GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 3

Av
den
16 januari 2019

Tema: värme

Vilket lämpligt tema när snön yr utanför fönstren, det har hållit på mest hela dagen, inte en plogbil i sikte än så länge.
Men, inte mig emot, jag gillar oväder, men jag gillar inte alla trafikolyckor som följer med dålig sikt och mycket snö

Den enda värme jag verkligen uppskattar, som äkta finne förstås, det är bastuvärmen!
Här ett foto på den pyttelilla bastun vi hade i lägenheten i Blötberget! Bara den var ju värd hela hyran…

Spisvärme är ju heller inte helt fel, helst då en gammeldags vedspis med bra drag. Såna har jag haft i många bostäder under åren

Om jag nu tänker efter lite så kan jag ju ärligt tillstå att även värmen från en brasa i kvällningen vid sjön där man campar är ganska nice…

Små kycklingbebisar behöver värmelampa för att hålla sig varma efter kläckning om inte mamma höna finns tillgänglig

Annars tycker jag som min första hund Larissa, att sommarvärme är mest jobbig och jag sitter och flämtar i skuggan

Tro nu inte att Blinka tackar mig för att jag klär henne så hon ska hålla värmen i vinterkylan…

Flera bidrag till temat värme finns om du klickar på hjärtat!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  16 januari 2019

  Haha, Blinka, den Blinkan. Men gull är hon så det VÄRMER också mig! Fint inlägg om värme. Ha det varmt och skönt Paula!

 2. Svara

  Ninni

  16 januari 2019

  Den värmen behövs idag. Får väl låtsas att vi har den goa värmen inne men är ju naturligtvis tacksam för att fjärrvärmen funkar. 🙂
  Kramen.

 3. Svara

  Ditte

  16 januari 2019

  Vilket skönt och varmt inlägg. En bastu är värmande och likaså en god järnspis. Minns att vi hade en på landet som mamma var noga med att hålla fyr i. Och den värmde.
  En brasa/öppen eld vid vattnet uppskattar jag också. Mycket.
  Och så blinka i sin röda “outfit”. Men viktigt att hon är varm. Tycker nog hon ser måttligt road ut….
  Varm kram!

 4. Svara

  Herr nilssons fru

  16 januari 2019

  Tänk de kunde jag nästan gissa – att du skulle bjuda på lite bastuvärme 🙂 Bastu i lägenhet var väl lite ovanligt men gott för er. Kan tänka mig du saknar den. En gammal järnspis de har vi, den är guld.
  Jag förstår att Blinka inte gillar kläder, jag tog på mina jyckar en tomtedräkt ett år, ingen av dom rörde sig, de stod helt stilla tills jag tog av dem. Gjorde ingen, skulle bara fota dom 🙂 Hon är ju liten Blinka men hon ser ut att ha gott om päls.

  När barnen var små var vi vid sjön då och då och åkte skridsko o grillade över öppen brasa, det är mysigt och vackert man kan redigt snö in i dem, så också i din bild.

  Kramiz

 5. Svara

  byblixtra

  16 januari 2019

  En härlig variation på värme. Blinka är för söt i sin “jacka”. 🙂

 6. Svara

  BP

  16 januari 2019

  Gratuerar till veckans bidrag till temat! Enligt mig alltså. Helt suveränt löst! Förutom “lägerelden” som fler hade med är du ensam om resten av motiven. Otroligt bra bilder också!
  Vad gäller Blinka så förstår jag henne till viss mån, men “tomtedräkten” är ändå himla söt på henne om jag ska vara ärlig;-)
  Kycklingbebisen väcker många minnen, då jag är uppväxt med hönsgård och värmelampor i köket, där kycklingarna kläcktes.
  Rottisen däremot skrämmer livet ur mig;-)

 7. Svara

  bjorgnin

  16 januari 2019

  Heisann, ennå har jeg til gode å være i bastu, tror det blir for varmt! Og så leste jeg nettopp om hvor viktig det er å kle på dyra for at de skal holde varmen ute. Kanskje neste strikkeprosjekt får bli en pullover til Spot! Flott bidrag til denne ukas utfordring.
  Ha fine varme dager framover ;:OD)

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 januari 2019

  Det var många sorters värme och mest gillar jag elden vid sjön. Det är något väldigt speciellt med en liten brasa i skymningen vid en sjö. Men alla dina bilder visar skön värme och jag tror visst att Blinka är tacksam för att slippa frysa. Du har verkligen haft olika typer av hundar 🙂 Jättefina båda två. Den lilla kycklingen berör mig väldigt mycket, av flera skäl. Otroligt söt men går förmodligen inte mot en rolig framtid. Eller kanske blir den en frigående och välmående höna på en liten gård. Jag hoppas det.
  Kram

 9. Svara

  Anki

  17 januari 2019

  En skön värme i alla dina bilder … ja förutom bastun då – jag avskyr att bada bastu!
  Lilla fina Blinka … hon ser verkligen inte glad ut i sin fina jacka!
  Ett härligt inlägg på veckans tema!
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  17 januari 2019

  Haha! UNDERBAR tolkning! Gillar bilden på Blinka mest tror jag – kanske är jag en gnutta sadistisk? 😉

  Ha en braig dag!

 11. Svara

  Stare Ström

  17 januari 2019

  Bastuvärme är fint så här års!

  svar: Skåne kan också bjuda på blommande vintergäck så här års! Det lyste gult i rabatten idag.

 12. Svara

  Anni

  17 januari 2019

  Jag försöker värma mig av ditt inlägg idag, sitter här och fryser. Hörde att det ska bli än kallare. Usch. Men det är ju vinter …

 13. Svara

  Helen

  17 januari 2019

  Det ser härligt med bastuvärme just nu när det är svinkallt ute. Fast att sitta vid en brinnande brasa är också härligt och väldigt avkopplande.

 14. Svara

  Beppan

  17 januari 2019

  Vilken härlig kavalkad av värmebilder!
  Bastun tilltalar mig mycket. Särskilt som nu då tempen därute drar neråt minus 25…
  Jag gillar verkligen värme på alla sätt.

 15. Svara

  "LillaSyster"

  18 januari 2019

  Klart att du skulle välja bastu. Lilla kycklingen så ynklig den ser ut. Och söta Blinka…..jag hoppas för Blinkas skull att det bli lite mildare så hon slipper förnedringen. Den fina gamla spisen – skulle gärna ha en till bara prydnad. Toppen tolkning! Önskar dig en fin helg! Kram

 16. Svara

  Violen på Brandholmen

  18 januari 2019

  Det sägs att för mycket och för lite skämmer all! För min del gäller det i högsta grad också värme, gillar när det är “lagom” temperatur för att min kropp ska må gott! Den lilla kycklingen är helt bedårande, gick rakt in i hjärtat!
  Trevlig helg!

 17. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  18 januari 2019

  Bastu måste vara skönt så här i vinterkylan. Fin bild på den gamla vedspisen.
  Ingrid

 18. Svara

  Lillian Flaskerud

  19 januari 2019

  Sånne gamle kjøkken er så koselige. Min mormor hadde slik ovn på sitt kjøkken da jeg var liten.

 19. Svara

  kajsalisasblogg

  20 januari 2019

  Många former av värme kycklingbilden var fin och sista var riktigt kul.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 83
 • 520
 • 1 578 118
 • 4 989
 • 64 277
Sök här