Gems weekly photochallenge # 27

Tema: spets

Spets ovanpå , min fina mormors bröllop anno 1930

spets under, på mitt eget bröllop en gång för länge sen…lustigt att jag sparat denna klenod..mannen är avpolletterad..

Och till sist, från en spetsfyndig finnkäring

som äger en speciell spetskompetens, korsordslösning, helst med nyvässad penna!

Flera temabidrag hittar du om du klickar på hjärtat

2

19 Comments:

 1. Oh, Paula! Vilket härligt bidrag till “spets” . Så fin din mormor var här – Det var ju så det skulle se ut på den tiden. Har en liknande bild från min mormors bröllop men det ägde rum redan 1912.
  Och tänk att du sparat korsett en från ditt bröllop. Tycker mig förstå att liknande används även numer.
  Korsord gillas här också och även jag vill ha spets på pennan.
  Kram!

 2. Håller helt med Ditte! Det är nog bara du som kan lägga upp ett sådant inlägg:-)
  Alltså alla i din familj (på den kvinnliga sidan alltså) måste ha gift sig när de var väldigt unga. Känner igen bröllopsklänningen. Har ett liknande foto, men det var då inte min mormor på bilden utan min mor;-) Okej, jag medger, jag var ett sladdbarn;-)

  Å att spara ett korsett från sitt bröllop!!!!! Helt otroligt Nu bar jag inte korsett när jag gifte mig (för första gången alltså), men att spara på korsetten – ursäkta, tycker det är så himla roligt och ja, otippat.

  Så du är en fan av korsord. Då är du säkert en baddare på Wordfeud också, eller!?

  Vilket helt underbart, personligt och totalt annorlunda inlägg. Ibland är du bara bäst:-)

 3. Vilken oerhört vacker tolkning! Imponerande att du har din “bröllopsklänning” kvar :-)

  Ha en toppendag!

 4. Så fint inlägg. Din mormor hade fina spetsar och så även din korsett. Kul att du har den kvar och du har tagit en fin bild av den. Du har också tagit en fin bild av blyertspennorna och korsordet.

 5. Vilken fantastiskt vacker brud och de spetsarna hon hade skulle verkligen ha varit en klenod om de fanns kvar. Jag förstår att du sparat korsetten, det skulle jag nog också gjort om jag haft någon. Nyvässade pennor är härligt att använda, vare sig man skriver eller ritar.

 6. Violen på Brandholmen

  Underbart inlägg med spets som brudklädsel, en vacker brudklänning och något läckert inunder! Toppentolkning som vanligt!

 7. Du är suverän med dina tolkningar.
  Jag använder nästan aldrig blyertspenna, bara kulspets till all skrivning.
  Kram

 8. Så nydelege bilder, både brudeparet og undertøyet.
  Flott tolkning.

 9. Verkligen tjusiga spetsar på de två första bilderna. Och visst är det bra med spetsiga pennor.
  svar: Mina spetsar växte i dikeskanten. Verkar vara skräppor som larver har fått sig ett skrovmål på.

 10. Så fantastiskt fin din mormor var! Och det var tydligen bättre kvalitet på spetsunderkläderna än mannen ;)
  Korsord är kul. Perfekt tolkning.
  Ja mölky är riktigt roligt. Prova om du får chansen. Ha det så bra! Kram

 11. Det måste vara väldigt roligt att ha kvar både det gamla fina fotografiet och din egen spetsprydda, ja vad det nu kallas, klädesplagg från ditt bröllop. Även om mannen inte är kvar så är plagget något att fortfarande tycka om och minnas.
  Spetsiga blyertspennor är bra att ha till korsord men tyvärr är jag ingen hejare på sådant. Ibland får jag ett infall och försöker lösa ett korsord men det får inte vara ett av de svårare för då tröttnar jag.
  Kram

 12. Heisann, dette var snadder, spissfindig også, skikkelig bra tolka ;:OD)

 13. WOW … heja dig Paula! Ett helt underbart inlägg på veckans tema!
  Kram

 14. Klockrena tolkningar med fina bilder! Så roligt att få se ett så gammalt kort på ett vackert brudpar!
  PS. Jag är grymt avundsjuk på den suveränt fina grodbilden du tagit i headern! Det är min dröm att få en sån fin bild! GRATTIS!!

 15. Ååå vilken underbar tolkning =) Vissa saker bara sparar man! Nu fick du ju nytta av den igen.
  Skönt att ha klarat av besöket hos tandhygienisten också. Jag ska till tandläkaren för “årlig kontroll” i slutet av månaden, årlig och årlig….. det går lite mer än 2 år mellan gångerna – men jag behöver inte gå oftare tycker han. Tack för det säger jag!

 16. Gillar dina spetsfundigheter!
  Så vacker brudutstyrsel din mormor hade.
  Och så din spetsprydda korsett. Tänk att den fått vara kvar hos dig.
  Korsord är härlig avkoppling – liksom wordfeud som BP nämnde.

 17. Det vette sjuttsingen att jag sett en korsett på en kvinnokropp i verkliga livet… Det är nog bara du som kan lägga upp ett sådant inlägg (håller med BP där) Så fin bröllopsbild på din mormor och morfar, från 1930 så kul att se. Spets på pennor blir för mig vässade på snickarpennor :) Jag är lite sen med mitt tema, vart från måndag till torsdag ute hos Lillpluttens pappa med att iordningställa den gamla båtmotorn och snickra altantak.

 18. Fint bröllopsfoto, mest reagerade jag på avpolleteringen, skrattade ordentligt :)

Kommentera