Gems weekly photochallenge # 4

Tema: bok

De flesta böcker jag läser lånar jag på vårt eminenta bibliotek!
Men inför temat kastade jag en blick på min numera ytterst förminskade bokhylla som endast innehåller vissa faktaböcker, ett gäng kokböcker, svampböcker, Fänrik Ståhls sägner och en uppsjö av böcker som handlar om finsk krigshistoria, arvet efter mormor.
Men, sen fastnade min blick på något helt annat, nämligen min bok

Födelsedagspresenten jag fick av min dotter när jag fyllde 50 (för ähum ett par år sedan…)

En handskriven “bok” med massor av foton och mitt livs historia, typ…

Man skulle kunna kalla det ett minnesalbum men jag väljer att kalla det min egen bok, hela 42 sidor från pärm till pärm.

Det är mycket Paula nu, håll till godo!

Men jag har ju faktiskt syskon också, visserligen “halva” men viktiga för mig. Vi har umgåtts sedan vi var barn men inte bott tillsammans.

Gör ett lite skutt och vips så blir jag…mormor! Strax innan fyrtioårsdagen, så jag kallar Simon för min födelsedagspresent!

Detta epitet har följt mig i många år nu…

Det är inte bara barn och barnbarn som får plats, även djuren är med. Min första hund Larissa, otroligt älskad och alltid saknad

Barnbarnen har hunnit bli tre stycken, jag vet inte om det kommer att bli några fler…

Kolla stilen! Bor man i Säfsen så får man klä sig som man vill..

Jag tror jag får hejda mig här, är ni med ännu?

Vilket arbete och omsorg min dotter har lagt ner på denna den finaste presenten jag någonsin fått!

Min kära dotter skulle inte vara den hon är om hon inte tänkt på allt, så självklart har hon bränt ner rubbet på en cd-skiva också!

Kanske tänjde jag något på temat denna gång men det var så himla kul att åter sitta och bläddra och läsa gamla minnen. Och ni kära besökare fick se ett litet axplock ur mitt liv..

Flera temadeltagare hittar hittar du om du klickar på hjärtat

2

30 Comments:

 1. Sylvia Siverling

  Vilken kärleksgärning din dotter utfört med arbetet på denna bok. Ovärderlig gåva!
  Jag gillade de olika citaten/aforismerna, bl a “en baby är ängel vars vingar krymper i takt med att benen växer” Och så roligt att se alla bilder på dig ända från begynnelsen.

 2. Vilket helt underbart bidrag till temat! Så mycket kärlek och jobb din dotter lagt ned på denna underbara fotobok. Love it! Förstår helt och hållet att den här boken är en av dina käraste ägodelar. WOW!

  PS. Dessutom inspirerade du mig till mitt bidrag imorgon. För jag har faktiskt också gjort en bok. Tack för den du:-) Du brukar ju aldrig tjuvtitta på bidragen, men det gör jag. Läser inläggen när de kommer upp på min blogglista. Å idag var det en himla tur att just din idé dök upp, då jag helt hade glömt min/vår bok. DS.

 3. Svar: jo då, jag har undersökts tidigare och var inbokat för operation 2013. Fegade ur där, eftersom en kollega som hade liknande problem hade hamnat i rullstol. Så visst har jag haft problem med ryggen lång tid. Har benskörhet och tar medicin för det. Har faktiskt ingen aning om skolios och benskörhet är samma sak. Kan inte de medicinska uttrycken och googlar inte heller. För då dör man innan man googlat färdigt;-)

 4. Vilken underbar bok om ditt liv! Ett fantastiskt arbete av din dotter! Roligt att följa dig genom bokens sidor med alla gamla foton! Veckans bästa, roligaste och intressantaste bidrag till temat!
  Kram

 5. Vilken present! Mm du vinner veckans tema hittills – i alla fall i mitt tycke och smak. (ser nu vad Anki också skrivit) Vilken skatt både den men framförallt dottern. Ha det gott! (Du har så rätt…..översållad med jobb, men väljer man att åka bort så får man ta tag i sakerna och jobba i fatt när man kommer hem) Kram

 6. Men ååååå vilken underbar present!!!!!! Vilken ängel till dotter du har
  Kram på’re

 7. Men vilken helt FANTASTISK present! :-) Och ett underbart bidrag till veckans tema – inte ett dugg tänjt om du frågar mig :-)

  Så fint skriver också, din dotter med det vackra namnet. I dubbel bemärkelse dessutom, både orden och den tjusiga handstilen :-)

 8. Fantastiskt vilken fin bok det blev!
  Jag gjorde en när vår dotter fyllde 50 och även till Thomas 50-årsdag, men där finns bara foton inte alls med allt trevligt som din bok är påfylld med.
  Kram

 9. Jag kommer så väl ihåg när Saija gjorde denna bok/album till dig ?
  Den är lika fin nu som då ?
  Kram från mig

 10. For ei fantastisk flott gåve du fekk av din dotter.
  Ho set virkeleg pris på sin mor.
  Fin tolkning.

 11. Det där kallar jag kärlek! Så fint och så fint att du delar med dig så frikostigt av dig själv. Den finaste boken du har förmodar jag. En bra idé för övrigt som jag kanske tar efter till mina barns födelsedagar längre fram.
  Ha det bästa Skogsmulle-Paula!

