Efit (Ett Foto I Timmen)

Ett foto i timmen 9 oktober

Av
den
9 oktober 2018

Ujuj, uppe redan kl 08
och kollar hur dagens väder ska bli, tja, inte alltför muntert..

09
Det blåser halv orkan när jag fyller på fågelmaten, få se om några pippin tänker landa hos mig idag..

10
Dagens första hundpromenad i ruskväder men än står träden färggranna och vackra.

11
Jag har fått info från hyresvärden i min brevlåda

12
Ätit brunch och fixar mediciner

13
Nästa promenad går ner till återvinningen där jag lämnar en hel shoppingvagn full med tidningar

14
Bläddrar bland fermenteringsrecept

15-16
fikabesök av granne med hunden Teddy. Första gången hundarna träffas inomhus, det går alldeles utmärkt. Värre för katterna som inte begriper att akta sig för den farliga hunden…

17
Middagen blir soppa på en spik, i alla fall nästan, kycklingfärs och rotsaker i en god buljong spetsad med thaifond

18.30
Attans så fort mörkret redan infinner sig. Skönt att ha gatlampor när man ska ut.

19
Det tillhör inte vanligheterna att jag rycker i dörren på Coop strax innan stängning men nu blev det så..

20
Vänder och vrider och ger min marinerade fläskfilé lite kärlek. Den ska ligga ett dygn och moscha till sig..

21
Törstig, fixar bubbel

22
Läser gonattsaga för Torsten, han gillar engelska..

23
Iiik, vad tror ni om det här, en liten påminnelse på databordet om premiärbesök på onsdag morgon…
Slut för idag, tack för idag!

Fler som fotat efit hittar du här

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  9 oktober 2018

  Vad roligt att följa med dig under en dag. Välfylld skulle jag säga. och med jättefina foton. Och hos dig får man vara rask. Skulle passa mig.
  Kram!

 2. Svara

  Ariella Landqvist

  10 oktober 2018

  Kikar in på din dag. Jättefina vardagsfoton.

 3. Svara

  bpz3

  10 oktober 2018

  Så du hänger på EFIT! Jättekul!
  Vädret var ungefär samma som här – kuling alltså. Roligt att se att du också är en nattuggla, men jag har ju fördelen att inte få gå upp klockan åtta för att rasta en kissnödig hund;-)

  Bland dina piller tror jag att jag känner igen Lopid och Behåpan;-) Rätta mig om jag har fel.

  Å att se dig på ett Gym, ursäkta skrattet, men ” I believe it when I see it”. Själv har jag inte satt min fot på ett gym sedan … äsch, det vill du inte veta;-)

 4. Svara

  Anki

  10 oktober 2018

  Tack för en trevlig dag i ditt sällskap! Missade EFIT igen … men å andra sidan händer det inte så mycket att jag skulle kunna få ihop ett sånt inlägg 🙂 Många mediciner där i din dosett – skönt att slippa än så länge … det räcker med att hålla ordning på Lasses mediciner.
  Marinerad fläskfilé … mums, det låter gott!
  Torsten ser onekligen intresserad ut – tänk att han gillar engelska godnattsagor 🙂
  Gym!?! Hm … jaja, det blir nog bra!
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  Karin Eklund

  10 oktober 2018

  Roligt att vara med dig på det här sättet. Jag har tidigare varit med på liknande teman, ett foto i timmen men det är rätt länge sedan. Kanske jag ska ta mig i kragen och försöka göra ett inlägg på samma sätt.
  Du hann ju med mycket i en skön takt. Soppan ser himmelskt god ut, brödet med.
  Vilken bra medicindosett du har, snudd på snygg dessutom. Uffes ser inte alls lika fin ut som din . Själv behöver jag ingen tillsvidare men jag fyller på hans varje söndagkväll; själv har han svårt med en hand att dels trycka ut mediciner ur arken och ur burkar. Apoteken utgår ifrån icke handikappade personer, verkar det som.

  Njut av fläskfilén senare idag och kanske att det finns en liten bit till engelskspråkiga Torsten också?

