Gems weekly photochallenge # 3

Tema: värme

Vilket lämpligt tema när snön yr utanför fönstren, det har hållit på mest hela dagen, inte en plogbil i sikte än så länge.
Men, inte mig emot, jag gillar oväder, men jag gillar inte alla trafikolyckor som följer med dålig sikt och mycket snö

Den enda värme jag verkligen uppskattar, som äkta finne förstås, det är bastuvärmen!
Här ett foto på den pyttelilla bastun vi hade i lägenheten i Blötberget! Bara den var ju värd hela hyran…

Spisvärme är ju heller inte helt fel, helst då en gammeldags vedspis med bra drag. Såna har jag haft i många bostäder under åren

Om jag nu tänker efter lite så kan jag ju ärligt tillstå att även värmen från en brasa i kvällningen vid sjön där man campar är ganska nice…

Små kycklingbebisar behöver värmelampa för att hålla sig varma efter kläckning om inte mamma höna finns tillgänglig

Annars tycker jag som min första hund Larissa, att sommarvärme är mest jobbig och jag sitter och flämtar i skuggan

Tro nu inte att Blinka tackar mig för att jag klär henne så hon ska hålla värmen i vinterkylan…

Flera bidrag till temat värme finns om du klickar på hjärtat!

2

19 Comments:

 1. Haha, Blinka, den Blinkan. Men gull är hon så det VÄRMER också mig! Fint inlägg om värme. Ha det varmt och skönt Paula!

 2. Den värmen behövs idag. Får väl låtsas att vi har den goa värmen inne men är ju naturligtvis tacksam för att fjärrvärmen funkar. :-)
  Kramen.

 3. Vilket skönt och varmt inlägg. En bastu är värmande och likaså en god järnspis. Minns att vi hade en på landet som mamma var noga med att hålla fyr i. Och den värmde.
  En brasa/öppen eld vid vattnet uppskattar jag också. Mycket.
  Och så blinka i sin röda “outfit”. Men viktigt att hon är varm. Tycker nog hon ser måttligt road ut….
  Varm kram!

 4. Tänk de kunde jag nästan gissa – att du skulle bjuda på lite bastuvärme :) Bastu i lägenhet var väl lite ovanligt men gott för er. Kan tänka mig du saknar den. En gammal järnspis de har vi, den är guld.
  Jag förstår att Blinka inte gillar kläder, jag tog på mina jyckar en tomtedräkt ett år, ingen av dom rörde sig, de stod helt stilla tills jag tog av dem. Gjorde ingen, skulle bara fota dom :) Hon är ju liten Blinka men hon ser ut att ha gott om päls.

  När barnen var små var vi vid sjön då och då och åkte skridsko o grillade över öppen brasa, det är mysigt och vackert man kan redigt snö in i dem, så också i din bild.

  Kramiz

 5. En härlig variation på värme. Blinka är för söt i sin “jacka”. :-)

 6. Gratuerar till veckans bidrag till temat! Enligt mig alltså. Helt suveränt löst! Förutom “lägerelden” som fler hade med är du ensam om resten av motiven. Otroligt bra bilder också!
  Vad gäller Blinka så förstår jag henne till viss mån, men “tomtedräkten” är ändå himla söt på henne om jag ska vara ärlig;-)
  Kycklingbebisen väcker många minnen, då jag är uppväxt med hönsgård och värmelampor i köket, där kycklingarna kläcktes.
  Rottisen däremot skrämmer livet ur mig;-)

 7. Heisann, ennå har jeg til gode å være i bastu, tror det blir for varmt! Og så leste jeg nettopp om hvor viktig det er å kle på dyra for at de skal holde varmen ute. Kanskje neste strikkeprosjekt får bli en pullover til Spot! Flott bidrag til denne ukas utfordring.
  Ha fine varme dager framover ;:OD)

 8. Det var många sorters värme och mest gillar jag elden vid sjön. Det är något väldigt speciellt med en liten brasa i skymningen vid en sjö. Men alla dina bilder visar skön värme och jag tror visst att Blinka är tacksam för att slippa frysa. Du har verkligen haft olika typer av hundar :) Jättefina båda två. Den lilla kycklingen berör mig väldigt mycket, av flera skäl. Otroligt söt men går förmodligen inte mot en rolig framtid. Eller kanske blir den en frigående och välmående höna på en liten gård. Jag hoppas det.
  Kram

 9. En skön värme i alla dina bilder … ja förutom bastun då – jag avskyr att bada bastu!
  Lilla fina Blinka … hon ser verkligen inte glad ut i sin fina jacka!
  Ett härligt inlägg på veckans tema!
  Kram

 10. Haha! UNDERBAR tolkning! Gillar bilden på Blinka mest tror jag – kanske är jag en gnutta sadistisk? ;-)

  Ha en braig dag!

 11. Bastuvärme är fint så här års!

  svar: Skåne kan också bjuda på blommande vintergäck så här års! Det lyste gult i rabatten idag.

 12. Jag försöker värma mig av ditt inlägg idag, sitter här och fryser. Hörde att det ska bli än kallare. Usch. Men det är ju vinter …

 13. Det ser härligt med bastuvärme just nu när det är svinkallt ute. Fast att sitta vid en brinnande brasa är också härligt och väldigt avkopplande.

 14. Vilken härlig kavalkad av värmebilder!
  Bastun tilltalar mig mycket. Särskilt som nu då tempen därute drar neråt minus 25…
  Jag gillar verkligen värme på alla sätt.

 15. Klart att du skulle välja bastu. Lilla kycklingen så ynklig den ser ut. Och söta Blinka…..jag hoppas för Blinkas skull att det bli lite mildare så hon slipper förnedringen. Den fina gamla spisen – skulle gärna ha en till bara prydnad. Toppen tolkning! Önskar dig en fin helg! Kram

 16. Violen på Brandholmen

  Det sägs att för mycket och för lite skämmer all! För min del gäller det i högsta grad också värme, gillar när det är “lagom” temperatur för att min kropp ska må gott! Den lilla kycklingen är helt bedårande, gick rakt in i hjärtat!
  Trevlig helg!

 17. Bastu måste vara skönt så här i vinterkylan. Fin bild på den gamla vedspisen.
  Ingrid

 18. Sånne gamle kjøkken er så koselige. Min mormor hadde slik ovn på sitt kjøkken da jeg var liten.

 19. Många former av värme kycklingbilden var fin och sista var riktigt kul.

Kommentera