Bloggen Livets glädjeämnen!

Fisketävling för entusiaster

Av
den
3 juli 2019

Imorse var det dags för det sedan länge fasade besöket hos tandhygienisten.
Mest orolig för uppstigning i ottan samt notan efteråt…
Men allt gick bra, tre timmar på buss betydde 200 sidors läsning och notan var mycket lindrigare än jag trott, här spelar säkert förmånen in, den jag aldrig har begripit mig på.

Jag hade sett..

att den årliga fisketävlingen anordnades samma dag, men räknat bort det evenemanget dels pga. mitt stadsbesök och dels pga att jag inte fiskar..

Men, men, det visade sig att min kompis skulle åka dit lite senare så jag hakade på! Och det stod uttyckligen att man inte var tvungen att fiska för att delta!

Alltså åkte vi till Pia som bor på “Hösjöhea”

alltså vid vackra Hösjön

Titta vilken otroligt vacker jordkällare hon har!

Dussintalet fiskare var i stort sett “färdigfiskade” när vi kom, den som fått flesta antal fiskar vinner!
Det muttrades något över detta, eftersom en deltagare fått en gädda på kroken som var betydligt större än alla andra fiskar tillsammans, men den var ju bara ett stycke fisk!

Men några sura miner var det inte tal om, det var tipsrunda med kluriga frågor om….fiske! tänka sig…
Och sedan bjöd PRO på korv med bröd och Pia bjöd på jordgubbar och grädde, och vi smorde kråset!

Pias sambo “Kingen” höll sig i närheten, man kan ju kanske få en smakbit…

Fjorton fiskar fick vinnaren upp ur sjön, och tipsrundan fick också sina pristagare. Alla är nöjda och glada

Bor man i Dalarna så åker man med stil…i kurbitsmålad bil!

Vi tackar och vinkar till Pia och Kingen för denna gång!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 juli 2019

  Vad skönt att tandläkarbesöket blev mycket bättre på alla vis än befarat. Man behöver inte förstå systemet så länge någon annan ser till att det blir rätt 😉
  Härliga bilder från fisketävlingen. Jag småler åt båten med stolen och känner att jag vill ha en vovve som Kingen. Vilken helt fantastiskt fin vovve. Åh, tänk att få krama honom <3 Det var ju en himla tur att du kunde följa med och vara med om alla trevligheter 😀
  Kram

 2. Svara

  Eva-Lena

  3 juli 2019

  Jag är så konstig att jag gillar tandhygienistens åtgärder, men tandläkarens desto sämre, huh! Det lilla tandvårdsbidraget hjälper föga tycker jag.

  Vilket härligt ställe ni var till! Källarkullen var fin att se, jag är så less på anlagda snörräta tomter. Vår lilla stuga som vi p g a Rolands sjukdom sålde i fjol har utsatts för en massaker:
  De vi sålde till valde att bygga/bo permanent på platsen. De har rivit vår stuga och uthus, OCH tomten ser ut att ha varit utsatt för en dumpers illvilja! ALLA – och då menar jag alla träd är fällda, alla fina mosstenar bortforslade och i backarna kommer någon aldrig att kunna plocka blåbär igen! I stället kommer väl att planteras tujor, och i backen läggas betongplattor, och naturligtvis ska det byggas gigantiska trädäck. Så ser det ut på granntomterna, det verkar vara tidens melodi.

 3. Svara

  BP

  3 juli 2019

  Stort grattis till det “billiga” tandhygienistbesöket och noll hål! Då klarar du dig ett år till då. Har också blivit positivt överraskad de senaste gångerna jag besökt tandhyggan respektive tandläkaren. Det insparade pengarna kan man ju verkligen ha roligare för, eller hur!?

  Kul med fisketävlingen för entusiasterna. Men den där bryggan med “tillbehär” hade jag inte velat stå på måste jag säga. Å den där hunden var ju bautastor. Vet inte om jag sett en större schäfer(?) förut.
  Du hade iaf en toppen dag! Härligt:-)

 4. Svara

  Ditte

  3 juli 2019

  Vad fint att du också hann med detta evenemang . Jättetrevligt och fiska behövde man ju inte göra . Trevligt att umgås och med en fin “njutflykt”.
  Lång bussresa blev det men positivt att bussen fingerar. Värre är det ju med tågen.
  Bonus också för att det bliv mindre kostsamt än du tänkt. .
  kram!
  PS I morgon ska en bloggvän till mig resa till Säfsen på jobb så ser du en pigg stockhiomare så är det nog hon.

 5. Svara

  Anneli - A'la Foto

  3 juli 2019

  Detta får mig att minnas tillbaka på min barndom där min pappa alltid fiskade och det var ofta fisketävlingar och jag var också med flera gånger och vann några gånger också! Det var en rolig tid som jag minns med glädje! (oj vad gammal jag både låter och känner mig nu!) Härliga bilder!

 6. Svara

  Anki

  4 juli 2019

  Ett positivt och trevligare besök hos tandhygienisten än man trott … det är en bra dag det!
  Kul med fisketävling även om man inte fiskar själv – och vem tackar nej till det som bjuds – gratis är gott!
  Verkligen en vacker källarkulle och en snygg bil … och Kingen är en riktig snygging!
  Kram

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  4 juli 2019

  fin avkoppling… fasta jag kanske skulle ha blivit rastlös.

 8. Svara

  Ama de casa

  4 juli 2019

  Det som jag fasar minst för när jag besöker tandhygienisten är inte resan dit (fem minuters promenad) och notan efteråt (hon får ta hur mycket betalt hon vill, bara hon släpper mig därifrån, men berätta inte det för henne 😉 ). Nej det är själva besöket som är fasansfullt…

  Vilken trevlig fiskedag utan fiske! Och Kingen… Vilken pampig och vacker jycke 🙂

 9. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  4 juli 2019

  Skönt att komma iväg på nåt trevligt efter ditt besök hos tandhygienisten! Även om det gick över förväntan 🙂 På vår pimpeltävling räknar man också antalet fiskar, personligen tycker jag att det vore mer rättvist att väga dom men vad vet jag 😉
  Mysigt ställer är det i alla fall. Bilen bara älskar jag!!! VILL HA!!!!
  Kram på’re

 10. Svara

  Veiken

  5 juli 2019

  Underbara bilder. Snabba beslut blir ofta dom bästa upplevelserna! Man behöver ju inte fiska, man kan ju äta den!
  Grattis till hyfsat pris hos tandhygienisten!

 11. Svara

  Carina Larsson

  5 juli 2019

  Det blev ju en riktigt bra dag trots besök hos tandhygienisten. Så klart blev väl eftermiddagen bäst men du var väl redan i stämning efter att dina farhågor om en dyr tripp till “tandis” blev billigare.
  Den där jordkällaren skulle jag gärna vilja ha. Tänk vad jag saknar en sån. I mitt föräldrahem hade vi en riktig matkällare under huset. Där förvarade vi potatis för hela vintern liksom saft och sylt. På sommaren stod där stora flaskor med svagdricka och så hade vi vår långfil där också. Det var ju riktigt skönt att få gå ner i källaren och hämta något som mamma behövde.
  Fortsätter läsa..
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 12
 • 382
 • 1 718 584
 • 4 910
 • 63 185
Sök här