Gems weekly photochallenge # 41

Tema: vikt

Börjar inlägget försiktigt med lite….vikter

Det kommer flera…vikter

Oooh, cattlebell, också det en vikt för….träning!!!

Var har finnkäringen hamnat då?

Jorå, idag skedde premiären, jag har aldrig tränat på gym i hela mitt liv tidigare!
Men det är ju av yttersta vikt att inte ge vika för förfallet….

Fast min vikt talar vi tyst om!

Kan Kalle Moraeus så kan väl jag!
Och har man som jag numera fem minuters gångväg till ett litet gym där jag får träna kostnadsfritt då är jag väl bra dum som inte testar?

Nu ska det tränas med vikter och utan vikter två gånger i veckan är det tänkt..
Jag fick välbehövlig guidning så här första gången så jag i alla fall begriper hur alla redskap fungerar.
Personlig favorit blev…..roddmaskinen!
Tror jag ska satsa på att ro över Finska viken….vänta bara!

Att veckotemat löste sig så enkelt denna gång!
Nu tror ni bergis att jag började träna bara för att få till veckans ord??

Ja vem vet….flinar..
Klicka på hjärtat så får du se fler tolkningar av temat

0

21 Comments:

 1. Flott tolkning
  Og lykke til med treniga !

 2. gymvikter känner jag till

 3. Roddmaskin är på alla sätt väldigt bra träning.

 4. Hahaha! Där fick jag verkligen äta upp min kommentar från igår. Japp, nu har jag sett det, så jag tror det. Eller jo, gymmet är kostnadsfritt och veckotemat var vikt så…. Ja, vete-f*n;-) Hahaha:-))))))))))

  Egentligen vill jag bara ge dig en eloge faktiskt! Fortsätt med träningen (och minska matintaget) om du nu tycker att du är överviktig. Personligen tycker jag att man ska trivas med sig själv. Vikten spelar verkligen ingen roll (om det inte handlar om hälsoproblem förstås). I mina ögon är du en glad och absolut inte överviktig tjej!!! Bara så du vet. Hatar kroppsfixering;-)

  Åsså skrattade jag gott åt din “cattlebell”. Nej du, det är inte en klocka som ringer efter cattle typ kor eller så, utan redskapet heter kettlebell efter de gamla engelska vattenkokarna som såg ungefär ut på samma sett som vikterna.

  Å gratis gym med instruktörer finns det då inte här i 08.

  Kalle Moraeus kommer att leda Stjärnjul i Filadelfiakyrkkan i Stockholm i december. Min bästis Yvonnes Barbershopkör sjunger såklart. Har besökt föreställningen nästan varje år. Men när jag fick ett mejl om att Kalle var “huvudattraktionen” talade jag om för henne att hon nog får klara sig utan mig i är;-)

 5. Heja på! En toppentolkning av veckans temaord och i praktiken också. Än bättre! Så långt som till gym har jag inte kommit men jag tar mina långrundor och har ett program jag kör här hemma ett par gånger i veckan, BRAK – Buk, rygg., armar och knän. Det var en gång min vältränade pappa som en gång på 60-talet tyckte att svenska “beväringar” var så orkeslösa att något behövde göras. Programmet används än idag av både militär och polis. Och av mig.
  Tycker det är fantastiskt med gratis gym och instruktion och sen har du ju dina promenader som hjälper till. Hoppas nu du tycker det är kul att gå hit och att du gör det för att du vill.
  Kram!

