en sträcka med skottkärran och då det dessutom är för blött att gå vid stället dit vi brukar frakta vårt trädgårdsskräp så beslutade vi att frakta våra högar till avfallsanläggningen i Bollnäs. Vi försökte få låna grannens släpvagn med kapell men den var redan utlånad en längre tid så vi ska hyra en vagn. Men för att slippa reta folk med att hälften av vårt skräp ramlar av efter vägen så har vi nu stoppat allt i stora plastsäckar. 10 st blev det. Jag fyllde 8 av dem själv och nu har kroppen fått nog. Mitt vänstra knä svullnade upp rejält så idag får det bli vilodag men i morgon ska vi lasta säckarna och vår utslitna torktumlare på släpvagnen och köra bort det.
  Idag ska jag sitta på den noga rengjorda altanen och bara vara. Virka lite kanske. Njuta av vädret.
  Ha en skön helg!
  Kramen.

 8. Svara

  nette cecilia

  10 maj 2018

  Så fina bilder , skrattar gott år din hinderbana dom dyker upp lite överallt dom . Ha det gott du med ! Nette

 9. Svara

  Ditte

  10 maj 2018

  Åh, dessa vackra promenader i naturen. Börjat känna saknad efter den.Njuter så av alla vackra bilder och hade gärna klättrat med dig här med risk för att vi båda skrattat och haft än svårare att ta oss fram.
  Nässelsoppa är gott, men det är många år sedan jag på Åland plockade nässlor som blev till soppa.
  Skönt att teven är igång kan tänka mig att det var ett pyssel men trägen vinner.
  Önskar idg en fin helg och hoppas på att du tar mig med på fler besök i dina fina omgivningar.

 10. Svara

  annettejuhlin

  10 maj 2018

  Vilka fina naturbilder, och roligt att se en murkla! Jag har varit ute på tomten och plockat både nässlor och kirskål i dag, för i helgen får vi gäster och de skall få smaka på min första soppa respektive paj lagad av ogräs, hoppas de gillar 🙂 Ha en fin helg!

 11. Svara

  Mia

  10 maj 2018

  Vackra bilder Paula <3 men nu måste jag kolla nässelbestånden i närområdet, för guuud vad sugen jag blev!!!
  Kram på're

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 maj 2018

  Wow, vilka underbara bilder! Det verkar som om vårexplosionen går ännu snabbare hos dig för som det ser ut är din vår snart i kapp den här nere 🙂 Var försiktig med dina vrister när du klättrar omkring. Visst förstår jag att du hellre tar små risker än stannar hemma, så skulle jag också tänka. Livet ska levas så mycket som möjligt 😀
  Jag tittar gärna en stund på tv emellanåt också. Jag har fått förhållningsorder om att vara försiktig med solen så jag har ändrat beteende och är lydig i det avseendet. Då blir det kanske ett avsnitt av någon serie mitt på dagen. Men jag går gärna promenaderna och plockar en del i trädgården 😀
  Kram

 13. Svara

  Bia

  11 maj 2018

  Bättre sent än aldrig, tänker jag när jag tittar in här!
  Grattis till nya hemmet!
  Och tack för alla fina bilder, vilka vackra omgivningar du har,
  med vatten, blommor och allt annat i naturen.
  Ang TV:n…jag tittar mycket på playkanalerna via Chromecast.
  Så behändigt!
  Så en sån grej kanske vore något för dig?
  Ha en fortsatt skön helg!
  På söndag är det finska mors dag!
  Kram/Bia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 75
 • 497
 • 1 652 497
 • 5 119
 • 66 012
Sök här