Bloggen Livets glädjeämnen!

Spelsugna familjen!

Av
den
16 januari 2024

I lördags åkte jag till tjejerna för umgänge och sällskapsspel.

Det blev bara suddiga bilder i mörkret, här sitter Noelle och Daniel så fint och tittar på barnfilmer.

När Noelle hade lagt sig åkte spelen fram, jag skulle introduceras i Exit. “Exit-spelen är en väldigt unik spelupplevelse som består av diverse pussel och gåtor som spelarna behöver lösa för att successivt få tillgång till allt fler problem att finna en lösning på. Varje Exit-spel kan endast spelas en gång eftersom man behöver vika och klippa i komponenterna för att kunna ta sig vidare”.
Tjejerna hade testat ett spel och tyckte det var skoj med en massa klurigheter man skulle lösa tillsammans. Jo tack, jag är på tok för trög för att fatta hur detta skulle gå till, och tålamod är inte min bästa gren. Även tjejerna tyckte det var svårt så de fick börja ta hjälp av ledtrådar. Jag satt en stund och bara iakttog dem med förhoppning att det kanske skulle gå upp ett ljus, men nä….

Vi (jag) gav upp och vi plockade istället fram gamla TP-spelet, svårt men lätt att förstå.
Nu är ju vi fortfarande spelsugna och vill nog prova andra spel som kan passa oss alla i tre olika generationer!
Har du spelat något kul sällskapsspel så tipsa mig gärna. Vi har kikat på

Planet
och

Wingspan
Har du testat något av dem? Jag spelar gärna även kortspel men dottern tycker inte det är lika kul.

Idag var den starka kylan tillbaka, vackert som bara den, men på tok för kallt för längre utevistelse

Värmeanläggningarna går för högtryck, såg flera på vår promenad där Daniel skuttade på tre ben mellan varven, kallt om små tassarna!

Pulkabacken är i toppskick, men inte en unge var ute mitt på dagen!

Vackert men ack så kyligt!

Avslutar med en vacker utsikt från våning 10 på Falu lasaretts mammografimottagning där jag var och klämde tuttarna i måndags!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  16 januari 2024

  Spel är roligt. Nu är det länge sen jag spelade något.
  Fina men kalla bilder hos dig med. Här hade vi 30 minus i morse. Nu är det “bara” -20.

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 januari 2024

  Jag spelar gärna TP men spel som kräver mer tankearbete är inget för mig numera. Kul ändå med en speldag med dina tjejer 😀
  Det är sååå vackert nu och det ser ungefär likadant ut hos mig som hos dig. Här var det -16 när jag gick ut och det är helt ok men jag skulle gärna ha några grader mildare. Fin utsikt från mammografiavdelningen. Du kanske inte fick titta ut över Falun medan du klämdes i maskinen men det är ingen dum början och avslut på besöket.
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 januari 2024

   Jag säger som du, jag fixar inte längre strategispel där man ska tänka flera steg framåt och försöker hitta luckor i försvar och så vidare…rena kunskapsspel är lättare, ibland minns man ändå vissa fakta.
   Köpte ett kortspel igår som jag tar med nästa gång till tjejerna. Man får testa sig fram, men tycker det är trevligare att spela något tillsammans än att glo på en film eller dylikt. Dessutom har vi så olika smak så bara att komma överens om vad vi ska se! Jisses…
   Jag förstår fortfarande inte närheten till lasarettet, jag är van vid flera timmars bil- eller bussåkning, nu går jag dit på tjugo minuter! Helgkram från pörtet

 3. Svara

  BP

  16 januari 2024

  Vilken läcker utsikt du hade medan de klämde tuttarna. Den avdelningen var väl värd ett besök:-)

  Vad gäller alla sorters spel så är jag totalt nollställd. Har aldrig tyckt det var roligt oavsett om det var sällskapsspel och/eller dataspel. Sorry!

  Här var det minus 16 som kallast, vilket var ungefär 16 grader för mycket om man säger så. Men jag hoppas på att SMHI har rätt och att det bara blir nollgradigt imorgon.

 4. Svara

  Minton

  16 januari 2024

  Det är väldigt roligt med spel och även kortspel. Tyvärr har jag ingen att spela med numera. Köpte tossor till den lille idag för han vägrar gå i kylan. Han gick så fint utan protester och ingen kramp.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   16 januari 2024

   Nämen, grattis till tossorna! Mina hundar har alltid vägrat, vi har prövat på Daniel, men det gick inte. Trist, för nu får han okså köldkramp i tassarna och linkar på tre ben. Måtte det snart bli lite varmare, inte bara några dagar utan den värsta kylan får flytta nån annanstans, det här är ju bara jobbigt nu Kram o nospuss till den duktiga Minton!

  • Svara

   Paula

   19 januari 2024

   Idag hade Daniel stora problem med kylan, -24 i förmiddags. Han hoppade på tre ben, det ena bakbenet får kramp, men ikväll fick även framtassarna kramp. Tur att vi är inne på sista dygnet med denna kyla. Glad att höra att Minton accepterar sina tossor, det gör inte Daniel. Hoppas ni har en trevlig helg, tack o lov att det finns ett stort utbud på tvn. Köpte ett kortspel idag som ska testas vid nästa besök hos flickorna.
   Kram och nospuss till Minton

 5. Svara

  Anna-Lena

  16 januari 2024

  Exit i flera varianter finns i Värnamofamiljen. Inte min grej! Gillar TP och andra frågespel.