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  10 oktober 2018

  Vilken skön vardag du hade. Fina bilder. Diggar Torsten som får en godnattsaga.
  Kram.

 7. Svara

  Ama de casa

  10 oktober 2018

  Verkligen en händelserik dag! Kul att Torsten är så internationell 😀

  Hoppas det gick bra på gymmet nu då och att träningsvärken inte blir alltför påtaglig 🙂

 8. Svara

  "LillaSyster"

  10 oktober 2018

  Språkbegåvad katt du har =) Fina Torsten, klart att du läser godnattsaga för honom. Skönt med gatubelysning för dig, så du ser vart ni går. Jag hade tänkt att sätta upp min fågelstation i helgen som gick, men det blev inte av men snart ska jag ta tag i det. Fast just nu är det 16 gr varmt så lite kryp finns det säkert ute att äta. Nu ska jag strax dra till jobbet=) Kram

 9. Svara

  Mia

  10 oktober 2018

  Tack för att jag får se din dag 🙂 Jag gillade den, för den ser så där lagom ut….om du förstår hur jag menar….ingen större stress, ja mer än påminnelsen om gympan kanske 😀 där hade nog jag känt av en viss oro 😉 Är lite nyfiken på din marinad!! Jag har också kött i plastpåse nu men det är en lammbog som ligger i saltlake, den ska vändas flera ggr om dagen fram till fredag, då ska den torkas i ugnen ca 7 timmar i 100 grader 🙂 det kallas pryst lamm…
  Kram på’re

 10. Svara

  Bia

  10 oktober 2018

  Kul att följa din dag!
  Fina höstfärger, även på mediciner, soppan och marinaden!
  Och den, marinaden alltså, ser spännande ut.
  Skulle gärna ta receptet.
  Har använt ditt recept på marinerat lammkött många gånger!
  Så jag vet ju vad du kan…
  Kram/Bia

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 oktober 2018

  Där ser man hur mycket som händer under en dag. Kul att få se vad ni har för er 😀 Hundar och katter, vackra höstfärger, promenader, piller (tyckte minsann att jag känner igen en färggrann sort) och mycket annat. Jag gillar idén med huskurage. Hoppas att någon blir hjälpt.
  Kram

 12. Svara

  Hanna

  10 oktober 2018

  Ja det är tur att träden är så vackra nu när vädret är lite ruskigt. Lycka till med gymmandet! 🙂

 13. Svara

  Johanna

  10 oktober 2018

  Kul med ett foto i timmen, det kanske man skulle testa på och göra någon gång! 🙂

 14. Svara

  Anna

  11 oktober 2018

  Hjälper kom i håg lappar mot sånt?! Skoj att följa din dag!

 15. Svara

  miatankar

  11 oktober 2018

  Trevligt att hänga med dig en gång i timmen under dagen, i ord och bild! Jättekul!

 16. Svara

  Ninni

  11 oktober 2018

  Jag hoppas att även du haft sommarväder idag. 20º!!! Helt otroligt! Tur att jag hade bara idag på mig att putsa fönster… är uppbokad nästan varje dag just nu så det blir inte så mycket gjort hemma.
  Kramen.

 17. Svara

  Anni

  15 oktober 2018

  Sååå trist att missa EFIT när internet låg nere här. Jag fotograferade hela dagen med mobilen men gav upp att försöka få till inlägget när alla bilder kom i oordning. Det är för pilligt för mina tjocka fingrar att få till bloggerier på mobilen.

  Bra initiativ med huskurage, våld i hemmet är ju vanligare än folk kanske tror. Att ha hyresvärden i ryggen kan vara avgörande för om man ska våga anmäla eller inte.
  Mörkret ja, så fort det går nu! Knappt att man tror att dagsljuset ska räcka till jul när det försvinner mer än en halvtimme i veckan.
  Kul att Torsten gillar engelska. Begåvad katt, det där!

  🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 294
 • 363
 • 1 626 688
 • 5 069
 • 65 363
Sök här