Läst

Söndags-smakbit # 50

Av
den
16 december 2018

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Igår läste jag ut romanen Försvinner och stannar kvar av debutanten Jenny Eriksson

s-27-28

“Du är son, make, kollega, vän, granne, klasskamrat, dansare och bilist. Du är Hans-Olov, Hasse och Olle. Du kallas också för kund.
Jag vill kräkas på begreppet. Den dagen människor börjar köpa sig sjukdomar kan vi säga kund. Inte innan dess.
Pappa, du har ett liv. Du är levande. Ett annorlunda liv är ändå ett liv.”

s.56

Jag släpper taget om sanden och bestämmer mig för att lyssna helhjärtat på hans berättelse. Men han säger ingenting. När han sitter och tittar bort har jag möjligheten att analysera hans ansikte. Snälla blå ögon, ganska små och kisar ofta. Han har en smal näsa och en tydlig haka. Ögonbrynen är ljusa, försvinner in i huden. “

Jag har länkat omslaget till Adlibris där du kan läsa mer om boken.

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 december 2018

  snyggt omslag, tack för smakbiten.

 2. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  16 december 2018

  kände inte till boken. tack för smakebiten!

 3. Svara

  Monika

  16 december 2018

  Okänd bok för mig, verkar lite ledsam.

 4. Svara

  Eva-Mari

  16 december 2018

  Tack för din fina kommentar hos mig! Jag blir så glad över den. Det där med olika utseenden och innehåll på bloggarna är ju dess identitet. Alla är vi olika och vill belysa olika saker i livet och tur är väl det! Tråkigt annars. Boken du tipsar om ska jag kolla upp, alla tips mottages tacksamt.

  Önskar dig en fin tredje advent.
  Kramar från Eva-Mari

 5. Svara

  Evelina

  16 december 2018

  Obekant bok för mig, tack för smakbiten. Jag har jobbat inom vården och där finns det många “begrepp”, som brukare och kunder vilket jag själv tycker låter lite konstigt.

 6. Svara

  Lottens Bokblogg

  16 december 2018

  Tack för smakbiten. Det var en okänd bok för mig. Brukare är väl ett begrepp som man numera också använder ofta.

 7. Svara

  Ama de casa

  16 december 2018

  Snyggt omslag! Tack för smakbiten 🙂

  Ha nu en riktigt fin tredje advent! Och du – slå in dina djur med försiktighet 😀

 8. Svara

  bokdamen

  16 december 2018

  Tack för smakbiten! Den här boken kände jag inte till. Fint omslag.

 9. Svara

  anettesbokboble

  16 december 2018

  Flotte smakebiter, ha en fin søndag 🙂

 10. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  16 december 2018

  Tack för smakbiten. Den här är jag nyfiken på.

 11. Svara

  Pirjo Saloniemi

  16 december 2018

  Tack för smakbiten!

 12. Svara

  Ditte

  16 december 2018

  Jag har hört talas om boken och eftersom den tar upp en del av alzheimerproblematiken så höll jag i den i Akademibokhandeln i veckan. Just detta att vara anhörig till en demenssjuk är ju så speciellt. Har erfarenhet av det, men var då vuxen. Stort tack för påminnelsen. Boken köper jag i morgon.
  Kram!

 13. Svara

  Åsa

  16 december 2018

  Tack för smakbitarna! Ännu en ny bok för mig. Arbetat inom vård- och omsorg och känner väl till utvecklingen vad gäller de ord som skulle användas. Både kund och brukare kändes avigt att använda.

 14. Svara

  astridterese

  16 december 2018

  Det var et fint omslag, det ga lyst til å lese boken. Også den ramsen med forskjellige benevnelser var interessant!
  Ha en riktig fin søndagskveld!

 15. Svara

  bokdivisionen

  16 december 2018

  Låter som en tung bok. Men viktig.

 16. Svara

  annettejuhlin

  18 december 2018

  Jenny Eriksson känner jag till, jag har läst om hennes upplevelser i den blogg hon har. Tack för påminnelsen om boken, den måste jag låna eller köpa. Tyvärr verkar det som om en närstående i vår släkt har drabbats av sjukdomen och en kvinna i närheten av oss är väldigt kraftigt drabbad. Jag oroar mig för henne nästan varje dag när jag träffar eller ser henne och hon omväxlande är arg, förvirrad och rädd.

 17. Svara

  Sara Pepparkaka

  18 december 2018

  Härlig pärmbild var det!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 131
 • 596
 • 1 636 075
 • 5 093
 • 65 655
Sök här