 6. Ha ha vad roligt!!! På dom bara ? Lycka till!

 7. Heja dig Paula! Ta det lugnt från början så ska det nog gå jättebra. Detta är mitt dåliga samvete just nu. Jag måste oxå ta tag i det!
  Kram

 8. Det tycker jag att du ska göra, men glöm inte att ro tillbaka också! Jag tror att alla kan, det handlar mest om vilja Ha det så kul på träningen och öka inte på vikterna för fort – det tar ett tag för musklerna att utveckla sitt muskelminne. Kram

 9. Grattis Paula till gym-grym-verksamheten. Man mår bra av att lyfta skrot och får man göra det gratis är det toppen. Jag började med det för kanske tjugo år sedan men hade inte råd att betala 12 € för varje gång, så mitt gymmande upphörde nästan samtidigt.
  Jag tycker att det är en fin tanke att bjuda på gymmet istället för att ta betalt. En idé som många borde ta till sig men förstås är man egen företagare så går det inte att ge gratis. Det är säkert där som skon klämmer. Det borde vara kommunalt med tanke på folkhälsan i gemen.
  Däremot har vi en roddmaskin i huset, som vi använder och den gör gott. Jag förstår att du gillar att ro. Vi får ro till varandra ! :)
  Lycka till med träningen!

 10. Violen på Brandholmen

  Grattis, nu har du mycket roligt och tungt slit framför dig! Du har ju insett vikten av att jobba med vikter och andra tunga ting. Hoppas du kommer att må riktigt bra av träningen!
  Ha det gott!

 11. Lycka till!

  Jag är en periodare när det gäller gym. Min erfarenhet är att det känns väldigt bra när man kommit in gymbesöken, jag brukar känna mig piggare efter en tid och dessutom är det en väldigt skön känsla efter ett gympass.

  Dessutom vet vi att det är nyttigt för kropp och själ! Bara vinster… :-)

 12. Haha! Det där sista med att du gick och tränade på grund av veckans ord hade jag tänkt skriva som kommentar, men du förekom mig :-)

  Himla duktigt gjort av dig – hoppas träningsvärken inte är alltför grym… :-)

 13. Heja! Det är aldrig för sent….
  Gymträning är inte dumt – om man kan komplettera med att var ute i naturen.
  Och gratis dessutom. Suveränt!!! Förebyggande i högsta grad.
  Vi som tränar och motionerar kroppen sparar många sköna slantar åt sjukvården.

  Och så fick du en kanonlösning på veckans tema på kuppen :-)

 14. Wow, vilken grym gym-tjej! Det låter väl jättebra att få använda gymmet gratis. Då kan man ju gå precis hur lite eller mycket man vill. Du är ju ute så mycket i naturen, så du är säkert tränad innan, fast på ett annat sätt. Själv går jag just nu en gång i veckan på linedance. Kanske man borde ge sig in på ett gym också…
  Kram

 15. Himla kul att läsa om alla vikter i alla betydelser :) Vad duktig du är men det är klart att det är lättare när man har fri tillgång i närheten. Kanske mår din kropp lite bättre efter ett tag, när den har vant sig vid träningen. Jag hoppas att det gör lite nytta på det viset :D Stort lycka till :D
  Kram

 16. Mottag min vördnad! Och lycka till.

  Liike on lääke heter det på finska, ung. Motion är medicin. I morgon ska jag inta min veckodos av detta slags medicin, dvs. jag ska gå på vatttengympa, som jag tycker mycket om. Den sociala biten inte att förglömma; vi är ett gäng glada tanter som har väldigt roligt. Efter bastun brukar vi ta en kaffe (fika, menar jag!) på kafét i samma hus, alla lika rufsiga i håret och röda i ansiktet.

  Förresten har jag hittat “Sittgympa med Roger” på YouTube. Inte illa alls. Bättre än ingenting i alla fall.

  Hejdå.

 17. Heja dej! Du är då helt fantastisk – vare sig du nu gjorde det för temats skull eller för att du tänker börja “på riktigt!!
  Klockrent till veckans tema!
  Kram

 18. Lycka till med träningen! Det mår man bra av!

 19. Härligt att du jobbar på, jag har haft mycket att göra så jag har slarvat mn fick lite pepp här.

 20. Hahahaha … underbar text och bilder av vikt. Det där är något som jag verklgien skulle behöva också har börjat ett antal gånger men tycker det är så otroligt tråkigt. Nu får jag inte heller ta ut mig till max och det är det som gör det ännu värrre, det ska ju kännas när man väl tränar. Ser fram mot roddturen över finska viken.

Kommentera