GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 50

Av
den
14 december 2018

Tema: kantig

Jag fotade denna vecka mina två bidrag till temat på Falu lasarett

Konstutställningen i de långa sjukhuskorridorerna visade bland annat dessa tavlor som jag tyckte var kantiga med sina accessoarerna i tyg

För att inte tala om den här kantiga figuren som brinner för något, vad hann jag tyvärr inte ta reda på då jag ilade vidare…

Som grädde på moset visar jag några foton som min dotter tog idag från sin arbetsplats i Kupolen i Borlänge:

Himlafenomenet kallas halo

och uppvisar många olika former, även kantiga då solstrålar mötte iskristaller i den kalla luften

Det var många som uppmärksammade fenomenet och skickade foton till Dalarnas Tidningar, den sista bilden här finns publicerad även på DT:s sida-

Vill du se flera kantiga bidrag så klickar du som vanligt på hjärtat

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  14 december 2018

  Fantastiskt halo!!!! Jag gillar dina kantiga damer!!
  Kram på’re

 2. Svara

  Ninni

  14 december 2018

  Jag har aldrig sett halo men önskar få uppleva det nån gång.

 3. Svara

  Violen på Brandholmen

  14 december 2018

  Kantigt kan också vara intressant! Inte var dag man får se en halo, Tack för att du visar
  Ha det gott i ditt vintriga pörte!

 4. Svara

  "LillaSyster"

  14 december 2018

  Wow, har aldrig sett Halo – men nu står det på önskelistan =)
  Stackarn som står där och brinner, allt hår borta….. Vet inte om jag gillar den….konstig konst att ha på ett sjukhus, eller så är det jag om är kantig i mitt tänk.
  Så skönt att du är hemma igen och jag håller verkligen tummarna för att du frisknar till på de nya medikamenterna. Ha en skön helg! Fredagskram till dig =)

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 december 2018

  Jag tycker bäst om den sortens konst som jag ser vad den föreställer. Men den får också gärna vara lite kul och sätta igång tankarna. Det lyckades de här konstverken med så jag gillar dem 😀 Både kantigt, fint och kul på samma gång.
  Men oj, vad vackert det blir under de speciella omständigheterna. Jag har bara sett halos på bild förut och jag önskar att jag kunde få se det i verkligheten. Kul att din dotter lyckades fånga det.
  Kram

 6. Svara

  Ditte

  14 december 2018

  Vilket fint bidrag till temat! Dina foton från sjukhuset var kantiga och även i din dotters foton fanns det kanter. Men av ett annat slag.
  Har aldrig sett halos i verkligheten och bara någon enstaka gång på bild. Så det var verkligen en stor bonus. Jätteroligt att din dotter fick så fina bilder av himlen.
  Kram!

 7. Svara

  BP

  14 december 2018

  WOW! Coolt! Halon alltså. Har aldrig sett en halo irl. Kul att du visar dotterns bilder. Å hon har då helt och hållet ärvt “fotogenerna” från sin mamma. Dubbelt roligt alltså.

  Ja, konst eller konstigt heter inte bara min blogg. Orden passar perfekt till konsten på sjukhuset. De första två tavlorna är – ursäkta – gräsliga. Den brinnande skallen påminde mig spontant av Bart Simpson;-)

  Ett toppen bidrag:-)

  PS. Precis som du tittar jag aldrig på s k humorprogram. Min man brukar äga “humour doesn’t travel”, å han har helt rätt. Vet inte vilka tv-kanaler du har, men om du har tillgång till BBCBrit kolla “QI” och “Would I lie to you”. Dessa program klickar jag totalt med kan jag säga. Här “travels humour” – för mig iaf;-) DS.

 8. Svara

  Karin Eklund

  15 december 2018

  Alla bilder lika intressanta och härliga! tavlorna gillar jag, får idéer nu! Halo-bilderna är nästan rysansvärda. Jag har sett liknande för ett par år sedan och det är något alldeles speciellt att få vara med om de här halo-stunderna. Stort!
  Ha en fin lördag Paula!

 9. Svara

  Ama de casa

  15 december 2018

  Vilket härligt bidrag! Speciellt dom där halo-fenomenen var superläckra 🙂

 10. Svara

  MargaretaG

  15 december 2018

  Ett kantigt bidrag och ibland kan mycket konst kännas riktigt kantigt även om de har en stor mening, men jag måste säga att jag gillar konsten i ditt bidrag. Halo är spännande och vackert, inte ofta jag fotat men har visar du fler olika varianter på ett och samma fenomen.

 11. Svara

  byblixtra

  15 december 2018

  Så vackra halon! De var verkligen speciella och förstår att många fotade och skickade in bilderna.

 12. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  15 december 2018

  Inte bara damerna med sina hårprydnader utan även ramarna är ju så kantigt som det kan vara. Fantastisk himmel – man förvånas över hur himlen kan förändras från ena sekunden till en annan. Fast just nu är det förstås mest grått här :-).
  Ingrid

 13. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 december 2018

  jag borde byta frisör

 14. Svara

  Stare Ström

  16 december 2018

  Vilka fina konstverk! Så vacker himmel.

  svar: Googla gärna på Great Zimbabwe. Helt fantastiskt från ett rike vi aldrig hört talas om- de flersta i alla fall.

 15. Svara

  Anki

  16 december 2018

  Wow … vilka fantastiska bilder din dotter tog!
  Härligt bidrag till veckans tema 🙂
  Kram

 16. Svara

  kajsalisasblogg

  17 december 2018

  Häftiga himmelbilder och han med eld i håret gillar jag.

 17. Svara

  Helen

  17 december 2018

  Vilka otroliga bilder på haloeffekten! Jag såg liknande bilder på TV, tror det var på väderbilden tror jag det var. Konstverken är också fina, kul med sån’t i den offentliga miljön.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 347
 • 630
 • 1 581 079
 • 4 994
 • 64 380
Sök här