  Ticket to ride… Finns i många olika varianter… spelar jag och Konrad ofta. Kul!

  Carcassone har flera bra varianter.

  Kortspel gillar jag allra bäst.
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 januari 2024

   Köpte ett kortspel idag, ska testa vid nästa besök hos flickorna. Är uppväxt med kortspel, mamma, mormor och jag vid köksbordet, ofta om kvällarna! En tevekanal, det säger det mesta, man måste hitta på nåt. Långfredagen inga spel, andra dagar tillåtet enligt mormor! Tack för speltips, samlar ihop dem och så kollar vi allt eftersom vad vi alla helst vill testa. Helgkram från pörtet

 6. Svara

  Hannas krypin

  17 januari 2024

  Vad roligt att spela spel tillsammans.

 7. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  17 januari 2024

  Tycker det är jättekul med sällskapsspel – och kort och schack och poker och… men aldrig om pengar! Det är dock aldrig nån som vill spela med mig så nu kommer jag inte ihåg när jag spelade sist!!
  KRAM-Susie

 8. Svara

  Äventyret Framtiden

  17 januari 2024

  Vi brukar spela Catan med våra vänner, ett roligt spel i mitt tycke.
  Gullig bild av Noelle och Daniel, så behändigt med liten hund i liten famn.
  Ha det gott i pörtet!
  Kram från gränden

 9. Svara

  LillaSyster

  17 januari 2024

  Sagan om ringen spelade vi ett tag. Men annars är jag inte mycket för spel.
  Så fint de sitter där i soffan=)
  Blåser som sjutton här nu, hade fullt sjå att gå hem på den bitvis igen drevade gångbana med halkig modd under och blåsten gjorde att jag fick fälla upp kapuschongen över mössan- isande kallt och lite lätt snöfall på det. Nu tina upp i duschen, borde tagit ett par bättre överdragsbyxor än de jag valde i morse….. men då blåste det ju inte.
  Ha en bra eftermiddag! Kram

 10. Svara

  Ditte

  17 januari 2024

  Vad trevligt att ses! Och visst är det också ofta roligt att spela spel- Jag gillar kortspel och TP och andra frågespel. Men det var ett tag sedan nu sedan jag testade några av de mer nya spelen.
  Härlig bild på Daniel och Noelle och de ser verkligen ut att ha det fint tillsammans.
  Så fina bilder från din promenad. Här var det igår en strålande vacker dag och trots -10–12 när jag var ute var det inte kyligt. Men säkert berodde det på att det inte blåste.
  Önskar dig en fortsatt din vecka.
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 januari 2024

   Vi spelade mycket kortspel i barndomshemmet, mamma mormor o jag. Ett trevligt kvällsnöje när det bara fanns en tv-kanal. Långfredagen undantaget, mormor var bestämd. TP tycker jag om, fast de frågor som ingick i spelet förra helgen var på tok för svåra. Monopol spelade vi mycket när jag var ung. Ja vi provar oss fram, jag sitter hellre o spelar och umgås än sitter tillsammans o glor på en film, det är ju inte att umgås. Önskar dig en härlig helg, kram från pörtet

 11. Svara

  Susjos

  17 januari 2024

  Härliga bilder från min barndomsstad, tack!
  TP älskar jag, den spelar vi när vi är i stugan på landet. Där finns också ett flaggspel som är ganska kul. Tror det är det här : https://www.flaggskeppet.com/marin-inredning/bocker-spel/flaggspelet-flagg-spectrum.

  Må så gott i vintervädret!
  KRAM

 12. Svara

  Kicki

  18 januari 2024

  Oj så mycket man spelade förr, innan mobilen tog en i sitt våld.
  TP så kul och kortspel av allehanda slag.
  Ha en bra dag!
  Kram

 13. Svara

  Anki

  19 januari 2024

  Så fina de är tillsammans där i soffan!
  Det enda “vuxenspel” jag spelat är nog TP och det är ju ganska kul … annars har det nog mest varit olika sällskapsspel för den yngre generationen, barnbarnen alltså. Kortspel känns som en evighet sen … “Femhundra” spelade vi ofta när sönerna var barn … och nog har man väl varit med i klädpoker någon gång i ungdomen ?
  Tuttklämning är oskönt! Inte ens den vackra utsikten mildrar den smärtan!
  Det har varit en del väldigt kalla dagar och några lite skönare … många fina bilder från dina promenader. Muffin visar inga tecken på köldkramp, vilket är skönt.
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 januari 2024

   Vet du, femhundra spelade vi när jag var barn, men jag minns det inte alls. Tror dock att reglerna finns om man googlar. Måste få tjejerna att tycka kortspel är kul, vi har spelat Uno men dottern tycker inte det är så himla kul, hon vill ha klurigare spel. Ja huvudsaken är ju att man träffas o umgås, roligare än att bara glo på dumburken.
   Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 157
 • 189
 • 1 654 991
 • 5 128
 • 66 118
Sök här