Bloggen Livets glädjeämnen!

Gökotta i arla morgonstund

Av
den
1 juni 2019

Det är mycket jag hunnit med den här veckan…

I torsdags morse var det dags för årliga gökottan!
Tidigare år har jag avstått eftersom just ottan inte är någon favorittid på dagen, men, nu tog jag mitt förnuft till fånga och tänkte att jag också vill vara med och se göken…
Vilken gök? Haha, nej vi såg ingen gök…men vi hörde göken

Som synes så hade snögubben vågat sig fram då det nästan rådde frostvarning när vi tassade omkring på tipspromenaden runt hembygdsgården, 5 grader och regnet hängde där ovanför trädtopparna och bara bidade sin tid, ändå var vi ca 15 tappra som deltog

Lämpligt nog handlade frågorna om…just det…göken!

Så fort man var klar med rundan så pep man in genom dörren till stugvärmen

..där vi värmde upp oss med allsång!

Man kan ju i alla fall försöka frambringa lite sommarkänsla, även om man frös om fingrarna och rumpan..

När vi sjungit klart väntade varmkorv, och som det smakade!

Resultatet av tipspromenaden visade att jag (för första gången) tillhörde de tre som hade flest rätt!
Utslagsfrågan hjälpte inte utan lottningen avgjorde vinsten…

Men vad vann jag???

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  1 juni 2019

  Vann du maggot???? Det är det enda jag kom på 🙂 Det händer lite grejer där du bor minsann, vad kul!!
  Kram på’re

 2. Svara

  Ditte

  1 juni 2019

  Vad trevligt att du gick med på gökottan. Visst är det i arla morgonstund förvisso, men en gång om året så må det ju vara hänt med tidig uppstigning och naturvandring. Och även om inte göken själv ville framträda så hörde ni den i alla fall. Bra så! Det är ju sällan den vill synas.
  Grattis till vinsten! Men vad var det du vann. Det ser ut som en ask med hål i. Hoppas du berättar. Jätteroligt att det ordnas så mycket trevligt hos dig.
  Kram!

 3. Svara

  Eva-Lena

  1 juni 2019

  Gökotta har jag aldrig lyckats ta mig till. I våra trakter (!) är det kyrkorna som ordnar dessa evenemang vad jag vet, såg att det var PRO hos dig.
  Inte alls konstigt att du vann så allmänbildad som du är. Det tycks som du ska ut och fiska, någonting att agna med i burken?

 4. Svara

  BP

  2 juni 2019

  Alltså först fick jag googla gökotta. Sedan företaget som sponsrade PROs tävling. Okej, nu vet jag vad en gökotta utan gök är. Men blev inte klokare av asken som du vann. Men när jag såg Vargnappets skylt med vad företaget säljer så är jag benägen att hålla med Mirjam att det är maggots i dosan. F*******n så äckligt i å fall.

  Men himla kul att PRO är så aktiv i din kommun och toppen att du hängde med på tipsrundan. Men jag antar att du hade velat slippa allsången – eller;-)

 5. Svara

  Gun-San

  2 juni 2019

  Det är väl 50 år sen jag var på gökotta senast, då jobbade jag på Karolinska sjukhuset och min avdelning hade tradition att fika i Hagaparken innan arbetet började kl 7.

 6. Svara

  Anki

  2 juni 2019

  En trevlig morgonutflykt … helt i min smak!
  Kul att du vann! Grattis! Jag tror liksom de som redan svarat att du vann maggots! Eller möjligen daggmaskar – så nu är det bara att plocka fram metspöt!
  Kram

 7. Svara

  Karin Eklund

  2 juni 2019

  Så mycket roligt du är med om ! Gökotta i kylig morgon, trevlig allsång och varm korv och så vinner du något som jag inte vet vad är. Kanske det är som de kloka kvinnorna här innan säger att det är; en maggots. För saltkar är det knappast. Fast du kanske kan använda det till salt om du inte tänker börja meta. <3

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 juni 2019

  Kul att du kom upp på morgonen och följde med de andra tappra personerna på gökotta. Men jag trodde att man skulle spana efter fåglar på en gökotta och inte svara på frågor om göken 😉 Det var säkert en trevlig upplevelse även om det var ännu bättre när ni kom in i värmen. Stort grattis till vinsten och jag tror, som alla andra, att det är något som krälar omkring i burken och väntar på att bli mat till fiskar.
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  2 juni 2019

  En sån där burk hade jag maskar i när jag skulle meta abborre i min barn- och ungdom 🙂 Grattis till vinsten!

  Det här inlägget skulle ha passat förträffligt till Skyltsöndagen också 😀

  Ha en fin söndag!

 10. Svara

  Carina Larsson

  2 juni 2019

  Vilken härlig morgon du fick! Det verkar vara en aktiv pensionärsförening du gått med i.
  Jag är inte alls förvånad att du var en av de bästa på tipspromenaden och när du fick ett så fint pris måste du väl börja meta också. Jag kan tipsa om att jag har grymt mycket mask i landet jag rensade och vände häromdan. Meta är mysigt men det är alldeles för länge sen jag metade nu. Jag tänker, inför varje sommar, att jag ska se till att komma iväg och meta men det händer aldrig. Det är ju så rogivande så jag skulle absolut behöva det.
  Allsång? Skulle ni skrämma bort göken eller? *fniss*
  Kramen.

 11. Svara

  Mormor

  2 juni 2019

  Jaha, du ska börja meta! Roligt och rogivande, lycka till.

  Blev intresserad av böjningen av ordet “maggot”, så jag slog upp i Sv. Akademiens ordlista. Det tycks heta: en maggot, maggoten, flera maggotar.

  Se så bildande det är att läsa din blogg!
  Ha de bra.

 12. Svara

  Kicki

  4 juni 2019

  Det var bra gjort av dig att pallra dig ur sängen för en gökotta, men vad sjutton var det du vann?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 222
 • 415
 • 1 623 172
 • 4 629
 • 59 426
Sök här