Bloggen

God fortsättning (på vargavintern) !!

Av
den
2 januari 2024

Vilken vinter det blev den här säsongen, kyla, blåst, snö, och tidigt kom den.
Nå, man får gilla läget, och envist hävdar jag att det är bättre med vita vidder än blask och slask.
På nyårsaftonen gick vi vår kvällspromenad tidigare än vanligt

då vi inte alls visst hur nyårsaftonen skulle arta sig med raketer och fyrverkerier.

Vackert som ett julkort var det ute

Jag har endast fotat med gamla mobilen, testade en gång att ta ut kameran när det bara var några ynkliga köldgrader men den började knarra direkt…

Vi hörde bara enstaka smällar under kvällen och jag var nöjd över att det var så lugnt, satte mig och kollade på första avsnittet av serien Leonardo som handlar om den store konstnären Leonardo da Vinci samtidigt som jag pillade räkor och åt lite paj.

När tolvslaget närmade sig började fyrverkerier smälla och Daniel låg och darrade i mitt knä.

Jag smet ut ett ögonblick på balkongen, det var ett mäktigt skådespel på himlen, hann skåla med grannen som stod på sin balkong en trappa ner innan jag gick in och stängde ute de värsta ljuden. Samtidigt gladdes jag lite över att konstatera att prinsen min inte är helt döv som jag ibland trott, kanske är han bara selektivt lomhörd !

På nyårsdagen mötte oss en helt ny värld!

Det tog ett tag för Daniel att hitta en lämplig toalett, men han är vig och kan lyfta benet hur högt som helst

En rejäl snövall vid vägen fick Daniel forcera innan vi kom över på andra sidan. Att inte vägar och trottoarer var plogade kan jag förstå, alla vill väl ha lite sovmorgon…

Trafiken var minimal ute på vägarna men jag slogs ändå av hur tyst det var, den nyfallna snön hade lagt sig som ett ljudisolerande lager över landskapet.

Ett sagoland breder ut sig

Huva när de här snöhögarna ska smälta undan, då behövs grodfötter för att ta sig fram på vägarna

Utanför porten står samma cyklar som för snart ett år sedan då jag flyttade in. Kanske dags att forsla dem till återvinningen?
Nu är det dags för en kvällspromenad, sedan ska jag äta en värmande gryta.
Tjingeling

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Äventyret Framtiden

  2 januari 2024

  Så stämningsfulla foton! Skönt att liten Daniel kunde konstateras höra lite lite i alla fall, även om han själv antagligen inte hade velat höra det han hörde just då.
  Nog fick ni en vinter som heter duga…få sen är ni ser barmark igen?
  Det sista cykelfotot är toppen..
  Ha det gott i pörtet och ett Gott Nytt År önskas
  från Karin på gränden
  Kram

 2. Svara

  Anna i Portugal

  2 januari 2024

  Jösses vad mycket snö ni har, de som gillar snö och kyla har väl fått så de är nöjda den här vintern tänker jag. Bra att Daniel är så vig, och att han faktiskt hör lite, även om det var nyårssmällarna. Ha en fin fortsättning på nya året!

 3. Svara

  Anna-Lena

  2 januari 2024

  Väldigt vackert! Men oj, så mycket snö. Är så nöjd med våra knappa fem cm. Räcker för mej!
  Schyssta ungdomar dom inte skjuter smällare och fyrverkeripjäser i förtid. Är nog det vanliga annars, att det smäller både före och efter nyår. Mest före.
  Värmande gryta låter gott! Soppa är också gott i kyla. Får fixa det, men först måste jag ta hand om lite olika rester. Quornfärssås får bli del av lasagne i morgon, Ris får bli grund till en skaldjursgratäng dagen därpå. Idag gjorde jag ost och skinkpaj på ett överskott av rökt skinka. Synd att slänga mat ju! Kram på dej och Daniel! Har är nog förresten som andra äldre herrar; selektiv hörsel!

 4. Svara

  Minton

  2 januari 2024

  Oj det var rejält med snö och bilderna är så vackra. Då hör den lille prinsen lite. Här har det smällt hela veckan så det har varit jobbigt. Nyårs natten gick bra med lite special arrangemang.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   4 januari 2024

   Skönt att nyårspangandet är över. Det gick lugnare här än jag befarade då vi tidigare bott på landet. Men jag bor ganska nära både äldreboende och vårdcentral och där får man inte skjuta raketer på 250 meters håll, så det pangades ganska långt borta men det var fint att titta på från balkongen.
   Kram från pörtet

 5. Svara

  LillaSyster

  2 januari 2024

  Det är vackert med snö ……på bild! Så glad att jag inte är hemma. Måtte det mesta ha smält undan till jag ska landa. Ha det bäst! Ps
  Det är mycket mer studs i skechers än i reiker.

