Bloggen

Candie på kollo

Av
den
24 augusti 2018

I morse kom Candie, Blinkas försynta och blyga syster för att tillbringa några dagar här på kollo när husse är bortrest.
Det spelar ingen roll hur ofta vi ses, hon går alltid först o gömmer sig under sängen. Nu har hon kommit fram och har valt att lägga sig i vardagsrummet under fåtöljen…

Så småningom blir hon morskare och nu har hon bäddat en egen slaf åt sig på köksgolvet, allt duger utom fem fina hundbäddar som ligger utspridda i pörtet…

På vår gård blommar fortfarande en del rosor..

fast de allra flesta har redan bildat frukt och jag har då aldrig sett så mycket nypon som i år

Rallarrosorna fortsätter att pryda omgivningen fast de är utblommade sedan länge..

Vissna men vackra om ni frågar mig..

Trots sommarvarma temperaturer börjar man ana lite höst..

Jag spanar otåligt efter svamp, den här ska nog bli en flugsvamp när den blir stor..

Två söta fjärilar väntar utanför..

..medan jag handlar lite smått och gott till helgen!

Ännu en solros som glatt blommar mitt i en rishög

Här nere vid sjön kan små vovvar sträcka ut och springa lösa

Jag har kollat stegräknaren och är inte alls nöjd med dagens prestation så jag tar mina kompisar och traskar iväg innan middagen.
Jag beundrar de fina höstfärgerna som poppar upp här och där..

..Och plötsligt händer det! Det glimtar till i ögonvrån, vad är det jag skådar….självaste KarlJohan!
Tänk vad lite vatten kan göra, det regnade igår kväll och kanske i natt och resultatet låter inte vänta på sig!

Trots att vi bara gick på cykelleden hittade jag flera kallar, en citronslemskivling och några smörsoppar.
Lycka!

Trevlig helg önskar pörtegänget

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 augusti 2018

  Jag börjar med ett stort grattis till ditt fina svampfynd. Du går direkt på den finaste av soppar medan jag får nöja mig med de lite vanligare 😉
  Vilken skillnad i kroppsspråk det är på Blinka och Candie. Blinka ser riktigt kaxig ut bredvid den lilla försiktiga Candie. Öronens hållning visar verkligen att de är olika till sättet. Men de är lika söta båda två.
  Du bjuder på många jättefina bilder och visst är Rallarrosen fortfarande vacker 🙂
  Ha en trevlig fredag och smaska på de goda ostarna 😀
  Kram

 2. Svara

  BP

  24 augusti 2018

  Älskar dina färgglada gardiner – så himla läckra och fräcka!
  När jag såg din svampskörd tänkte jag såklart omedelbart på Anki som ju är rädd för att det blir ett svampfattigt år. Hon kommer nog vara en aningen avis på dig;-)

  Så du har fått massvis med nypon, medan våra buskar tvärsöver gatan har fått pyttesmå nypon som är totalt uttorkade. Konstigt, för vädret var ju ungefär lika bra hos dig som hos mig.

 3. Svara

  Ditte

  24 augusti 2018

  Trevligt med ännu en fin hundkompis. Och en trevlig promenad fick ni. Tack för dina fina bilder. Så roligt att se hur det ser ut hos dig. Du bor ju verkligen mitt i naturen.
  Kul med lite svamp och det vill till att ha ögonen med sig för de är lätta att missa. Jag är bra just på att missa svamp. Ja, annat också i naturen. Ögonen har inte tränat på länge. Tänk att rallarrosorna är så sega. De vill inte ge upp.
  kram!

 4. Svara

  Anki

  25 augusti 2018

  Suck … jag får nog överväga att flytta! Vi tycks bo i en öken … Vi har visserligen fått några ynka mm med regn, men långt ifrån vad som behövs för att locka mycelet till liv igen. Grattis till fina kallar! Jag har dock inte gett upp hoppet, utan förväntar mig en sen med god svamphöst.
  Härliga bilder från din närmiljö och så fina bilder på systrarna!
  Ha en bra dag!
  Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  25 augusti 2018

  Så söta som sitter och väntar utanför affären, en med öronen upp och en med öronen ner. Synd om lilla C att vara så rädd. Vilken svampskörd! Nu har du ju både ost och svamp att kalasa på under helgen. Ha det gott! Kram

 6. Svara

  britten

  25 augusti 2018

  som vanligt fina fina bilder hr inne

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  25 augusti 2018

  Två vackra småtassar du har hemma just nu. Härligt med svampen. Men den vita där, blir det flugsvamp? Hoppas ni får en fin helg med allt snadder, ost och kex då menar jag. Gott det. Kram.

