Bloggen

Friska promenadvindar

Av
den
21 september 2018

Just när hösten är som vackrast blåser det som sjutton!
Jag gillar egentligen vindar, då händer det något, det blir lite omväxlande..
Men, som jag konstaterat tidigare, det är ju omöjligt att fota när träden svajar och löven fladdrar..

Men bilder blir det, vad skulle det annars vara för blogg?

Världens bästa draghund, fast bara när man vill stanna för att fota!

Vackert men sorgligt när löven börjar släppa….

Ett ihärdigt jamande avslöjade vad som hänt…vi hade fått sällskap på promenaden!

Hon får så gärna följa med när vi inte går över starkt trafikerade vägar, men måste hon jama hjärtskärande hela tiden?

Nu är hon helt utslagen efter en för henne oändligt lång promenad

Vilken fjant, vad håller hon på med? undrar Blinka

Jag har så omtänksamma gulliga människor omkring mig, eller hur?

Jag hade alldeles svarta fingrar efter att ha rensat citronslemmisar, nu slipper jag det…i ett litet kuvert låg gummihandskar..

Titta så fina svampar, och händerna är rena..

Avslutar med en liten rar hälsning i min nya lånebok…

Trevlig helg från pörtet!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  21 september 2018

  Friska vindar nu!! Tror Knud har slängt ut en hand hitåt för jisses vad det blåser…och regnar!!! Roligt med citronslemskivlingen för i natt drömde jag att jag plockade massor av dom!! Det får väl bli en dröm 😉
  Kram på’re

 2. Svara

  Sirpa

  21 september 2018

  Blåste upp rejält här också och kom både regn och dunder men lugnade ner sig snabbt sen till mer normal blåsighet bara…. håll i hatten!

 3. Svara

  bpz3

  21 september 2018

  Men visst har en släng av Knud även härjat här det senaste dagarna. Men vindarna är fortfarande varma och dagstemperaturen ligger fortfarande kring 20-22 grader. Å som vanligt ligger de norra delarna av Sverige lite före Stockholm med gula löv på marken. Några av träden/buskarna har bytt färg från grönt till rött eller gult, men många är fortfarande helt gröna. Å gräsmattorna har nog inte varit lika gröna sedan den regniga sommaren 2017.

  Vad en citronslemmis är vet jag inte, men den verkar ha samma effekt som bläckfisk eller färsk gurkmeja, fast då blir fingrarna gula;-) Tar alltid latexhandskar på mig i båda fallen;-)

 4. Svara

  Karin Eklund

  21 september 2018

  Här åskar det rejält, stormar och gnölar på just nu. Fina “människor” har du verkligen omkring dig både inne och ute. Undra på att Astrid blev slut…:) Kurremurran. Knudhälsningar från ön i havet!

 5. Svara

  Ditte

  21 september 2018

  Lite vemodigt är det ju när träden fäller sina löv. Man vet att det ska hända – men ändå. Jag följer så gärna med dig på dina promenader och att promenera tycker jag om. Kul att katten också hänger på. Men helt slut efter ansträngningen. Blinka verkar ha mer ork.
  Vad snällt att utrusta dig med plasthandskar. Omtanke av stora mått. Och en fin skörd fick du också.
  Kram!

 6. Svara

  Anki

  22 september 2018

  En härlig promenad! Så snällt att du fick plasthandskar … jag har jättesvårt för att använda såna – får olidlig klåda mellan fingrarna. Har provat några olika, men det hjälper inte.
  En hälsning att bli glad av!
  Kram

 7. Svara

  "LillaSyster"

  22 september 2018

  Jo, du idag blåser det som sjutton, gick i spåret ett varv, men det kändes inte helt säkert, såg några knäckta tallar efter Knud och fler kommer det nog att bli för vinden tar i bra nu igen. Fina Astrid helt utslagen på den fina mattan! Var har du köpt mattan – helt underbar. Nu ska jag ta ett tag med snabeldraken, sen blir det kaffe och visst är det toppen med omtänksamma människor. Kram

 8. Svara

  Kicki

  22 september 2018

  Ja, nu är det en fin tid, om man bortser från blåsten. Vad rolig hon är Astrid som följer med på promenaden.
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  22 september 2018

  Hösten är väldigt vacker, fast här nere märker man inte lika mycket av den, palmerna behåller sina löv året om. (Utom när det kommer palmfrisörer och friserar dom 😉 ).

  Härligt med omtänksamma människor och fint sällskap på promenaderna 🙂

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  22 september 2018

  Stackars lilla kisse som blev trött av promenaden. Hon tyckte nog att hon kunde ha fått ligga som en boa om din hals och spara på tassarna 🙂 Hundar som drar precis när man ska fota är ett välbekant begrepp för mig. Saknar det lite. Det är lite tomt att ha händerna fria för fotande.
  Att du har snälla och omtänksamma människor omkring dig återspeglar sig nog i hur du är mot dem. Jag tror att du är precis lika vänlig mot dem 😀
  Kram

 11. Svara

  Ninni

  22 september 2018

  Jägarns blåsväder! Får ju så ont i kroppen när det blåser.
  Det enda jag varit ute de senaste dagarna är när jag plockat fallfrukt. 😀
  Du kan aldrig gissa var jag tillbringade gårdagskvällen (fredag). Nä inte framför tv:n och Idol, tyvärr… Nä jag var med mamma på akuten! För 8 dagar sen var jag där med sambon. Fick träffa samma läkare som då… jättegullig och duktig läkare så det var ju bra men de spärrar väl snart in mig för jag är ständigt återkommande med sjuklingar som jag vill få inlagda. 😮
  Kramen.

 12. Svara

  Anne-Mari

  23 september 2018

  Så nydelege haustbilder.
  Og så fint innlegg på alle vis.

 13. Svara

  blondina

  23 september 2018

  Vad mysigt med en promenad 🙂 Här i malmberget (gällivare) är de hyfsat fint väder men satan så de blåser 🙁 T.om hundarna tycker de blåser alldeles för kallt..hujj hujj!!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 209
 • 415
 • 1 718 399
 • 4 910
 • 63 173
Sök här