Gems weekly photochallenge # 28

Tema Bygge

Denna vecka backar jag bandet en smula, för jag kom på ett så imponerande bygge!

För några år sedan ställde nämligen Fredriksbergsbon Anders Nilsson ut sitt legobygge

föreställande Fredriksbergsfabriken

Femton timmar i veckan i över ett års tid har han byggt med enbart standard-legobitar som går att köpa i handeln.

Utställningen på ortens bibliotek blev mycket uppmärksammad i medierna, inte ett dugg konstigt med tanke på detaljrikedomen och exaktheten vad gäller skalan och måtten

Antal legobitar som gått åt fick vi besökare gissa på, och svaret var imponerande 30.000!

Flera imponerande byggen hittar du när du klickar på hjärtat

0

12 Comments:

 1. Vilket engegemang och intresse det ligger bakom ett sådant bygge. Verkligen imponerande. Men han hade säkert väldigt roligt under tiden och kanske var det en slags avkoppling. inte minst gav det säkert en stor tillfredsställelse att lyckas åstadkomma det här. Alltid kul att se vad andra har kämpat med :D
  Kram

 2. Vilket fantastiskt legobygge! Den killen är verkligen värd att uppmärksammas. Han måste ju ha lagt ned åratal av arbete på det här fantastiska bygget. Vilket toppen inlägg! Helt i min smak:-)

 3. WOW! Vilket bygge! Tänk att ha ett sådant tålamod … jag skulle då aldrig klara det :)
  Jag måste försöka hitta något till veckans ord – det jag tänkt finns på en extern hårddisk hemma, så jag får nog tänka om :)
  Kram

 4. Ja, det var imponerande!

 5. Men du vilket tålamod och vilket intresse för bygge! Förstår om Fredriksbergsborna gick man ur huse för att se detta mästerverk. Snyggt tolkat Paula! Ha en fin lördag. Kram

 6. Verkligen imponerande! Skönt att det finns entusiaster som kan förgylla upplevelser för andra.

 7. Violen på Brandholmen

  Vilket enastående bygge! Häftigt!

 8. Det var verlöogem ett imponerande bygge! Jag kan tänka mig att han hade rätt kul under tilden som han byggde. Lego är ju skojigt!

 9. Imponerande byggverk i lego.
  Mykje tålmodighet i sving her.

 10. Heisann, imponerende…. skal se hva vi kan få til med våre legobrikker også når høsten kommer…. Vi har også et Fredriksberg her, men det er et foretag som bygger ut byen vår! Ha fin sommertid ;:OD)

 11. Jättekul, sånt här älskar jag att titta på, Fredriksberg har jag besökt eftersom jag åkt skidor i Säfsen för länge sen. Bruksbyggnaden fanns kvar då.

Kommentera