Bloggen

Urladdning!

Av
den
14 juli 2018

Åska och dunder, magiska under…eller hur sjöng dom Herreys?
Det var olidligt hett på loppis idag, väldigt lugnt då de flesta var ute på aktiviteter under Fredriksbergsdagen, visning av krutfabrik, sikfest på hembygdsgården, fisketävling för barnen, lekar på fotbollsplanen. Dagen skulle avslutas med det årliga plankracet, ni vet det som började som ankrace med en massa guppande plastankor som tävlade om att komma först i mål, de har numera blivit till tristare plankbitar som flyter omkring och letar efter ?? en annan planka kanske? Nåväl, lotter säljs i stora mängder, även jag köper varje år en bunt, men någon vinst har jag inte sett till.

Jag hann hem gott och väl innan Blinka började vandra omkring och bädda i alla fem hundbäddar (nej, jag har inte fem hundar!) krafsa och rota, sen knycklas också mattorna ihop till små dragspel.
Då vet man att det är dags för Tor att mullra.

När ovädret dragit förbi dröjde det inte länge innan brandkåren fick utryckning, vet inte var, men kanske hade blixten slagit ner någonstans i skogarna.

Igår var det fredagen den trettonde och jag kan väl berätta om den eländes dagen också…

Först klämde jag tummen när jag skulle stänga altandörren…

Sen skulle jag stryka en skjorta jag beställt på rea. Den var ännu snyggare än på bild, passade perfekt och jag var så nöjd med mitt köp

Tror ni inte jag bränner opp skjortan när jag stryker? Det är vad jag kan minnas första gången jag lyckas med det konststycket! Strukit har jag minsann i mina dagar, en lång period skulle man ju varje dag ha en nystruken blus (gärna knytblus) på sig på banken! Likaså strök jag mina partners alla skjortor (undrar varför?)
Men nu har jag sedan länge vant mig av vid strykjärn och då gick det som det gick, snyft!

På tal om olycksdagar så

kommer jag osökt att tänka på en historia som min mor och mormor berättade för mig när jag var barn. Sanningshalten vet jag inget om, men:
Det var en kvinna som blivit spådd att hon skulle dö i en olycka en viss dag. Det var ju inte så roligt att höra. Inte ville hon dö heller, så hon bestämde sig för att den dagen skulle hon minsann inte stiga ur sängen. Det gjorde hon inte heller, däremot avled hon när en tung tavla rasade ner från väggen och knäckte nacken på henne….

Så kan det gå med olycksdagar.
Nästa fredag den trettonde ska jag inte stryka, så mycket kan jag lova….

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 juli 2018

  Underbart för naturen med en rejäl regnskur 🙂 Hoppas det kom tillräckligt för att verkligen göra nytta. Inte alls lika kul att du både gjorde illa dig och förstörde din fina skjorta. Vilken otur. Klart du blir ledsen när du har gjort ett fynd som du inte ens hinner använda.
  Blinka har det riktigt lyxigt med fem bäddar att växla mellan 🙂 Men det måste vara jobbigt att bädda allihop när åskan närmar sig. Eller så är det bra terapi för en ängslig lite vovve.
  Jag klarade mig helt utan missöden igår. Jag tänkte inte ens på att det var fredagen den trettonde och kanske gick allt bra just tack vare att jag inte visste om det 😀
  Kram

 2. Svara

  Kicki

  14 juli 2018

  Aj då, stackars tummen!
  Nån åska fick vi inte, men ett par rejäla regnskurar. Men det torkar upp så snabbt igen.
  Kram

 3. Svara

  Mia

  14 juli 2018

  Vi fick några skurar i går men jag vill ha mer!!! En sån där urladdning vore härligt….
  Men så himla förargligt med skjortan!!! Ja nageln också, nästa fredag 13:e får du allt vara extra försiktig 😉
  Kram på’re

 4. Svara

  "LillaSyster"

  14 juli 2018

  Nä, så mycket otur på en och samma dag. Men det är ju modernt med trasiga kläder….. du får ha ett svart linne under.
  Stackars Blinka, det är märkligt vad djur kan känna av långt innan det brakar löst. Regnet behövde ni ju så väl, skulle också behöva men vädret visar 30- 32 grader de närmsta dagarna idag har vindarna varit som om man blåst med fönen. När jag har så gott om druvor att jag kan göra vin ska jag skicka en flaska till dig. Troligen får jag då först emigrera till Italien eller Spanien – men man vet aldrig plötsligt händer det =) Kram

 5. Svara

  Skyttlat

  14 juli 2018

  Så skönt med regn, även om vi kan vara utan åskan! Stackars Blinka vilket jobb hon har att bädda? Här har jag en annan bäddare!
  Men vilken otur Du hade med tummen? Det som gör så jäkla ont att klämma sig? Och så surt med skjortan! Du kanske är som jag, som helst köper kläder jag inte behöver stryka? Själv klarade jag mig från olyckor igår.
  Kanske bäst man kommer sig ur sängen, oavsett vilket datum det är? Hihi!
  Kramar och nospussar till Er alla!

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 juli 2018

  inte stryker jag nya skjortor… jag stryker ingenting.

 7. Svara

  Lillian Flaskerud

  14 juli 2018

  Usj så uheldig du har vært da. Du må være forsiktig skjønner du, og slutte med klesstryking 🙂

 8. Svara

  BP

  14 juli 2018

  Där fick ni äntligen ert efterlängtade regn. Nu vet jag inte om just du längtade efter regnet, men större delen av Sverige gjorde ju det. Själv har vi haft 32 grader och inte fått en droppe nu heller.

  Osis med blusen. Ledsen för din del. Men du borde ha lärt dig lektionen nu – att stryka kläder är totalt överreklamerat Vi äger inte ens ett strykjärn längre…

  Tummen ser inte ett dugg roligt ut den heller – outch!

  Historien du berättar får mig att tänka på “de flesta olyckor sker i hemmet”;-)

 9. Svara

  Ninni

  15 juli 2018

  Ja vi fick en urladdning vi med. Åskan var rejäl men det kom bara 0,9 mm regn. :\ Hade önskat mer jag.
  Vilken otursdag du hade igår. Jag hade ingen otur alls igår men har haft det fredagen den 13:de förr. Bl.a. slog jag min axel ur led fredagen den 13:de för 25 år sen.
  Kramen.

 10. Svara

  Ama de casa

  15 juli 2018

  Här i Spanien är det tisdagen den 13:e som är otursdagen. Så jag anpassar mig. Infaller den 13:e på en fredag så är jag spanjorska, annars är jag svenska 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 220
 • 437
 • 1 579 761
 • 4 991
 • 64 332
Sök här