GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 46

Av
den
14 november 2019

Tema: pris

Mitt inlägg till veckans tema tar priset som veckans tråkigaste…
Hur jag än vridit och vänt på ordet så har jag inte lyckats få fram något vettigt att visa upp!

Jag känner mig otroligt dyster till sinnes denna mörka november och då sprudlar inte kreativiteten, samma visa varje år märker jag när jag läser mina novemberinlägg.
Jag vill i alla fall till varje pris skydda min lilla pälskling och även mig själv under våra mörka promenader

….men varje gång jag tar fram reflexvästen så går Blinka och gömmer sig under bordet…det krävs lock och pock för att få henne att komma fram, ängsligt ålande längs golvet med de stora ögonen bedjande om nåd…men matte ger sig inte!

För att muntra upp tillställningen något så

hittade jag ett flera år gammalt foto från en tidigare födelsedag. Jag är född 1954 och här kan ni se priset på diverse nödvändiga artiklar för livets nödtorft på den “gamla goda tiden”

Och sist, som grädde på moset!

Detta foto vann priset som bästa bild i Comedy Wildlife Phtotograpghy Awards tävling. Fotot heter “Grab by the…” och fotografen heter Sarah Skinner.
Om du klickar här

kan du titta på övriga pristagare i tävlingen!

Och klickar du på hjärtat kommer du till andra deltagare till temat


Over and out från pörtet

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  14 november 2019

  Tråkigt??? Absolut INTE. Jag ler åt hur du får locka fram Blinka för att få på sig reflexvästen- Och jag ler åt priserna som var 1954. Viss skillnad mot idag. Å andra sidan har löneutvecklingen också gott framåt. Sista bilden är magnifik. Har varit inne på länken och tittat. Fascinerande bilder.
  Kram och trevlig kväll.

 2. Svara

  Minton

  14 november 2019

  Minton vägrar gå om jag sätter på honom västen så jag har hittat ett lite rödblinkande ben som sitter i selen. Skrattade högt åt sista bilden och det fanns många roliga på länken. Tycker också november är trågig och det blir värr ju äldre jhag blir.
  Kramar

 3. Svara

  Anne-Mari

  14 november 2019

  Variert og flott tolkning.
  Prisane på varer i 1954 ser billige ut,
  men i forhold til lønna var det nok dyrt, då som no..

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 november 2019

  Det här är inte alls tråkigt. Riktigt underhållande 😀 Blinka är så söt i sin väst men den kanske inte är tillräckligt moderiktig enligt henne 😉 Hoppas att matte också har reflexväst eller andra reflexer på mörkerpromenaderna. November kan vara grå och trist men då brukar jag tänka på att det snart är dags att julpynta. Jag gillar jul så det brukar hjälpa.
  Ojoj, undrar hur det gick med familjelyckan i den sista bilden 😉
  Kram

 5. Svara

  Klara Ovidia

  14 november 2019

  Vilken fin isbild du har där ovan! Och du 1954 är en mycket bra årgång, vilket pris att födas det året 🙂
  Lite pyssel att få med Blinka, en cermoni kan det blir förstår jag.
  Många har november sänka.
  Finns inget ovettigt här. Sista fina bilden är ju redan prisat så.

 6. Svara

  Mia

  14 november 2019

  Säg vad du vill men tråkig är du inte och inte ditt inlägg heller. Men jag håller med om att den här månaden är tråkig! Kul att läsa prislistan, vi tycker ju nu att oj så billigt men med dåtidens löner var det nog ganska dyrt.
  Här i byn, så klippte Telia alla trådar till fast telefoni för ett par år sen, sen drogs det fiber genom byn men inte alla husägare drog in det i husen, förra huset var nej, nej men här var det indraget, så då var det bara att tacka och ta emot!
  Tala om för Blinka att hon är både söt och säker i sin väst, kram på er i Pörtet!