 12. Håller med om att det är det finaste bidraget till veckans tema, i alla fall än så länge. Helt underbara fotobok. Vilket arbete hon har lagt ner för att få boken så fin. Det är kärlek det!
  Ingrid

 13. En fantastisk bok som säkert är vältummad. Vilken underbar present och vilken möda och massor av tid din dotter har lagt ner på hela projektet. Men hon hade säkert jättekul medan hon gjorde det :)
  Jag fick också en bok av min dotter när jag fyllde 50. Jag hade önskat mig en tavla, målad av henne, men hon fyllde ett stort album med målningar av oss i familjen och naturen omkring oss. På varje sida finns en personlig kommentar :D Vi har alltså båda fått otroligt fina presenter av våra döttrar och jag vet precis hur mycket du älskar din bok :D
  Kram

 14. En sån fantastisk födelsedagspresent! Det var roligt att du delade med dig av den. :-)

 15. En otrolig present, fylld av kärlek från dottern till dig, wow :D
  Bästa boken!
  Jag har inte skrivit någon bok alldeles själv, men väl varit med i en bok och skrivit min berättelse, som blivit publicerad, flera gånger.

 16. Så fantastiskt roligt att få se din bok med alla fina bilder och text. En bättre present kan man ju inte få. Stor kram!

 17. Spännande, kul att ha sitt liv samlat på det viset.

 18. Vilken otroligt fin present du fick! Vad mycket kärlek det ligger bakom den boken. <3
  Kram.

 19. Men WOW vilket inlägg och vilken present! Så kul att se lite mer av dig, från förr också. Det betyder ju att du fanns före bloggen ;-)
  Mormor före 40, det är bra jobbat. Själv blev jag mamma efter 40. Så olika kan det vara!

 20. Oh so sweet memories! I wonder, that I’ve never thought about this most important personal book, but only about print books, which everybody can buy…
  Greetings from Germany :)

 21. Violen på Brandholmen

  Bästa tänkbara födelsedagspresent! Så kärleksfullt av din dotter att göra en helt speciell bok om ditt liv!

 22. Vilken fin present och vilken omtanke och vilket jobb som ligger bakom. En dyrgrip.

 23. Vilket fantastiskt bidrag till veckans tema. Vilken jättefin bok och den är till dig och gjord av din fina dotter. Så mycket kärlek och värme som finns samlat här. Helt ovärderlig. En bok att alltid ha med dig .
  Stort tack för att du delade med dig av detta. Och “här har du ditt liv” – en stor del av det och i text ord och bild.
  Kram!

 24. Hej, eftersom temat var Bok passar jag på att tacka för ditt tips om Elizabeth Gilberts Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter. En fantastiskt fin berättelse, ja faktiskt en berättelse i gammaldags mening. Karaktärerna var mycket bra beskrivna, man riktigt såg dem framför sig! För att inte tala om miljöerna; jag befann mig plötsligt i sekelskiftet 1700-1800, i London, på den engelska landsbygden, på ocenen, på Tahiti .. En av de bästa läsupplevelserna jag haft på länge, tack tack.
  Keep smiling.

 25. Vilken kärlek, att få en sådan bok av sin dotter. Vad många timmar hon måste tänkt på dig när hon gjorde den. Underbart!
  Eftersom du brukar undra när jag tar bloggpaus ;) så har jag varit och hjälpt mina sjuka föräldrar 2 veckor.
  Kram

 26. Väldigt fin present! Vara livet ut.

 27. Bästa present man kan få! Vilket jobb din dotter lagt ner i den.
  Fantastiskt!!!

 28. Vilken fantastisk present! Jag kan knappt föreställa mig hur kul det skulle vara att få något så fint av sitt eget barn! Vilket jobb hon har lagt ner. Den boken får du verkligen vara rädd om och vårda ömt.

 29. Heisann, dette må være den flotteste 50-års presangen jeg har sett. Tenk så mye arbeid datteren din har lagt ned i den boka. Sikkert veldig morsomt å holde på med også. Og hvilken fryd det er for deg å ha den i hylla, ta den fram ved visse anledninger og kikke på bildene og lese teksten. Ha ei flott uke ;:OD)

Kommentera