Selfie med ord

Nu kör vi version 2:0 av Selfie med ord!

Av
den
2 januari 2024

Klimakteriehäxan har väckt till liv en ny omgång, något modulerad, av den roliga utmaningen Selfie med ord

Självklart är jag med i gänget och ger här mina svar på första veckans rubrik
I garderoben

Plagget som klär mig bäst
Det var ingen enkel fråga, kort och mullig som jag är så passar inga kläder så bra. Men en lång tunika ovanpå byxor inbillar jag mig ger mig en lite längre och slankare siluett.
Plagget som jag tar på mig oftast
Det är beroende på årstid, nu på vintern är det en varm tröja som är viktigast
Vem behöver en regnjacka?
Alla som vill eller behöver ha händerna fria i regnet, hundägare definitivt, men även alla som behöver hålla något annat än ett paraply i handen. Själv har jag en röd regnjacka som jag trivs i.
Färgen på de flesta av mina plagg
Jag älskar starka färger och mönster, klär inte i pastell. Senaste inköp en blus i gul-brunt paisleymönster, den har jag ännu inte invigt. Svart är snyggt och finns mest som byxor i min garderob
Plagg jag kan lova att ni aldrig får se mig i
rysch- och pyschklänning

Ja då är det väl lika bra att du också hakar på?
Kopiera frågorna, skriv dina svar och länka till Klimakteriehäxan

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  2 januari 2024

  Då vet jag vad du gillar. Hoppas helgen varit bra och att Daniel är okej. Vi mår bra men det är iskalla vindar idag.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  2 januari 2024

  Kul! Gissar att även min Selfie nu är publicerad.
  Allt som döljer det översvallande är bra, tror jag. Fast jag kollade lite extra niga i spegeln på gymmet idag. Svarta träningskläder är faktiskt rätt ok på storvuxna mej! Tyckte jag…Kram

 3. Svara

  Hannas krypin

  2 januari 2024

  Kul att du också hängde på utmaningen. Det är inte helt lätt att hitta kläder som passar. Tycker det mesta är anpassat efter en lång och smal kropp utan volanger i midjan.

 4. Svara

  Klimakteriehäxan

  2 januari 2024

  Det där med regnjacka – det har blivit en grej på senare år, när paraply blivit allt svårare att hantera, eftersom det blåser nästan jämt.
  Visst letar man lite efter plagg som man åtminstone kan inbilla sig att man ser en aning slankare ut i … det kan lyckas ibland men enkelt är det sannerligen inte!
  Roligt att du ville hänga med på en ny Selfie-sväng!

 5. Svara

  Ditte

  2 januari 2024

  God fortsättning!
  Oh, vad roligt att Klimakteriehäxan på nytt satt fart på detta trevliga tema. Enkelt och utan krusiduller. Och rolig läsning. Blev sugen på att hänga på. Men, blogglusten finns inte så jag nöjer mig med att fundera och läsa mina bloggvänners svar.
  Nu har jag läst dina svar.
  Några svar skulle även passa mig. Och regnhacka har jag. En blå och en orange och även svarta byxor finns hos mig. Och jeans.
  Vad gäller rosa och rysch-pysch går det bort direkt.
  Kram

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  2 januari 2024

  Stora, varma tröjor eller koftor är ett måste på vintern. Annars är det mest bara jeans och t-shirt. Det finns en del “finare” kläder i min garderob men jag tror inte att jag någonsin får användning för dem. Men varför använder du inte din nyaste blus? Kanske har inte rätt tillfälle infunnit sig men den finns i alla fall där när den behövs. Regnkläder måste man ha, särskilt som hundägare. I mitt fall är det mest på äventyr i naturen de ibland får hänga med.
  Kram

 7. Svara

  BP

  2 januari 2024

  Rysch- och pyschklänning var en klädform min mamma älskade. Inte till sig själv, utan hon roade sig med att sy åt mig istället. Minns att jag var cirka 13 år då jag fick min första och tack och lov sista rysch- och pyschlänning.
  Sedan fick jag googla “pailey mönster”. Nu vet jag vad det är. Nej, jag är uppenbarligen inget modelejon;-)
  Du är en av få “lite äldre” kvinnor som gillar färg, precis som jag. Och en rög regnjacka – perfekt. Då syns du i skitväder:-)

 8. Svara

  Anki

  3 januari 2024

  Jättekul att ta del av dina svar … och det där att hitta “rätt” kläder är inte lätt!
  Ryschpysch är inte och har aldrig varit något för mig! Farmor försökte att göra om mig, men fick ge upp!
  Kram

 9. Svara

  Kina

  3 januari 2024

  Skulle säga att jag instämmer i alla dina svar! Kort och rund och med ständiga intentioner att gå ner i vikten så stämmer det in på mig. Jag älskar både mat och godis och vikten går stadigt upp. Nu läste jag att tio kilos övervikt ger 30 kilos mer belastning på knäna, så man borde ju . . . .
  Få se hur det blir! Ha det gott i Pörtet! Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 189
 • 1 654 999
 • 5 128
 • 66 118
Sök här