Gems weekly photochallenge # 51

Tema: glas

Vilken tur att man har loppisens alla prylar att tillgå när det gäller temafoton!
Det är inte första gången jag vänder mig dit för hjälp!
Söta snapsglas till julklapp kanske?

Flera temafoton finner du under hjärtat!

Till dig som gissade vad jag fotade i förra inläggets sista bild så är det svarta katten Astrid som syns som en klump nedanför min hand som håller kameran. Ett gult kattöga syns också!
Inte helt lätt att tolka!

3

13 Comments:

 1. Hahaha! Din loppis är verkligen en guldgruva. Där finns nog det mesta du kan ha nytta av i fotoutmaningar. Japp, även skyltar;-) Nu dricker jag inte snaps, men om jag gjorde det så skulle jag välja tvåan.

 2. Nej, detta hade jag inte kunnat tolka. Men när jag med facit i hand tittade igen så såg jag ju.
  Fin glas och perfekt med loppisen hemma i din by där det finns så mycket.
  Bra tolkning!
  Kram!

 3. Kul tolkning på temat … och älgglasen är lite kul också! Nu dricker ju inte jag snaps, men de är lagom att sätt de första tussilagoblommorna i. ?
  Jag såg Astrid :)
  Ha en fin lördag!
  Kram

 4. Haha! Vilka roliga glas! :-)

  Nu när du beskrev den där bilden så var det ju huuur enkelt som helst att se vad det var du fotade :-)

  Ha en finfin lördag!

 5. Violen på Brandholmen

  Härliga glas som passar perfekt nu i juletid!
  GOD JUL!

 6. Loppisar är bra ställen att leta motiv på! :-)

 7. Loppisen är säkert jättebra att ta till många gånger när nya teman ska illustreras. Söta snapsglas :)
  Jag var tvungen att titta tillbaka i det förra inlägget. Första gången såg jag inte alls att Astrid fanns med i bilden men nu blev det väldigt tydligt. Kul fotogåta :)
  Kram

 8. Heisann, nå ble det mulig å svare deg… nettet var litt vanskelig å ha med å gjøre via utfordringen, men direkte går det!
  Flotte juleglass å skåle med dette her. Alltid koselig gå i brukthandel. Som regel får man med seg noe hjem en ikke trenger… men disse glassa er jo artige!
  Ønsker deg en riktig god og fredelig julefeiring, juleklem fra meg ;:OD)

 9. De där glasen med älgarna borde gå som smör i solsken när tyskarna kommer! Det du ser på min vas är en liten fågel God Jul kram

 10. Mine tre kattunger er 7 måneder gamle og de blir hos meg. De er ikke søsken, men er hentet hjem hit i sommer med noen ukers mellomrom. Dette er vel noe jeg kan henge meg på til neste år tror jeg, du har så mange flotte tolkninger av alle temaer som dukker opp. Ha en riktig god jul!

 11. De där glasen måste ju tyskarna gilla! Jag har varit med om att turister, som då alltså inte är tyska, har frågat varför vi har så mycket älgar i turistbutikerna och då får jag förklara att det är mest för just tyskarnas skull ;-)
  En väninnas familj köpte sommarhus i Skåne. Förra ägarna var tyskar och du kan inte ana hur mycket älgar det fanns på i stort sett ALLT i detta hus!

  Kram och en riktigt God Jul önskar jag dig!

 12. Glas är vackert. Snapsglas, jag dricker sällan snaps men en o annan liten Jäger kan de bli när jag träffar en speciell kompis :)
  Vi var ju på Kosta på julbord o spa helg. Där var de mesta av glas, till och med baren var i glas :)
  Loppis är bra, där finner man mycket som är trevligt att ta med hem. Men jag tycker de sinar på sommaren, förut var de loppis lite överallt men nu mera får man leta om dem.

  Ser i tidigare inlägg att du fått snö, grattis vet du gillar det. Här har också kommit lite, det är vitt på marken o de lär nog ligga över julafton eftersom det är någon grad kallt.

  Önskar dig en Riktigt God Jul.
  Kramiz

 13. Roliga små snapsglas – skål och god jul!

Kommentera