Gems weekly photochallenge # 34

Tema: stil

Jag har velat som en åsna mellan hötapparna, det finns ju så oändligt många stilar att välja på!
Till sist valde jag kanske den enkla vägen, handstil, något som helt verkar gå förlorad av våra nya generationer som inte lär sig att skriva med skrivstil längre, något jag tycker är väldigt synd.

Med så här vacker handstil skrev min mor i skolan om yrket affärsbiträde

Senare utvecklade hon sin handstil ännu mera när hon fyllde det ena vaxhäftet efter det andra med sångtexter.

Och titta här då! Kolla stilen på den heta kyssen, han som hållit i pennan är min pappa! Inget fel på den handstilen heller, pappa med stora händer var även duktig på att brodera!

Nu blev det platt fall med handstilen, väldigt ung Paula har väldigt bråttom att anförtro dagboken alla hemligheter, så handstilen blir inte vacker..

Det blev dock bättring på den fronten när jag vuxit upp, flyttat hemifrån och insett att jag måste få mat i magen! Då började mitt receptsamlande, och det pågår ännu!

Flera stilar hittar du när du klickar på hjärtat

0

21 Comments:

 1. Det är vackert med handskrivna brev. Lite synd att det försvinner mer och mer. Den gamla handstilen som jag fick lära mig i skolan tycker jag bättre om än den mina barn fick lära sig. Det ser nästan ut som textat. Kram

 2. Så fina och personliga handstilar, Paula!
  Jag “tjuvläste” i din dagbok och blev nästan rörd till tårar av två uttryck som jag inte hört på länge, länge,: “mitt i stakan” och “vi tyckte det var slött”. Så väl jag minns dem, det var ju så man sa!
  Det var hyvä att du sparat din dagbok. Tack för det!

 3. Det här är helt klart veckans bästa och mest originella bidrag till temat. Ingen tvekan!
  Vilka personliga handstilar och fina texter.
  Kravspecen som din mor sammanställde är helt suverän! Allt som står där är precis det vad jag förväntar mig av ett affärsbiträde även idag. Men förgäves…
  Ett helt underbart inlägg:-)

 4. Inte underligt att du associerar ordet stil med handstil när du har så många sparade handskrivna alster från föräldrar och dig själv. Väldigt bra tolkning och jättekul att ännu en gång få se lite av dina sparade skatter :D
  Kul

 5. Det var bättre förr… ;-)

 6. Svar: Trinny och Sussanah. Mina idoler:-) Älskade deras program. De kritiserade ALDRIG kroppar, ville aldrig att folk till exempel skulle banta utan försökte framhäva det positiva av “befintliga” kroppar. Så ska en personal shopper vara. Fast de var ju inte Trinny och Susannah.

 7. fiffig lösning, underbara bilder.

 8. Vet du Paula … jag tänkte att du skulle välja stilprover ur din samling av dagböcker och andra skrivna minnen! Bästa stilbidraget den här veckan! Bra jobbat!
  Underbar bakgrund och en fantastisk header! Wow!
  Ha en fin fredag!
  Kram

 9. Vi hade ju stilskrivning som ämne i småskolan, inte var det enkelt att få till dom snirkliga förebilderna i början på raden, vi skrev med bläck och penna med stift, det var lätt att få bläckplumpar och ibland blev det raspigt och då fick man i bästa fall nytt stift, så det ligger en hel del möda bakom en vacker handstil.

 10. Vilket underbart och stilfullt inlägg! Vackra handstilar, och intressant att se det där CV-et för affärsbiträden :-)

  När jag gick i skolan och det blev lite stökigt i klassrummet (med betoning på LITE, vi var mycket väluppfostrade ;-) ) då brukade fröken alltid hota med att hon skulle byta ut gymnastiktimmarna mot välskrivning :-D (Ja, det var grabbarna som busade mest. Vissa av tjejerna ville inget hellre än att få till det där bytet men dom var alldeles för välartade för att busa ;-) )

  Ha en fin fredag!

 11. Underbar uppsats om affärsbiträdet som din mor skrev när hon gick i skolan. Det var inte litet som fordrades för att bli expedit på den tiden. Jag skrev också dagbok när jag var ung och stilen är lite lik din. Det var tydligen inne att skriva med bokstäverna uppåtriktade. Det blir inte skrivet mycket för hand numera – jag skriver fortare på datorn.

  Ingrid

 12. Violen på Brandholmen

  Toppen att få ta del av de olika skrivstilarna! Väldigt intressant att läsa, du tycks ha allehanda skatter att plocka fram! Jag börjar fundera över vart min handskrivna receptsamling har tagit vägen, skulle vara kul att se hur min egen handstil såg ut “förr i världen”.
  Ha det gott!

 13. Vilka vackra skrivstilar. Tänk, då tog man sig tid att skriva prydligt – idag när alla skriver på skärmar och tangentbord försvinner det handskriva mer och mer. Jag kan knappt läsa vad jag skrivit längre. Orkar liksom inte vara prydlig utan slarvar bara ner några bokstäver som påminnelse.
  Främst minns jag att vi i skolan skulle texta g som en sådan där myra, helt omöjlig att lära sig. Måste nästan kolla om den finns i något typsnitt idag.

  Och vad gäller vår resa så har vi bara gjort knappt första tredjedelen än, det blir mer än Holland. Mycket mer :-)

 14. Oj, så fint skrivit! Kul att gå tillbaka i gamla dagböcker! Undrar var jag har mina? Ha en fin helg =)

 15. Heisann, det er gøy å sammenlikne tidligere håndskrifter… og jammen har våre fedre nydelige håndskrifter. De må ha skilt seg ut fra mengden! Ikke mange unge menn som skriver så pent! Ha flotte sensommerdager ;:OD)

 16. Jag gillar verkligen ditt inlägg och och jag håller helt med att det är så synd att vi inte lär våra barn skrivstil längre. Jag beundrar också hur min mamma skrev, hon hade också en väldigt vacker skrivstil. Själv skriver jag som en kråka men jag gillar din handstil.

 17. Det var kul läsning om vad som krävdes för att arbeta som affärsbiträde. Lite skillnad mot dagens platsannonser. :-)

 18. Herleg tolkning.
  Fantastisk fine handskrivne bilder.
  Særleg fint det med kva eit kyss betyr :)

 19. Innan datorerna, men snygg handstil.

 20. Så kul att se dina olika stilar! Skrivstilen är väl nästan bortglömd nu för tiden, tyvärr. Alltför sällan man skriver för hand.

 21. Du har ärvt din mors vackra handstil!
  // Anna

Kommentera