GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 38

Av
den
20 september 2018

Tema: ord


(bild från nätet)

“Ett uppmuntrande vänligt ord kan göra under”

Jag älskar ord, hur skulle det annars se ut med tanke på hur mycket jag läser?!?

Orden använder vi för att kommunicera med varandra

Ibland tycker vi att orden tar för stor plats och..

..vi väljer att använda symboler istället för ord….ja och här ser du hur bra det fungerar !

Det är inte alltid så lätt med ord på andra språk

Det finns språk där orden avviker betydligt från andra språk..

“Sanna mina ord

Särskrivna ord är både lustiga och olustiga om du frågar mig

Lustigt eller olustigt, vad tycker du?

En hund lär kunna förstå minst 50 ord, en del hundar förstår upp mot 200 ord och då är det inte betoning eller röstläge eller gester som avgör utan man har testat orden helt neutralt uttalade utan andra åthävor.

Detta var min tolkning av temat ord, klicka på hjärtat så hittar du många fler tolkningar!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  20 september 2018

  Åhhh Paula, jag älskar dig!!! OCH jag älskar särskrivningar för då får jag verkligen utlopp för mina känslor och de ord som kommer ur min mun och stundtals dyker upp i mina tankar, passar sig inte som skrivna!!
  Kram på’re

 2. Svara

  bpz3

  20 september 2018

  Herregud vilken rolig tolkning:-) Love it! Denna omgångens absolut bästa och roligaste tycker jag!
  Älskar särskrivningar, att skratta åt alltså, men de gör mig vansinnig i en tidningstext eller på sociala medier. Å det finns faktiskt några bloggare som är otroligt duktiga på särskrivningar.
  Å japp, finska är aningen svårare än andra språk;-) Jag bruka ju säga/skriva att det ofta räcker med att sätta bokstaven “i” bakom ett svenskt ord å så har man det finska ordet. En sanning med stor modifikation;-)

 3. Svara

  "LillaSyster"

  20 september 2018

  Sista bilden……hon är såååå fin! Underbara lilla Blinka =)
  Superkul tolkning. Krya på dig vännen, såg hos mig att du blivit förkyld och jag har kul =) Men nu får det nog bli promenader där det inte är risk att få något träd i huvudet, det väntas ju rejält blåsigt väder.
  Kramen

 4. Svara

  Ditte

  20 september 2018

  En fantastisk tolkning av veckans tema! Verkligen “all inclusive”. När den är som bäst. (Jag vill inte ha det på hotell om inte nöden kräver det). Bilderna talar helt sitt egna språk. Och alla dessa ord som betyder så mycket – talad och skrivna. Tänk om man även förstod det outsagda.
  Skrattade gott åt de härliga särskrivningarna.
  Kram!

 5. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  21 september 2018

  Mycket bra tolking och jag diggar din sär skrivnings bild serie 😀 😀

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 september 2018

  En helt underbar tolkning och jag skrattade gott flera gånger. Bilderna som illustrerar särskrivningar är jätteroliga 😀 Tänk att det ska vara så svårt att skriva ihop ett ord som helt klart är just ett ord.
  Första bilden gör mig varm och bilden på Blinka är så väldigt berörande tillsammans med dina fina ord. Tvättråden visar hur många av oss känner inför alla symboler. Men jag känner faktiskt igen t ex strykjärnet 😉
  Finskan påminner nog inte om något annat språk men det visar på vilken styrka och egen vilja det stolta folket har. De ska minsann inte vara som alla andra 🙂 Sympatiskt tycker jag.
  Kram

 7. Svara

  Ama de casa

  21 september 2018

  Vilket härlig ordrikt inlägg! Jag älskar också ord, fast har rätt svårt för dom finska… Fattar inte så jättemycket av dom om man så säger 😉

  Särskrivning kan bli bra lustigt ibland, som i dina exempel här. Men rent generellt så ogillar jag sär skrivning 😀

 8. Svara

  Anki

  21 september 2018

  Nu gör jag ett nytt försök att kommentera …
  Ett fantastiskt inlägg som fick mig att le stort! Särskrivningar kan vara ganska roliga, men är ett stort otyg!
  Underbar bild på världens finaste Blinka!
  Kram

 9. Svara

  Beppan

  21 september 2018

  Åh så skön tolkning av temat ord!! Det där med särskrivningar är ju ett elände. Men attans så skoj det kan bli!

  Min moster gav bl a ut tre diktsamlingar. Har några ex av dem. Maila mig!
  maggan@egonet.se

 10. Svara

  miatankar

  21 september 2018

  Instämmer med de som redan kommenterat, härliga särskrivningar du visar i ord och bild! 🙂

 11. Svara

  Karin Eklund

  21 september 2018

  En underbar glad-tolkning av ord! Jag ler med hela munnen! Tack för det Paula!

 12. Svara

  Violen på Brandholmen

  22 september 2018

  Här har du inte snålat på orden! Toppentolkning som sprider glädje! Särskrivning är en styggelse men dina exempel är helt underbara!
  Trevlig helg!

 13. Svara

  Stare Ström

  22 september 2018

  Det var en kul tolkning!

 14. Svara

  byblixtra

  22 september 2018

  Roligt inlägg! 🙂 Särskrivningar kan bli riktigt dråpliga.
  Gillar sista bilden med vovven och texten. Så sant!

 15. Svara

  Helen

  22 september 2018

  Fantastiskt inlägg på temat Ord, jag älskar verkligen din tolkning! Särskrivningar kan jag knappt tänka på utan att få hjärnblödning!! Jag undar hur de har med särskrivningar i det finska språket??? 🙂

 16. Svara

  Sara Pepparkaka

  22 september 2018

  Jag undrar om katter förstår några ord? Det går knappast att testa dem i alla fall.

 17. Svara

  bjorgnin

  23 september 2018

  Heisann, her har du presentert mye interessant. Kom til å tenke på ordet grine som har motsatt betydning på dansk og norsk, vi smiler ikke når vi griner, men gråter i Norge!
  Ha go´hælj ;:OD)

 18. Svara

  Anne-Mari

  23 september 2018

  Aldeles fantastisk innlegg med ord.
  Kreativ løsning på utfordringa !!
  God søndag )

 19. Svara

  kajsalisasblogg

  23 september 2018

  Första bilden var härlig och tvättsymbolerna skrattade jag åt. Kul att du tar upp särskrivning retar mig också på det.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 447
 • 1 575 997
 • 4 984
 • 64 198
Sök här