Gems weekly photochallenge # 37

Tema: vimmel

Det har varit svårartade födslovåndor om temat denna vecka,
jag är väl inte en person som syns i vimlet så ofta..

För att hitta något lämpligt material har jag tittat igenom gamla foton, blivit nostalgisk, tittat på ett vimmel av kaniner, hästar, hundar, kycklingar och andra djur som jag fick njuta av bo nära under några år.

Efter ett par dagars regnväder var det fint höstväder idag, men jag skulle inte plocka svamp, nä, ingen svampkorg med på promenaden.
Och hur gick det, ja det ser du ju, jag fick ta fram nödlösningen, en gammal plastpåse…

Och insåg att det nog måste bli så här!

För flera vimmel-foton. klicka på hjärtat!

0

18 Comments:

 1. Perfekt ju! Det verkar verkligen vimla av svamp i skogen. Inte bara hos dig! Skulle vara intressant att veta om du också drunknar i fjällskivlingar som Anki, Ingrid och till och med jag gör tvärsöver gatan. Vågar dock inte plocka då jag inte är säker.

  Ett perfekt bidrag till temat såklart, dessutom dagsfärsk:-)

  PS. Två av dina svampar i översta bilden ser ut att vara tatuerade, alternativt mögliga;-) DS.

 2. Ser helt underbart ut! Hm … men nu snodde du ju min idé – ja, med svampvimmel alltså :) Vi skogsmullar vimlar ju inte så ofta bland folk :) Ler lite åt BP:s kommentar om tatuerade svampar och att jag drunknar i fjällskivlingar :)
  Ha en fin dag!
  Kram

 3. Se där, du klarade ju av att hitta vimmel i landsbygden! Superfina foton och massa vimmel=)
  Svar : nej, jag har inga planer på must, nu plockas snart resten av skörden från de stor träden ner och blir mat till kossorna som har dåligt med mat, jag känner en bonde vars kossor tycker mycket om äpplen. Äpplena på lilla familjeträdet äter vi upp som de är kanske någon /äppelkaka/paj.

 4. Det verkar onekligen vimla av svamp där i skogen och att ha med sig en nödpåse är aldrig fel :-)

  Snygg tolkning!

 5. Ett vimmel av svampar! Grattis!

 6. Vilken härlig tolkning!! Kram på’re

 7. Det tycks vimla av svampar i höst :-)
  Och även på en del andra bloggar.
  Fint tolkat!

 8. Tänk att jag har så svårt att ta mig ut i “riktiga” skogen i år! Förr vandrade jag mycket mer i skogarna… men ofta har jag bott så jag har kunnat gå dit, nu behövs bil för att komma till det jag kallar för “skog”! :-)

 9. Vilken härligt vimlande nödlösning! Helt perfekt! Och vimmel av svampar lär jag inte få se i verkligheten denna höst så jag tittar gärna på dina fina bilder.
  Kram!

 10. Härligt vimmel. Jag är också mycket hellre ute i svampvimlet än folkvimlet och jag tycker att dina bilder lockar väldigt mycket mer :D
  Kram

 11. Vilket gott vimmel!

  svar: Tack för din trevliga kommentar!

 12. Man tager hva man haver.
  Plastposer i lomma er praktisk ofte.
  Fint tolka.

 13. Skulle inte ha något emot en tur i skogen för att plocka svamp men det lär knappast bli av. Jag rör mig mest mellan olika sjukhus eller åker i rondeller med min övningskörande dotter. Ja, en tur med gräsklipparn eller snabeldraken då och då får jag ju göra också. :-)
  C har förresten varit inlagd på sjukhus knappt två dygn nu. Han behöver få i sig mer näring och när han inte klarar av att äta så blev lösningen ett besök på akuten och inläggning på avdelning. De hittade en liten lunginflammation så han fick näringsdropp i 36 timmar och kom hem med antibiotika.
  Kramen.

 14. Går att hitta vimmel överallt ? Ett vimmel av djur och svamp är inte helt fel.
  Ja visst kuppade vi oss fram och man fick lite dåligt samvete mot de vi gick förbi. Men det försvann sen ?

 15. Tur du hade en påse med dig.

 16. För mig vimlar det aldrig av svamp i skogen, tyvärr. Men så är jag inte så ofta där ute heller :-). Fina svampbilder!
  Ingrid

 17. Ja i år vimlar det verkligen av svamp i skogen, några som gillat bristen på regn i sommar. Plockar inte själv men har nära så jag brukar föräras med en del. Riktigt mitt i prick vad gäller vimmel den här årstiden.

 18. Svampvimlet ser riktigt trevligt ut! Jag ser också att det är mycket svamp i skogen men tyvärr har jag inte hittat några kantareller än men jag har inte gett upp hoppet om höstkantarellerna.

Kommentera