 6. Svara

  Karin

  2 januari 2024

  Så mycket snö, även hos oss några mil sydost om er. Barnbarnen var överförtjusta och ville ha mer! Äldsta dottern kanade av vägen, blev uppdragen igen och vi andra gladde oss åt ett fantastiskt vinterlandskap.

  GOD 20024-FORTSÄTTNING!

  • Svara

   Paula

   4 januari 2024

   Oj, inte bra att kana av vägen! Men ingen större skada skedd, och förhoppningsvis i låg fart. Värre med alla tusentals bilar fast på vägen i Skåneland . Hur fixar dom toabesök? Sitta fast ett dygn, då måste blåsan spricka? O tänk om man inte har varken mat eller dryck med sig, Nej fy, många tar för lättvindigt på trafikvarningarna och tror sig komma fram i alla fall.
   Ja nog har vi vitt och vackert, det glädjer mig också, men min smärtgräns för att njuta utomhus går vid -8 grader, nu är det tolv. Men läste om 51,7 uppmätta grader i Arjeplog idag, så jag ska nog hålla tyst. God fortsättning!

 7. Svara

  BP

  3 januari 2024

  God fortsättning till dig och Daniel med:-)

  Alltså om man älskar snö och vinterlandskap så skulle man dregla över dina fina bilder. Jag gör ju inte det och håller mig till din nyårsmat istället, vilket var helt i min smak (minus räkor som jag inte tål), och snöhögarna som faktiskt nu är högre hos dig än vad de är här. Men enligt SMHI ska vi nog komma ikapp imorgon;-(

  Daniel verkar inte alls frysa, han har inte ens en kappa på sig. Tänk om jag var som han. Vet inte hur många lager jag har på mig när jag går ut (o-)frivilligt;-)

 8. Svara

  Mia

  3 januari 2024

  Åhhh så vackert, visst är det fint med vit vinter, fy 17 för slask och blask, det fick jag nog av när jag bodde i Småland 🙂 men vi har kallt, riktigt kallt, minus 32 i natt och i grannbyn minus 39,9 enligt säkra källor! Artemis går utanför carporten och gör sina behov rätt snabbt, igår gick hon till postlådorna men vände där (25 meter) och haltade hem på tre ben….
  God fortsättning, Paula och kram på’re

  • Svara

   Paula

   4 januari 2024

   Jag plågas med er, mest med jycken! Fy bubblan så jobbigt att behöva gå ut och göra ifrån sig när kisset hinner stelna innan det når marken! Läste nyss att Arjeplog hade uppmätt 51,7 grader! Fattar du?? En femma längst fram? Omöjligt om du frågar mig. Jag har tolv grader nu o det är precis där min bekvämlighetszon går. Till helgen väntas kallare även här. Tänk om detta fortsätter i tre månader till???
   värmande kram från pörtet kommer här

 9. Svara

  Anki

  3 januari 2024

  En lagom Nyårsafton hos dig … god mat som jag gärna delat med dig 🙂 Onödigt mycket snö … mer hos dig än här, men vi har ändå mycket mer än vanligt … suck … och snöandet fortsätter … suck igen!
  Muffin har inget emot snön, utan hoppar och skuttar och älskar när jag kastar snöbollar ut i den djupa snön 🙂
  Anar att det är betydligt kallare hos dig – här är just nu -7 och en riktig snöyra!
  Kram

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  3 januari 2024

  Jag har för mig att du fick vänta lite på vintern men nu är den hos dig, gnistrande och vit. Precis som här 😀 Men du har nog haft mer blåst och hårt väder. Ibland är det skönt att ha en nästan döv hund. Kasper var oerhört rädd för raketer men sista åren räckte det att jag satte på lite musik så stördes han inte av smällarna. Jag tror att ljuden från fyrverkerier är så starka så de tränger nog igenom en väldigt minimal hörsel. Men Daniel var nog trygg i sin mattes knä. Trevligt med skålande med grannarna.
  Nu får vi fortsätta att njuta av den fina vintern och vårfloden blir förhoppningsvis inte så förödande som man kan befara.
  Kram

 11. Svara

  Susjos

  3 januari 2024

  Visst är det vackert med snö, men nu får det väl räcka, vi har fått en massa snö och kyla här “nere” i stan också, snacka om vargavinter. Härligt att se Daniel i snön, han tar sig fram. Din nyårsmat ser supergod ut!
  God fortsättning på det nya året!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 138
 • 1 654 180
 • 5 124
 • 66 091
Sök här