Bloggen

God fortsättning!

Av
den
1 januari 2014

Jaha då var nya året invigt, inte med pompa och ståt, men väl med god mat och dryck.

0101a

Vi startade med en skaldjurspaté, räkor, crabsticks, avocado, rom och sallad i en skön blandning

0101b

..för att sedan sätta tänderna i en lammsteksbiff med brynta kålrabbitärningar och en vitlöksdoftande yoghurtsås.

Någon efterrätt serverades i vanlig ordning inte i pörtet. 😡

Däremot dracks det både grogg och bubbel och det känns i huvudet idag… :party:

Blinka klarade kvällen riktigt bra, folket var ytterst disciplinerat och smällde bara av raketer kring tolvslaget :thumbsup: vilket vi med rädda djur tackar speciellt för!

Några nyårslöften avgavs inte i år heller, ett något sundare och aktivare leverne har jag dock som en god föresats.

Bara nu inte den där Kim börjar smälla av kärnkraftvapen borta i Nordkorea

jordklotet

så vår gamla planet får fortsätta finnas till trots vissa ålderskrämpor.

Jag har funderat på olika bloggaktiviteter i år, det finns en del utmaningar man kan hänga på. 365 bilder med olika teman körde flera bloggkompisar ifjol, och i år kan man även gå med i 365 utmaningar där man varje dag får ett tema man ska tolka med ord och kanske bild.
Det verkade dock för omständigt för mig, jag kände direkt pressen att prestera och då blir det inte skoj.

Däremot ska jag ha en egen liten utmaning, nämligen något jag kallar Dagens ord 8)
Jag är mycket förtjust i språk och språk består av ord, jag gillar ordlekar och korsord och lär mig nya ord vareviga dag vilket jag finner ganska märkvärdigt.

Det första ordet jag valt är ett ny-ord från årets lista, nämligen betalskugga
Som boende i glesbygd visste jag redan vad ordet betydde, nämligen att mobiltäckning saknas vilket gör att det inte går att använda kort i betalterminaler.

Nu tackar jag för mig i årets första blogginlägg och konstaterar faktum:

livet2

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  1 januari 2014

  Sista bilden är underbar… 😉 För det är banne mig så det är!
  Här var det också väldigt lugnt men det kanske beror på att jag inte bor mitt i smeten…är tacksam trots att jag inga djur har, jag har aldrig tyckt om smällarna, bara se fyrverkerierna och det går ju inte ihop! Glad för Blinka’s skull att det gick bra!
  Trots att jag inte drack mer än två glas rött igår, så har hela dagen gått i dvala, det är bara att konstatera att tanten inte orkar vara vaken över tolvslaget, men å andra sidan är jag ju ledig ett bra tag till, så det gör väl inget.
  Kram på er!

 2. Svara

  Nette Cecilia

  1 januari 2014

  💡 Du kommer alltid med bra ideer ,betalskugga kan man ju använda sig av i olika situationer .Bra också den med livet.God mat ,god fortsättning också ,nette 💡

 3. Svara

  malin

  2 januari 2014

  Maten ser verkligen supergod ut!!!!

  Blir roligt med din nya bloggide, dagens ordförklaringar stämde ju riktigt bra.

  Kram

 4. Svara

  Marketta

  2 januari 2014

  Hmmm….den där maten hör ju inte till nåt som vi äter här. Den enda som äter räkor är ju maken. Ingen av oss äter lamm. Så då blir det bara grönsakerna kvar…..åt mig 😀 . Maken äter inte sånt.

  God fortsättning!

  Kramizzar
  Marketta

 5. Svara

  Herr Nilssons Fru

  2 januari 2014

  God fortsättning kära Paula. Tänkte man vet aldrig med posten, ibland anstränger de sig verkligen för att finna brev/korts ägare så kanske mitt dimper ner hos dig en dag. Hoppas så, de innehöll lite mer än ett vanligt kort 🙂 fick själv ett, ett år som bara innehöll mitt namn o en ort 🙂 så hoppet lever kvar.

  Jag har också funderat på de här med 365 foto igen – men nej, jag vågar inte, jag avskyr att inte göra det jag förutsatt mig, så nix jag hoppar 🙂 de tar mycke tid o tiden är värdefull och ska vara full av liv – vanligt liv 🙂

  Oj vad gott ni åt en redig lyxmiddag.

  Kramiz o nu kör vi ett nytt kul år.

 6. Svara

  Christina

  2 januari 2014

  När vi hade våran schäfer Jack så kunde vi aldrig smälla raketer för han var totalt vettskrämd.Låg och skakade i timmar och ville inte gå utanför dörren på dagar efteråt för han var så rädd stackarn.Adam reagerar inte på vare sig smällare eller raketer.Jag har hört mig för med våra närmaste grannar som har djur och deras hundar är också lika kolugna under nyår.Så nu kunde vi smälla av några raketer vid 12-slaget med någorlunda samvete.Men nästa år vill jag skicka iväg lyktor istället.Mycket vackrare och fridfullare både för djur och människor.
  Den maten ni åt såg riktigt god ut.Här hemma bjöds det på räkmacka istället.
  Ha en bra fortsättning på det nya året!
  Christina

 7. Svara

  Raija

  2 januari 2014

  Kul med eget tema och ordet betalskugga hade jag inte hört tidigare, så det tackar jag för 💡 och lärde mig något nytt.

 8. Svara

  BrittMarie

  2 januari 2014

  God fortsättning på dig också! Det är ju aktuellt med nyårslöften, och jag tror nog att vare sig du eller jag behöver lova något sundare och aktivare leverne. Vi är totalt medvetna om detta sedan länge. (Förresten aktivare kanske jag borde vara.) Ett nyårslöfte borde förstås vara, som du skriver att gå med i någon bloggutmaning. Min blogg ligger just nu i träda, så jag skulle behöva en utmaning. 365 bilder har jag också tänkt på tidigare, men det är ju alldeles för stort. Dagens ord, nej det klarar jag aldrig. Ordförrådet är för dåligt. Nu fick jag lära mig ett idag, så jag får väl fortsätta att läsa och lära. I eftermiddag ska jag iväg på jobb. I morgon åker våra gäster hem igen. Sedan får jag börja fundera på utmaningar och aktiviteter.
  Kram

 9. Svara

  Ninni

  2 januari 2014

  Åh, vad gött det såg ut med er nyårsmat!
  I Alfta har vi ingen betalskugga iaf. 🙂
  Kram.

 10. Svara

  Kicki

  3 januari 2014

  Den nyårsmiddagen såg supergod ut. Här blev det inga märkvärdigheter i vanlig ordning.
  Visst måste man sakna snön (i alla fall lite), men inte vill jag ha vintern som den var för ett par år sen, även om din bild är aldrig så vacker.
  Jag håller på att mentalt ladda mig för att starta 5:2 dieten, det är meningen att både Berra och jag kör igång nästa vecka 😉
  Kramen

 11. Svara

  "LillaSyster"

  4 januari 2014

  Nu har jag läst ikapp vad som hänt i Pörtet! Ja du finnen under näsan beror nog på annorlunda mat än vad du vanligtvis konsumerar! Dagens ord kommer jag att följa med stort intresse!! Och bäst är sista bilden Livet det som hände undertiden! Här försöker vi leva här och nu…. ingen vet vad som händer, bäst att ta tillvara på varje sekund. Just nu njuter jag av att Smulan sitter på min högra axel och spinner så gott i örat – att ha en katt eller två det är livskvalitet! Ha det så gott! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 344
 • 499
 • 1 641 035
 • 5 101
 • 65 745
Sök här