Getostsås
Ännu är det inte riktigt dags för avnjutande av julmaten, eller hur?
Förra helgen mumsade vi på en lammstek
Till den kokade jag en getostsås som jag gillade jättemycket!
För dig som gillar getost kommer här receptet:
Till 5-6 personer
8 dl hönsbuljong (gärna hemkokt)
1 halverad vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche och 2 msk vetemjöl
ca 1 dl getost
salt, citronpeppar
Jag kokade buljongen o vitlöken tills drygt hälften återstod. Rörde ner vetemjöl i creme fraiche och hällde i buljongen. Nu fick den koka upp och koka några minuter. Sen klickade jag i av getosten, kryddade och värmde upp. Såsen ska inte koka mer, då kan den skära sig.
Man kan använda valfri getost, är det en hårdost är det lättast att riva den först, jag har fastnat för den här osten som är mjuk och krämig.
Vilken smaskig middag!
Jag kommer nog att testa såsen även till kycklingfilé.
Nu önskar jag er alla en riktigt skön Andra advent!
Kersti
Det låter ljuvligt, älskar getost och lamm så det låter som en måltid helt i min smak. Nu har jag skickat in min examinationsuppgift för handledarkusen jag gått nu i höst. Så nu kan jag bli som en människa igen och kanske lite långsamt återvända till gamla vanor som att titta in till dig och de andra lite oftare och skriva lite mer på min blogg. Vi får se hur det går. Nu känns det bara så otroligt skönt att vara ledig. Kram och trevlig helg.
Doris
Mmmm, ser smaskigt ut :thumbsup: . Du som är så matkunnig, har du något recept på hur man ska tillbereda ”Rökt grisbog”, de har den till extrapris i affären här nu och eftersom den såkallade ”Svenska Julskinkan” som jag hade på mitt Svenska Julbord i fjol inte var någon höjdare tänkte jag att detta kanske kunde vara något alternativ men hittar inget recept !?
Önskar dig en skön helg.
Sköt om dig !
Kramar, Doris
PS
Skrattade gott åt eran bilfärd med öppna bildörrar, tur att polisen var upptagen 😉
DS
Synne
Kan inte läsa så här tidigt på morgonen.
Havererad vitlöksklyfta fick jag det till…..
Så jag fick läsa en gång till hihi….
Hoppas det är bra med er. Här denna tidiga morgon bakar jag vörtbröd igen.
Det är så gott…
Det doftar ljuvligt i hela huset.
Ute lyser granen och det regnar :cursing:
Nu försvinner nog snön…
hör av mig snart igen.
Kramen och hils guben.
nabokärringen :angel:
Margaretha
Milda Matilda vad sugen jag blir !!!! Synd bara att mannen tvärvägrar när det gäller både lamm och getost….grrr… :thumbsdown:
Det lät verkligen gott så jag får väl testa när han inte är hemma kanske… 😀
Kram på dig
Margaretha
elisabeth
hoppas du får en fin advent, med lite mys inomhus, det är ju rätt efterlängtat när vädret är som det är 🙂 den ser sååå god ut maträtten, mums man blir hungrig. Ska prova ostsåsen vid nåt bra tillfälle.
ha d gott / elisabeth
Nilla
Det låter gott. Jag älskar Getost, och har alltid en burk bredbar i kylskåpet. Den såsen ska jag absolut prova någon gång.
Kram
jette
Ingen julmat hos oss… bara glögg och pepparkakor… passar mig perfekt 🙂
Ha det bäst !!
Malin
Åhh gud så gott det där såg ut! Om det inte vore för traditionen o julstämningen m julmaten så skulle jag hellre äta detta på julafton.
Har ätit jullunch på jobbet i fredags, just julmaten längtar jag inte så vansinnigt mycket efter..
Gunvor
Det jag längtar mest efter av julmaten är nog fårlår. Såå himla gott på mackan med äppelmos så klart. Ja skinkmackorna är ju också goda med starksenap och äppelmos. Mmmm! Och sillsorterna förstås. Annars är det inget särskilt som lockar.
Den där såsen lät supergod. Jag gillar både lamm och getost.
Vädret är trist igen. Snart är snön helt väck. Och den trevliga halkan är här på småvägarna.
Annars njuter jag av lilla söta Ellibelli. Skiter i städning o bakning!Det bli jul ändå..städar efter jul. Känns skönt.
Dom åker hem på torsdag och är tillbaka igen till jul.
Ha en härlig dag! Kramkram!
Bia
Tack för tips och recept! Detta ska jag prova.
Köpte ett halvt lamm för inte länge sedan, men
det tog slut i ett nafs. Jag älskar lamm!
Fast såsen kan jag göra ändå, ska prova den nu i helgen.
Jag har varit dålig på att besöka bloggar, därför visste jag inte att ni reser bort i jul.
Men nu vet jag! 🙂
Kram/Bia