GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 41

Av
den
10 oktober 2019

Tema: orange

Orange är en av mina absolut favoritfärger! Se bara på min header!

God mat är också en favorit, varför inte kombinera! Ja, jag vet att man säger laxrosa, men laxen jag äter här är baske mig orange!

Jag kunde inte låta bli att googla lite närmare på ordet orange och läser att färgen orange förknippas med nedre delen av ryggen och tarmarna, buken och njurarna. Färgen orange styr även matsmältningen!

Det är inte svårt att hitta orange i mitt lilla pörte, se bara hur jag inrett mitt sovrum! Orange och grönt är huvudfärgerna.
Enligt feng Shui symboliserar orange hälsa, entusiasm, optimism och vitalitet, gott självförtroende, kreativitet och mod.

Den orange färgen mildrar depression och ökar aptiten (aj då, då har jag fått förklaring på min omåttligt goda aptit.)

Den tåligaste sommarblomman jag vet som jag handlar varje sommar är den glatt orangefärgade tagetesen.
Även i år höll den ut längst, men efter några frostnätter har nu även den tagit farväl.

I ärlighetens namn måste jag ju också berätta att det finns negativa sidor förknippade med att ha orange som favoritfärg, man kan lätt bli överdriven, tröttsam och upprörande, oops!
orange kallas även skilsmässofärgen, och jag som nästan slagit rekord i antal skilsmässor…

Flera tolkningar av temat hittar du när du klickar på hjärtat!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  10 oktober 2019

  Ohhh, orange, det gillar jag!!! En härlig, varm färg som piggar upp! Men nu när jag tittar mig omkring, så förstår jag varför jag är kroniskt trött…..det var inte mycket orange att fästa blicken på här!!! *suck*
  PS Vill bara säga (med tanke på dagen) att jag har aldrig hört talas om årets (och fjolårets) nobelpristagare i litteratur! Nope…men jag är inte förvånad 🙂 Kram på’re

 2. Svara

  Klara Ovidia

  10 oktober 2019

  Precis vad jag tänkte om din header och nu vet jag vad att du gillar orange på riktigt! Intressant är din googlesökning som relaterat till rygg, tam och matsmältningen, där får jag nog söka mer och ställa frågan hur? Vad grundas det på? 🙂 och jaaa jag älskar orange, superfärg i bildskapande, men vem färg är inte det förresten? Orange
  som skilmässofärg, milde tid, tur jag gifte mig bara en gång da – men har den påverkan på separationer i övrigt? De blev några stycken de med.
  Kul knorr på ditt inlägg!

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 oktober 2019

  Jag har lite svårt för orange när det gäller hur jag klär mig och inreder. Jag är en trist blå och naturfärgad person men jag tycker att det blir fint med små inslag av lite starkare färger, däribland orange. Kul att du delar med dig av allt som färgen orange står för. Jag konstaterar att jag aldrig har varit med om en skilsmässa och om det beror på mina färgval vet jag inte 😉
  Kram

 4. Svara

  BP

  10 oktober 2019

  Det inlägget gör mig riktigt glad kan jag säga. Äntligen någon som är lika förtjust i orange som jag! Det var dessutom en nyhet för mig att du gillar orange, för det visste jag inte.
  Och jag väljer absolut Feng Shuis tolkning av färgen, bland annat därför att jag bara hunnit med en skilsmässa;-)
  Intressant att orange även används i samband med olika kroppsdelar, det visste jag inte heller.
  Å dina plättar(?) med lax (minus spermierna) – ja, du har rätt, laxen ser orange ut. Inte mig emot alls:-)

 5. Svara

  Ama de casa

  11 oktober 2019

  Orange är också min favvofärg (strax efter rött) och du har hittat många fina orangea motiv här – snygg tolkning! Nu ska jag “springa” ned till plan sju och äta orange laxsushi innan just den serveringen slutar 🙂

  Ha det gott!

 6. Svara

  Anki

  11 oktober 2019

  En av mina favoritfärger också! Ja, inte som kläder på mig själv – då har jag helst färger som jag inte syns så bra i, men annars … som färgklickar och absolut bland blommor!
  Kul tolkning!
  Kram

 7. Svara

  "LillaSyster"

  11 oktober 2019

  Du har så rätt om min favorit färg =) Fina tagetes du haft, du tog väl tillvara på några frön till nästa säsong? Snyggt tolkning, ha nu en bra fredag – jag är påväg till jobbet =)

 8. Svara

  Ditte

  11 oktober 2019

  Vad roligt att du också tittat mer på symboliken i färgen orange. Detta vad gäller kroppens påverkan av orange, där fick jag veta lite nyheter. Tack för det. Man brukar ju säga “laxrosa” men jag tycker nog en är orange. Även den jag äter- Jag hade med ringblommor i mitt inlägg som i alla falla här i trakten är en tålmodig och upplysande vän- (Ja, de finns på många platser och min blid var tagen i Finland .)
  Att du tycker om orange har jag förstått och det gör jag också. Men har nog inget hemma i textilväg eller så som är orange. Inte vad jag ser eller kan komma på. Men jag hade det i slutet av 60 och under 70-talet- Kanske ska jag idag ut och leta efter en fin orange pläd till soffan.
  Kram och trevlig fredag. Och tack för en jättefin tolkning av veckans temaord.

 9. Svara

  Karin Eklund

  11 oktober 2019

  Ja, banne mig att den laxrosa är orange. Jag håller med dig om det!
  Och om du nu äter orange mat så måste du ju må bra av det enligt betydelsen av orange.
  Jag är ju också en orange människa på många sätt, fastän jag känner mig rätt så kolorerad. Men orange sticker upp och piggar upp. Orange behövs.
  Ha en fin fortsättning på fredag. Här är det rätt så regnigt och grått men visst lyser det upp lite här och där med höstglada orangea löv.

 10. Svara

  Laila Söderström

  11 oktober 2019

  LAX! Så orange och så god 😛
  TYcker väldigt mycket om din filt. Ser lite inbjudande ut i det här gråa vädret
  ///Laila
  http://tillklippt.blogspot.com/

 11. Svara

  Stare Ström

  11 oktober 2019

  En sådan där glad disktrasa vore väl inte så dumt!

  svar: Ha,ha! Tänkte inte på orangutanger, annars hade jag haft bilder!!

 12. Svara

  Beppan

  11 oktober 2019

  Där fick jag förklaringen till min aptit – jag gillar ju orange saker. Tack för det 🙂
  Mitt flickrum på 70-talet var till största delen inrett i orangetoner. Verkligen en färg jag blir glad av fortfarande.
  Laxrosa är egentligen ett konstigt uttryck. Laxen är ju helt klart orange.
  Disktrasorna är helt perfekta. Använder enbart sådana numera – lätt att tvätta och håller länge. Snyggt med orange inslag där också.

 13. Svara

  Hanneles bokparadis

  11 oktober 2019

  Orange är underskattat.

 14. Svara

  bjorgnin

  13 oktober 2019

  Heisann, synes den positive effekten av oransje er så stor at den overskygger den negative, derfor heier jeg også på den…. la oss få mer av oransje her i verden!

 15. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  13 oktober 2019

  Så fina bilder på temaordet orange du har fått fram !

 16. Svara

  kajsalisasblogg

  13 oktober 2019

  Orange ser gott ut i första bilden, härlig färg på pläden.

 17. Svara

  byblixtra

  14 oktober 2019

  Intressant med de olika betydelserna av färgen orange. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 105
 • 138
 • 1 654 181
 • 5 124
 • 66 091
Sök här