Söndags-smakbit # 50

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Igår läste jag ut romanen Försvinner och stannar kvar av debutanten Jenny Eriksson

s-27-28

“Du är son, make, kollega, vän, granne, klasskamrat, dansare och bilist. Du är Hans-Olov, Hasse och Olle. Du kallas också för kund.
Jag vill kräkas på begreppet. Den dagen människor börjar köpa sig sjukdomar kan vi säga kund. Inte innan dess.
Pappa, du har ett liv. Du är levande. Ett annorlunda liv är ändå ett liv.”

s.56

Jag släpper taget om sanden och bestämmer mig för att lyssna helhjärtat på hans berättelse. Men han säger ingenting. När han sitter och tittar bort har jag möjligheten att analysera hans ansikte. Snälla blå ögon, ganska små och kisar ofta. Han har en smal näsa och en tydlig haka. Ögonbrynen är ljusa, försvinner in i huden. “

Jag har länkat omslaget till Adlibris där du kan läsa mer om boken.

0

17 Comments:

 1. snyggt omslag, tack för smakbiten.

 2. kände inte till boken. tack för smakebiten!

 3. Okänd bok för mig, verkar lite ledsam.

 4. Tack för din fina kommentar hos mig! Jag blir så glad över den. Det där med olika utseenden och innehåll på bloggarna är ju dess identitet. Alla är vi olika och vill belysa olika saker i livet och tur är väl det! Tråkigt annars. Boken du tipsar om ska jag kolla upp, alla tips mottages tacksamt.

  Önskar dig en fin tredje advent.
  Kramar från Eva-Mari

 5. Obekant bok för mig, tack för smakbiten. Jag har jobbat inom vården och där finns det många “begrepp”, som brukare och kunder vilket jag själv tycker låter lite konstigt.

 6. Tack för smakbiten. Det var en okänd bok för mig. Brukare är väl ett begrepp som man numera också använder ofta.

 7. Snyggt omslag! Tack för smakbiten :-)

  Ha nu en riktigt fin tredje advent! Och du – slå in dina djur med försiktighet :-D

 8. Tack för smakbiten! Den här boken kände jag inte till. Fint omslag.

 9. Flotte smakebiter, ha en fin søndag :)

 10. Tack för smakbiten. Den här är jag nyfiken på.

 11. Jag har hört talas om boken och eftersom den tar upp en del av alzheimerproblematiken så höll jag i den i Akademibokhandeln i veckan. Just detta att vara anhörig till en demenssjuk är ju så speciellt. Har erfarenhet av det, men var då vuxen. Stort tack för påminnelsen. Boken köper jag i morgon.
  Kram!

 12. Tack för smakbitarna! Ännu en ny bok för mig. Arbetat inom vård- och omsorg och känner väl till utvecklingen vad gäller de ord som skulle användas. Både kund och brukare kändes avigt att använda.

 13. Det var et fint omslag, det ga lyst til å lese boken. Også den ramsen med forskjellige benevnelser var interessant!
  Ha en riktig fin søndagskveld!

 14. Låter som en tung bok. Men viktig.

 15. Jenny Eriksson känner jag till, jag har läst om hennes upplevelser i den blogg hon har. Tack för påminnelsen om boken, den måste jag låna eller köpa. Tyvärr verkar det som om en närstående i vår släkt har drabbats av sjukdomen och en kvinna i närheten av oss är väldigt kraftigt drabbad. Jag oroar mig för henne nästan varje dag när jag träffar eller ser henne och hon omväxlande är arg, förvirrad och rädd.

Kommentera