 8. Svara

  dogladyn

  25 augusti 2018

  Så mysigt med hundbesök. Visst är det konstigt att alla sängar i världen är ett stort överflöd för vissa? Jag har inte sett en enda svamp ännu. Vi har haft på tok för torrt.
  /P

 9. Svara

  BrittMarie

  25 augusti 2018

  Vilken tur att Candy vänjer in sig efter ett tag i alla fall. Sedan verkar de ju trivas bra ihop de båda systrarna. Jag bara älskar en av dina bilder, nej två, nej tre…Den med Rallarros och detta hav bakom utav gräs (?) som viker sig i vinden som ett rinnande vatten.
  Kram

 10. Svara

  Ninni

  25 augusti 2018

  Du är då helt otrolig på att hitta svamp!!!
  Igår när du promenerade i skogen tog jag itu med mina golv. Verkligen behövligt. Sist var innan vi åkte på semester och det var ju en dryg månad sen nu. Men nu är mattorna vädrade och golvet rent ett par dagar i alla fall.
  Idag ägnade jag mig åt något jag inte vill att det blir en vana. Jag har suttit och virkat på akuten i 3½ timme. Vilket j-a lördagsnöje va? Bara två veckor sen sist. Denna gång med C som har fått en otäck slemhosta och då blir det jobbigt att andas. De konstaterade att han inte hade lunginflammation och att de inte kan hjälpa honom så det blev till att åka hem igen. Få se hur natten blir då… Men jag hann virka en del i alla fall.
  Kramen.

 11. Svara

  "LillaSyster"

  26 augusti 2018

  Nu har jag korrigerat mitt inlägg, klart att jag stekte köttet! Det är bra med uppmärksamma läsare. Ha en fin söndag! Kram

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 augusti 2018

  i Göteborgs-Posten tyckte de i veckan att Pyramid-knäcke nästan godast,

 13. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 augusti 2018

  Nypon är så gott, jag gnager dem rå, försiktigt som en ekorre.

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 augusti 2018

  de italienska Crackes goda, smaka finskt

 15. Svara

  Ama de casa

  26 augusti 2018

  Candie ser lite slokörad ut… 😉
  Och visst kan man ana höstens intåg på dina fina bilder! Jag gillade INTE när rallarrosorna började bli överblommade, för det vittnade om att sommarlovet var på upphällningen. Nu ser man klart och tydligt i det här inlägget att skolan redan har börjat… 🙂

  Ha en fin söndag!

 16. Svara

  Kicki

  26 augusti 2018

  Tänk att Candie beter sig så trots att hon känner dig så väl.
  Här har kallarna stått som spön i backen i mer än en vecka. Vi har plockat massor. Sen jag frysit ner det vi själva behöver så har jag närmare 3 kg torkade, som jag hoppas att jag ska hitta köpare på.
  Idag såg jag pärlband av smörsopp utefter stig och väg, men dom är ju så hejdlöst slemmiga att rensa i regnväder, så jag håller mig till Karl Johan ett tag till.
  Visst märks det ätt hösten är i antågande, trots sommarvarma dagar.
  Kram

 17. Svara

  Mia

  26 augusti 2018

  Mysproppar 🙂 Så söta dom är!!! Artemis har träffat en fyrvägskorsning idag som heter Ludde, det märks att det är tax i honom för där kan man verkligen säga att han hade röstresurser!! Jisses….grannen är hundvakt till honom och var mer eller mindre förtvivlad, han hade t.om varit uppe i ett fönster 😀 Nåja, han ska hem ikväll så det lugnar ner sig…
  En fråga, tar du reda på nyponen??? Jag är lite sugen på att testa….sugen på svamp blev jag också, det får bli en tur i skogen snart men jag ska besikta bilen på torsdag och den ska tas om hand av en i grannbyn men jag vet inte när, det börjar bli bråttom och jag känner mig stressad…
  Kram på’re

 18. Svara

  Mia Ahlstrand

  28 augusti 2018

  Mysigt att få ha Blinkas syster på besök! Och visst ser man att det börjar bli lite höstigt även om en del blommar fortfarande. Oj så mycket nypon. Har funderat på att plocka till hästen men det har inte blivit av. Kanske ska ut och leta lite.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 48
 • 382
 • 1 718 620
 • 4 910
 • 63 186
Sök här