 7. Svara

  BP

  14 november 2019

  Hahaha! En himla tur att du avslutade med den prisbelönta bilden. Den är helt underbar.
  Nu är ditt inlägg inte så himla tråkig, inte för mig i alla fall. Jag menar nu har jag äntligen en kompis vars kamera inte är “skapad” för nattbilder heller.
  November vinner nog priset som årets tråkigaste månad;-)

 8. Svara

  Anki

  15 november 2019

  Det här var då inte det minsta tråkigt! Ser framför mig hur ni har en liten kamp där med reflexvästen 🙂
  Skrattade gott åt de underbara bilderna i länken – och vilken härlig vinnarbild!
  Jag har lyckligtvis inga problem med november – det är mycket värre med svamptorka på sensommaren/ hösten! DÅ blir jag deprimerad … men det vet du ju redan 🙂
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  15 november 2019

  Haha! Det här inlägget var inte det minsta tråkigt och sista bilden tar verkligen priset 🙂

  Ett litet tråkinslag fanns det dock, och det var att du känner dig otroligt dyster. Hoppas det kommer muntrare tider alldeles strax!
  Kram

 10. Svara

  Stare Ström

  15 november 2019

  Du lyckades vända något tråkigt till något som jag blev glad åt! Men november är en månad som inte borde finnas!

 11. Svara

  Karin Eklund

  15 november 2019

  Nej men nu får du väl ge dig Paula! Tråkigt!?? Inte på en fläck är det tråkigt det du har gjort inlägget av. Tvärtom! Tänker praktiskt på Blinka och västen. Finns det någon annan form av reflexer som gjorde det lättare för henne än just en väst? Vet att det finns reflexer som man liksom slår fast runt sig, ser ut som en rak linjal och med en liten snärt så rullar den runt ett ben, en armled eller så. Men förmodligen skulle din lilla fina pälskling bli rädd av snärten, så västen är kanske bäst i alla fall.
  Den sista bilden som har fått pris är verkligen prisvärd i kubik. Vilken bild! Man vill gärna se fortsättningen…när pappa blir arg och den lilla får ta till sjappen. Haha.
  Snart vänder mörkret mot ljusare tider igen, som en liten tröst i mörkret nu när du känner dig smådeppig! Det är mörkt just nu, som i Mordors rike men snart, snart…

 12. Svara

  Violen

  15 november 2019

  Nu tog du i! Det här var inte ett dugg tråkigt, jag blir alltid glad när jag tittar in till dig! Håller med om att november tar priset som tråkmånad!
  Trevlig helg!

 13. Svara

  byblixtra

  17 november 2019

  Lilla blinka som inte gillar reflexvästen men den är bra att ha på sig. Jag har sett att en del hundägare har lysande/blinkande halsband på sina hundar.

  Vi får hålla ut, 22 december så vänder det igen och vi går mot vår! 🙂

  Härlig sista bild! Man undrar ju vad som hände sen. 😉

 14. Svara

  "LillaSyster"

  17 november 2019

  Du lyckades ju jätte bra med veckotemat! Lilla Blinka; Matte vill dig bara väl och du känner dig helt förnärmad. Det finns ju små cykellysen i mjuktsilikon som man spänner om styret, jag brukar trä dem på pekfingret då jag går och sätter dem i blinkmode. Ett sådant borde du kunna sätta på halsbandet så att det blinkar om henne istället för väst? Ha en bra dag trots att den är grå. Och till sist en uppiggande kram

 15. Svara

  kajsalisasblogg

  17 november 2019

  Ha ha, kan bara konstatera att det är lika tråkigt nere hos mig fast vi har mer belysning. Funderar på att åka tillbaka till 1954 och shoppa lite. Sista bilden var kul.

 16. Svara

  Helen

  18 november 2019

  Jag förstår precis hur du känner dig, jag har samma syndrom och gillar inte november. Det är så mörkt, fuktigt och trist. Det är hopplöst att fotografera för det är mörkt mest jämt. Du lyckades ändå få till ett bra bidrag och det ska du ha en eloge för. Just nu har vi lite snö och det gör det faktiskt bättre för det blir ljusare ut och rätt vackert i skogen men det regnar snart bort och då går humöret ner i botten igen.

 17. Svara

  kersko

  18 november 2019

  November är aldrig rolig men med dina inlägg blir det så mycket ljusare. Keep the spirit. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 31
 • 437
 • 1 579 572
 • 4 991
 • 64 332
Sök här